Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pavel Maurer a sládek Václav Berka se vsadili o výtoč piva na Prague Food Festivalu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pavel Maurer a sládek Václav Berka se vsadili o výtoč piva na Prague Food Festivalu

[pondělí, 23. květen 2011]

Letošní gourmetská akce Prague Food Festival rozšířila nabídku vysoké gastronomie spojené s prémiovým pivem. Programy Plzeňského Prazdroje a restaurace Lokál ukáží ideální kombinace pokrmů s pivem Pilsner Urquell a pivními speciály Master - ty navíc předvedou svůj unikátní servírovací rituál Master. Úřadující mistr světa v čepování Pilsner Urquell bude vyučovat ve Škole čepování.

Významná pozornost věnovaná pivní gastronomii nakonec vedla i k sázce mezi pořadatelem festivalu Pavlem Maurerem a starším obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje Václavem Berkou, kolik se letos na Prague Food Festivalu vypije piva. Václav Berka věří v překonání hranice 11.000 piv, Pavel Maurer tvrdí, že to nebude více než 10.700 piv. Poražený naplní svou sázku při srpnovém Pilsner Festu v Plzni - tam buď Pavel Maurer bude návštěvníkům čepovat pivo, nebo mu Václav Berka uvaří.

Dobré jídlo má odjakživa vhodného partnera v dobrém nápoji. V degustačním programu Párování piva s jídlem (koná se v Míčovně) se návštěvníci seznámí nejen s portfoliem piv Plzeňského Prazdroje, ale objeví se při ní i některé kategorie piv, která ještě nejsou široce rozšířená na českém trhu, ovšem neodmyslitelně patří do galerie světových piv. K jednotlivým značkám či druhům Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, doporučí několik kombinací pokrmů, které navrhli přední čeští šéfkuchaři.

Restaurace Lokál U bílé kuželky na Malé Straně (ve stánku č.13 a 14) představí speciální menu jídel, která jsou ideální pro snoubení s ležákem Pilsner Urquell nebo s některým ze tří pivních speciálů Master. Snoubení jídla s pivem v podání Lokálu vedle hlavních chodů nezapomíná ani na předkrmy a dezerty, vše chuťově podtržené některým z prémiových piv.

Návštěvníci Prague Food Festivalu mohou vstoupit do Školy čepování Master Bartender (stánek č.24) a pod vedením Lukáše Svobody, úřadujícího mistra světa v čepování, který dohlédne na různé styly čepování a doplní je svými postřehy a komentáři, si osvojit praktickou dovednost čepování plzeňského piva. Mají tak možnost získat titul „Výčepní učeň Pilsner Urquell Prague Food Festival 2011“.

Speciální piva Master si zasluhují i unikátní servírovací rituál, který bude k vidění ve stánku č.17. Pivní speciály obstarají návštěvníkům i závěrečnou tečku za jejich pobytem na Prague Food Festivalu – při odchodu každý obdrží jako dárek kombinaci všech tří piv Master: Master 15° Zlatý, Master 13° Polotmavý a Master 18° Tmavý.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 18:18 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

h.p

úterý, 24. květen 2011
14:27

A já se zase vsadím se sládkem Berkou,že pivo z portfolia PP se nikdy neobjeví ve Zlých časech....
Ale vážně-nevím,proč gastronomičtí odborníci i "odborníci" preferují pořád jen ten Prazdroj..


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

úterý, 24. květen 2011
14:32

Dan

to h.p:
A já se zase vsadím že se ve Zlých Časech nikdy nepotkáme se sládkem Berkou :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
10:48


posted by: Inzerce

h.p

úterý, 24. květen 2011
14:45

to Dan:
Mnoo..unést ho tam a donutit vypít taky nějaké slušné pivo...


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Masakr

úterý, 24. květen 2011
07:35

to Dan:spíš bych se hodilo Vysoká gastronomie spojená se sériovým pivem:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Dan

úterý, 24. květen 2011
00:33

Dan

Vysoká gastronomie spojená se prémiovým pivem....
...jehož prodej neustále klesá :)
A účastníci se seznámí s celým portfoliem PU. Zřejmě Berka představí i nějaké lahůdky v "oblíbených" PET lahvích....


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

úterý, 24. květen 2011
00:06

Sekal

Na tento foodfestival nezavítám. Jako milovník dobrého jídla a piva mám silné podezření, že jídlo bude o h...ě. Patrně se jedná o snobáckou akci; ještě bych snesl Master 18°, ale nevím, jak bych tam rozdýchal toho čulibrka, mistra světa v točení PU - to se mu jako podaří natočit pěna, aby se udržela aspoň minutu?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

ladin

pondělí, 23. květen 2011
19:38

Prohrana sazka? To jsem nekde slysel...
http://ekonomika.idnes.cz/moderator-mares-propagoval-sazku-ted-chce-slibenych-1-2-milionu-pb6-/ekonomika.aspx?c=A110522_210949_ekonomika_abr

Je smutne, jak spickove (co se tyce jidla, mysleno bez ironie) restaurace a foodfestivaly dbaji na kvalitni vina a pritom jsou schopni cepovat takove eorochcan..


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI