Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Milovníci piva se chystají do Litoměřic na slavnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


Milovníci piva se chystají do Litoměřic na slavnosti

[středa, 21. červenec 2010]

Litoměřičtí chtějí ukázat, že to s návratem pivovarnictví do města myslí vážně. Pomoci jim k tomu mají i pivní slavnosti, jejichž datum konání stanovili radní na svém posledním jednání na 24. července.

Uskuteční se tak v roce, kdy si město připomíná 290 let od založení pivovaru.

Litoměřicím chceme vrátit tradici. Pivní slavnosti zde ještě před ukončením výroby piva probíhaly. Navíc bychom rádi ve větší míře přilákali pozornost investorů, protože bez jejich pomoci se zde zlatavý mok vařit hned jen tak nebude,“ konstatoval místostarosta Jaroslav Tvrdík.

Jednání s případnými investory o obnovení provozu přitom již nějaký čas probíhají. Prozatím však nebyla korunována úspěchem.

Pivní slavnosti proběhnou na nádvoří pivovaru. Část programu se uskuteční v Lidické ulici. V následujících letech by se akce mohla rozšířit i na prostranství před gotickým hradem, případně na parkoviště U Hvězdárny.

Návštěvníci dostanou šanci ochutnat několik druhů piv, různé pivní speciality, chybět nebudou stánky s občerstvením, ani pivní soutěže. Rýsuje se i podoba doprovodného kulturního programu.

Vystoupí v něm Chřestýši a některé místní kapely, jako například Veselý lidi nebo Dekáda,“ informovala ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Věra Kmoníčková.

Naším přáním je, aby se třetí nebo čtvrtý ročník pivních slavností konal na nádvoří již fungujícího pivovaru,“ prezentoval myšlenku vedení města místostarosta Tvrdík.

Prezentovat se budou pivovary Nymburk, Žatec, Holba, Rohozec a Svijany.

Zdroj: Litoměřický deník.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

středa, 21. červenec 2010
22:54

hroch

Ono udělat pivní slavnosti jako město, nebo v patronaci města přinese pořadateli vždy zisk. Město nemá většinou licenci-živnosťák na hostinskou činost, takže vše vyřeší pronájmem stánků-výčepních míst a vstupné vybýrá pořadatel-město. Udělat pivní slavnosti a s patriotským zaměřením, vždy přitáhne návštěvníky, hlavně když se celá akce uskuteční téměř v centru města.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Tchoř

středa, 21. červenec 2010
22:08

úspěchů, no :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Tchoř

středa, 21. červenec 2010
22:07

Teď chtějí Litoměřičtí (radní) něco ukázat! Teď, osm let po smrti pivovárku, který nikterak nepodporovali a nechali ho na ekonomickém dně skončit s výrobou piva na podzim 2002, když předtím především kvůli povodni ztratil většinu odběratelů, a naopak tehdy s mediální pompou uvítali smíchovskou taškařici "Chlapi sobě" v centru města. Srdce mi tehdy krvácelo, když se na pivnici Kalich objevila otřesná krušovická vývěska... Skoro se mi chce věřit, že se dřív bude pivo vařit v bývalé restauraci Labuť než v bývalém Měšťanském pivovaru.
Ale všechna čest a přání mnoha úspůchů firmě Huml, distributorovi pivovárků jmenovaných v poslední větě článku!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI