Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj potvrdil své certifikace bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj potvrdil své certifikace bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí

[středa, 23. únor 2011]

Po provedení auditu potvrdila nezávislá společnost Det Norske Veritas (DNV) Plzeňskému Prazdroji mezinárodní certifikáty na systémy kvality, ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce podle mezinárodně uznávaných norem ISO 9001, ISO 14 001 a OHSAS 18 001. Plzeňský Prazdroj tím potvrdil své dlouhodobé cíle neustále sledovat nejnovější vývoj v oblasti kvality výroby, efektivity využívání přírodních zdrojů a také při vytváření nadstandardního pracovního prostředí pro své zaměstnance.

Recertifikační audit proběhl v lednu 2011 ve všech pivovarech (Plzeň, Radegast, Velké Popovice) a v areálech obchodně-distribučních center Plzeňského Prazdroje v ČR.

Na dvoutýdenním auditu v naší společnosti se podíleli ti nejlepší auditoři z DNV se zkušenostmi např. z auditů systémů bezpečnosti práce a ochrany životního pro prostředí v jaderných elektrárnách. Uspět ve srovnání s těmito společnostmi je pro nás důkaz, že v České republice patříme mezi ty nejlepší,“ říká Jiří Boháč, sládek Plzeňského Prazdroje.

Audit se zaměřil nejen na požadavky norem, které Plzeňský Prazdroj tradičně bez problémů splňuje, ale i na kontrolu procesů a aktivit týkajících se vztahu se zákazníky, kontrolu subdodavatelů a dodržování předpisů a legislativních požadavků. Jako milovník českého piva jsem ocenil vysokou zodpovědnost, kterou management věnuje výrobě piva při dodržování všech požadavků na bezpečnost provozu a ochranu životního prostředí. Na dnešním potravinářském trhu jsou naprosto klíčové bezpečnost jak vlastního produktu, tak i provozu, stabilita a transparentnost a právě naplnění těchto požadavků audit všech tří norem sledoval,“ komentoval výsledky auditu Tomáš Urban, ředitel DET NORSKE VERITAS CZ.

Součástí auditu bylo i prověření reakce na případnou živelnou katastrofu. V době auditu kulminovala velká voda na plzeňských řekách, takže se nejednalo jen o simulaci, ale o skutečnou prověrku, zda jsou lidé v Prazdroji na velkou vodu připraveni.

Plzeňský Prazdroj je v českém pivovarnictví průkopníkem nejvyšších standardů kvality i ochrany životního prostředí reprezentovaných právě certifikací podle norem ISO. Investice do zvyšování kvality produkce a do ochrany životního prostředí dosahují každoročně řádově desítky milionů korun.

Systém OHSAS 18001 je moderní systém řízení rizik v oblasti bezpečnosti práce a ochrany zdraví pracovníků. Cílem je vyhodnocení celého komplexu podmínek, které ovlivňují zdraví zaměstnanců, dodavatelů ale i například návštěvníků pivovarů. Výsledkem zavedení tohoto systému je účinně eliminovat a předcházet možným zraněním, ale i také vytvářet zdravé pracovní prostředí nad rámec legislativních požadavků.

Certifikát ISO 14001:2004 je důkazem, že společnost svým přístupem aktivně napomáhá k ochraně životního prostředí ve svých výrobních závodech a distribučních centrech, ale i školí své zaměstnance například v oblasti třídění odpadů nebo šetření zdrojů (vody, elektrické energie, atd.). Plzeňský Prazdroj si stanovil ve svém oboru podnikání deset základních priorit pro trvale udržitelný rozvoj. V nich jsou obsaženy i nejdůležitější environmentální aspekty jako např. snižování spotřeby vody, snižování spotřeby energií a úrovně emisí, ale i používání recyklovatelného a vratného obalového materiálu. Protože v této oblasti existuje i rámcové srovnání mezi pivovary v ČR, lze říci, že Plzeňský Prazdroj patří v přístupu k životnímu prostředí mezi ty nejlepší.

ISO 9001:2008 je mezinárodně uznávaný standard, který efektivním způsobem nastavuje základní požadavky nejen pro kvalitu, ale definuje i chování společnosti ve vztahu k jejím dodavatelům a též koncovým zákazníkům. Certifikát ISO 9001 od renomované auditorské společnosti DNV je často vyžadován zákazníky doma i v zahraničí jako důkaz vysoké úrovně kvality produktů Plzeňského Prazdroje.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 15:53 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Masakr

čtvrtek, 24. únor 2011
07:34

ISO to znamená pouze menší bordel v papírech a zbytečně vyhozené peníze a pár blbců co si na to hraje.Znám spousty firem co to maj a nevzal bych od nich ani šroubek,ale na etiketě se to bude nádherně vyjímat:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 24. únor 2011
09:49

Jana

to Masakr:
Naprosto přesně s tím vyjímáním. :-( Jinak je to k ničemu. Ale , bohužel, (nejen) nadnárodní společnosti si na to hrajou. Z vlastní zkušenosti znám firmy, které do toho nutili, aniž by to bylo vůbec účelné. Pouze to vyhazování peněž. Ale "zní to hrdě"!


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
19:27


posted by: Inzerce

Lecba.neklidem

středa, 23. únor 2011
19:15

škoda že to nebude mít vliv na zlepšující se chuť jejich produkce :-(


napsal(a): Lecba.neklidem (martinkalina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

středa, 23. únor 2011
18:55

val

Certifikáty ISO v praxi neznamenají nic, je to všechno jen papírová záležitost, buď věci fungují nebo tomu ani tisíc počmáraných papírů nepomůže. Kéž by si to lid uvědomil.


napsal(a): val [Odpovědět]

JardaK

středa, 23. únor 2011
22:01

JardaK

to val:
Ale znamenají, hodně znamenají, bohužel. Teoreticky by měli zlepšovat jakost, ale výsledkem je pravý opak. Podporují alibismus. Takže místo aby se průserům zabraňovalo, věnuje se úsilí papírování, aby se dokázalo, kdo za to může a kdo nemůže a proč. Místo aby se investovalo do zvýšení kvality, platí se pro to vytvořené funkce a předražené audity. Vím o čem mluvím, také máme ve firmě ISO.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

val

čtvrtek, 24. únor 2011
08:47

val

to JardaK: Znamenají, pro byrokratické blbečky a menedžrské chytrolíny (kteří mají většinou poslední slovo, bohužel). Myslím, že ani jedno nejsi, takže víš, že je to jen velká zbytečná bublina, která nedává žádnou záruku kvality.


napsal(a): val [Odpovědět]

Dan

středa, 23. únor 2011
18:49

Dan

A copak že to je to životní pro prostředí?

Tiskové oddělení plzeňské chemičky se tedy činí. Jedna zpráva za druhou, nešetří se superlativy... hm... ten propad prodeje musí být značný...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

joj

středa, 23. únor 2011
22:04

to Dan:
Pěkným příkladem pozitivního vztahu k životnímu prostředí je rozhodnutí Praudroje postavit v Plzni linku na stáčení piva do nevratných PET lahví. Jako kdyby se těch "petek" u nás už neválelo plno a nekončily na skládkách místo v recyklátu. Tak tomu ještě přidají! Na tohle se asi certifikát nedává, což?


napsal(a): joj [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI