Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo z Broumova propadlo i v analýzách - má nižší obsah alkoholu, než uvádí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo z Broumova propadlo i v analýzách - má nižší obsah alkoholu, než uvádí

[středa, 16. březen 2011]

ARO světlé pivo 54,8 lehké 5,90 Kč (Makro) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Zubr Přerov do konce trvanlivosti: 56 dní složení: pitná voda, ječný slad, cukr, upravený chmel, chmelový extrakt, antioxidant E300 deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,2 % extrakt původní mladiny: 7,7 % (je to tedy původní „sedmička“) Celkový dojem z degustace: Příjemně osvěžující pivo.

Primus 54,2 výčepní 6,90 Kč (Penny Market) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: neuveden prodává: Plzeňský Prazdroj do konce trvanlivosti: 163 dní složení: voda, ječné slady, chmelové produkty deklarovaný obsah alkoholu: 4,2 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 4,0 % extrakt původní mladiny: 8,7 % (je to tedy původní „osmička“) Celkový dojem z degustace: Dobré pivo se slabou plností, malým řízem a nevýraznou vůní.

Světlé Pivo výčepní 53,5 výčepní 5,90 Kč (Lidl) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: neuveden na obale pouze Lidl ČR do konce trvanlivosti: 158 dní složení: voda, ječný slad, chmel, chmelový extrakt deklarovaný obsah alkoholu: 3,7 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,3 % extrakt původní mladiny: 8,5 % (je to tedy původní „osmička“) Celkový dojem z degustace: Dobré pitelné a osvěžující pivo s oxidační chutí a esterovou vůní.

Sládkův Měšťan 43,9 lehké 6,70 Kč (Tesco) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovary Staropramen do konce trvanlivosti: 93 dní složení: voda, ječný slad, ječmen, maltózový sirup, chmelové produkty deklarovaný obsah alkoholu: 3,2 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,1 % extrakt původní mladiny: 7,3 % (je to tedy původní „sedmička“) Celkový dojem z degustace: Příjemné, osvěžující pivo s nízkou plností.

Ambrosius Special 43,1 lehké 5,90 Kč (Kaufland) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Holba, prodávající Kaufland složení: pitná voda, ječný slad, cukr, upravený chmel, chmelový extrakt, antioxidant E300 do konce trvanlivosti: 71 dní deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,1 % extrakt původní mladiny: 7,6 % (je to tedy původní „sedmička“) Celkový dojem z degustace: Drsné nevyvážené pivo, vzhled a vůně lepší než chuť.

Postřižinské výčepní světlé 43,1 výčepní 5,90 Kč (Norma) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Nymburk do konce trvanlivosti: 10 dní složení: pitná voda, ječný slad, cukr, upravený chmel, chmelový extrakt deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,6 % extrakt původní mladiny: 8,8 % (je to tedy původní „osmička“) Celkový dojem z degustace: Nízká pěnivost, slabý zákal. Osvěžující pitelné pivo s lehkou oxidační chutí, které mohlo být před dvěma měsíci mnohem lepší.

Grešlák 32,2 výčepní 6,90 Kč (Tesco) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Nymburk do konce trvanlivosti: 24 dní složení: pitná voda, ječný slad, chmel, chmelové produkty deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 3,4 % extrakt původní mladiny: 8,4 % (je to tedy původní „osmička“) Celkový dojem z degustace: Nedostatečné pivo s nízkou pitelností a slabou nestabilní pěnou.

S-Budget Pivo Sör 24,0 neuveden* 6,98 Kč (Interspar) body skupina piva cena (obchod) přepočítaná na 0.5 litru

* v češtině jen „pivo“, v ostatních jazycích označeno jako light, leicht, tedy lehké prodávající: Spar ČR, vyrobeno v Rumunsku do konce trvanlivosti: 22 dní složení: voda, ječný slad, ječmen, výtažek z chmele deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 4 % extrakt původní mladiny: 7,7 % (je to tedy původní „sedmička“) Celkový dojem z degustace: S pivem nemá téměř nic společného.

Olivětínský novic 23,9 výčepní 5,90 Kč (Tesco) body skupina piva cena (obchod)

výrobce: Pivovar Broumov do konce trvanlivosti: 40 dní složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel, chmelový extrakt, antioxidant E300 deklarovaný obsah alkoholu: 3,5 % * Co zjistil test skutečný obsah alkoholu: 2,9 % extrakt původní mladiny: 8,4 % (je to tedy původní „osmička“) Celkový dojem z degustace: Nevyvážené, prázdné, nepoživatelné, má zákal a nechutná jako pivo. Obsah alkoholu neodpovídá, je o víc než půl procenta nižší, než uvádí výrobce.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

honza1205

středa, 16. březen 2011
21:14

honza1205

Tady už se mažou příspěvky?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 17. březen 2011
07:12

Chody

to honza1205:
Co se kde smazalo :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
06:54


posted by: Inzerce

nrw

čtvrtek, 17. březen 2011
11:50

to Chody: Včera tu byly naše příspěvky a teď ne-e :(


napsal(a): nrw [Odpovědět]

nrw

čtvrtek, 17. březen 2011
11:54

to nrw: Aha... to byl jiný článek, beru z5.


napsal(a): nrw [Odpovědět]

JardaK

středa, 16. březen 2011
16:52

JardaK

S vyjímkou těch rumunských patoků z Intersparu jsem všechna uvedená piva ochutnal. Fakt! Prostě ochutnávám vše vyráběné v České republice, včetně značek pro markety, a schovávám si etiketu. Jedno bych však nikdy neudělal a překvapuje mě, že to udělali degustátoři, když všichni byli od fochu. Nekoupil bych pivo, které má dva, tři týdny do konce DMT, nebo je navíc se zákalem. Ani v pivovarské prodejně, natož v marketu. Samozřejmě nemluvím o kvasičákách, pivech jako Krakonoš, co mají 40 dnů, atd., ale o bežných, pasterovaných pivech s 3-6 měsíční výdrží. A paradoxně všechna nejstarší piva byla z Nymburka, Postřižinské výčepní 10 dnů před DMT, zákal, Grešlák 24 dnů, Staročech 23 dnů. Pěkně tím Nymburk zařízli, leckdo si řekne, tři vzorky, tři sračky. Na Staročecha si už nepamatuji, ale originál s Hrabalem a i Grešlák pro Tesco mě příjemně překvapili. Lehké pivo, ale dobré. Konkrétně ten Grešlák jsem ochutnal minulý týden, s DMT 22.5. a fakt jsem byl docela překvapen.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Jana

středa, 16. březen 2011
18:52

Jana

to JardaK:
Dělám to taktéž, neb si schovávám etikety. Potvrzuji, že originál s Hrabalem je docela poživatelný, Staročech podstatně horší. Grešláka jsem zatím nepila.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 17. březen 2011
08:44

jiri.kana

to JardaK: Jenže zrovna toho Novice koupit bez zákalu není úplně jednoduché...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

JardaK

čtvrtek, 17. březen 2011
15:54

JardaK

to jiri.kana:
S tím bohužel musím souhlasit. Olivětín umí dobré pivo, ale asi dost citlivé. Kupuji zásadně jen v pivovaru, což je bohužel tak max. třikrát do roka, ale naposled jsem dokonce i přímo tam požádal o novější várku. Byl tam nejen zákal, ale i nějaké částečky. Přesto, že to bylo ve velké zimě a dost dlouho před DMT. Nově stočené jsem ale dostal bez řečí a pochutnal si.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Petr Buriánek

čtvrtek, 17. březen 2011
22:05

to JardaK: Předpokládám, že degustátoři ta piva nekupovali. Každopádně, jestli to pivo nebylo prošlé, není co řešit. Jestliže mi pivo vydrží 3 měsíce, nemůži si na něj napsat trvanlivost půl roku.


napsal(a): Petr Buriánek [Odpovědět]

Felčar

čtvrtek, 17. březen 2011
23:10

Felčar

to Petr Buriánek: Ahoj, tohle nelze brát ad absurdum. I to hluboce pasterizované a chemií nacpané pivo těsně před expirací může díky okolním vlivům chutnat pekelně, stačí ho nechat nějaký ten den na přímém slunci. A pokud byla piva nakupována v maloobchodní síti, tak to může být více než pravděpodobné.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI