Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nepropagujme pivovary, raději zachovejme autobusové spoje, apeluje ODS

Co se píše o pivovarech a pivu


Nepropagujme pivovary, raději zachovejme autobusové spoje, apeluje ODS

[čtvrtek, 17. únor 2011]

Pivní slavnosti, které letos již podruhé uspořádá Středočeský kraj, leží v žaludku krajským zastupitelům za ODS. Jak ve středu zdůraznil zastupitel Petr Bendl, místo reklamy pivovarům mohl kraj peníze, na které ho uspořádání akce vyjde, použít na zachování autobusových spojů, které ruší.

Za uspořádání slavností, kterých se letos zúčastní 19 pivovarů, zaplatí kraj 1,8 milionu korun. Na počátku roku přitom vedení kraje rozhodlo o tom, že na zajištění veřejné autobusové dopravy vyčlení o 180 milionů korun méně.

Konzervativci se nemohou smířit se skutečností, že podle materiálu, který schválili krajští radní, by za akci, jejímž hlavním záměrem je zviditelnění a propagace středočeských pivovarů, měl platit kraj. "Myslíme si, že marketingová akce, propagující pivovary, by se neměla platit z krajských peněz. Určitě se na financování Středočeských pivních slavností měly podstatnou částí podílet právě pivovary. Pochopili bychom, kdyby kraj nějakou menší částkou podpořil třeba kulturní program, ale ty peníze mohl určitě využít jinde," uvedl Bendl.

Financování akce podobného typu přitom považuje za nebezpečný precedens. "Podle této logiky se příště mohou obrátit na pana hejtmana výrobci automobilů nebo cigaret a kraj pro ně propagační akci uspořádá také? Nedivím se tomu, že spousta Středočechů má momentálně kvůli masivnímu rušení autobusových spojů problémy s dojížděním do práce, školy nebo k lékaři, když David Rath potřebuje, jak vidno, peníze na úplně jiné účely," uzavřel Bendl.

Zdroj: Domácí Eurozprávy.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

pátek, 18. únor 2011
00:19

Sekal

Jakkoli s kritikou kraje souhlasím, tak musím říct, že sám Bendl má máslo na hlavě. Čili je otázka: potřebuje bežný občan SČ slavnosti piva? Odpověď je: nepotřebuje, a pokud ano, pak mu je mohou zajistit soukromí pořadatelé.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 17. únor 2011
21:53

Dan

Vloni jsem tam nebyl. Co je tam tak zvláštního, že to spolkne tolik peněz?
Bylo by zajímavé srovnání s jinými podobnými akcemi, třeba se slavnostmi v Dýšině, Nepomuku...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

pivo...

čtvrtek, 17. únor 2011
10:22

Hmm 180 mil = 1,8 mil > hodně zajímavá matematika.
Mo jinak slavnosti za 1,8 mil > to musí bejt skvělej tunel do kapsy "pořadatele" .


napsal(a): pivo... [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI