Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Úspešná značka Kelt prichádza s novou kampaňou

Co se píše o pivovarech a pivu


Úspešná značka Kelt prichádza s novou kampaňou

[neděle, 21. březen 2010]

Značka Kelt, ktorá sa za posledné roky veľmi úspešne etablovala na slovenskom pivnom trhu, prichádza v súčasnosti s novou kampaňou a novým sloganom. Kampaň Takto oddychujú chlapi je zameraná na "správnych chlapov" a tému relaxu po práci či cez voľný čas. Nová kampaň má cieľ budovať image značky v economy segmente, ktorý by ju profiloval a odlišoval od iných značiek na trhu.

Foto

Kelt je najpredávanejšou značkou piva v maloobchode

"Pred tromi rokmi uvažovala naša spoločnosť o vytvorení silnej značky v economy segmente. Po zhodnotení rôznych možností sme sa rozhodli využiť potenciál značky Kelt, ktorá mala vysokú znalosť a akceptáciu, a posunúť ju z prémiového do economy segmentu," hovorí Natalia Ormandy, brand manager značky Kelt. V roku 2007 bol preto na trh uvedený Kelt 10 %, ktorý bol jasne komunikovaný ako pivo pre bežných ľudí na každý deň za rozumnú cenu. Kelt 10 % sa takmer okamžite stal najrýchlejšie rastúcou značkou piva na trhu. Vo februári 2008 vstúpila značka do PET segmentu, čo jej opäť pomohlo v predaji, a dnes je Kelt v 1,5 l fľaši najpredávanejším produktom značky v maloobchode. Napriek tomu, že značka nebola posledné roky výraznejšie podporovaná komunikáciou, od mája 2008 je Kelt najpredávanejšou značkou piva v maloobchode.

Úspechy v maloobchode aj v Horeca segmente

Podľa údajov spoločnosti AC Nielsen k decembru 2009 malo pivo značky Kelt podiel v objeme predaného piva v segmente retail 18,3%. Je to najvyšší podiel objemu za všetky pivné značky. V maloobchode sa predáva v 0,5 l plechovkách alebo v 1,5 l maxi fľašiach. Čoraz úspešnejší je však aj v predaji v HoReCa segmente. Jeho výhodou je neviazanosť na konkrétny región, čo mu umožňuje uspieť aj v prevádzkach, ktoré ponúkajú prevažne regionálne značky piva. V segmente Horeca sa Kelt predáva ako čapovaný alebo v 0,5 l fľašiach. O kvalite piva Kelt svedčí aj ocenenie „Strieborná pivná korunka 2009“, ktorú Kelt získal v minulom roku v kategórii 10% svetlých pív v konkurencii 31 slovenských značiek.

Kelt sa spája s chlapským relaxom

Po úspešnom etablovaní sa v economy segmente nasledovala potreba vytvoriť značke konkrétnejší pozicioning a komunikáciu, ktorá by ju profilovala a odlíšila od ostatných značiek na trhu. Preto už koncom minulého roka začali prípravy novej komunikačnej kampane zameranej na novú cieľovú skupinu - zrelí muži nad 40 rokov v strednej a nižšej príjmovej skupine. Výsledkom je nový slogan a aktuálna kampaň značky Takto oddychujú chlapi. "Značka Kelt sa spája predovšetkým s chlapským relaxom a pohodou, ktorú si môže dopriať naozaj každý. Ide jednak o pasívny oddych, pri ktorom si doslova "vyčistíte" hlavu a dobijete energiu po náročnom dni v práci, alebo o aktívny relax, pri ktorom môžete vypnúť pri športovej či inej aktivite v kruhu priateľov. Kelt je to pravé, poctivé pivo, pri ktorom chlapi môžu vypnúť a relaxovať," hovorí Natalia Ormandy, brand manažér značky Kelt.

Chlapi oddychujú počas guláš partie

Nová kampaň odštartovala televíznym spotom, ktorého ústredným motívom je relax v partii priateľov počas varenia gulášu - guláš partia. "Dobré jedlo, uvoľnení muži, ktorí sa na nič nehrajú, ľahko aktívny relax – to je svet, do ktorého patrí Kelt ako povinná výbava. Správni chlapi už vedia, čo je dobré, nešpekulujú a oddychujú s Keltom,“ hovorí Peter Darovec, kreatívny riaditeľ Istropolitana Ogilvy, ktorá novú kampaň pripravila. Televízny spot dopĺňa printová a outdoorová kampaň, ako aj komunikácia v miestach predaja. "Veríme, že nová kampaň a nový pozicioning posunie Kelta ešte bližšie k svojej cieľovej skupine," dodáva N. Ormandy.

Zdroj: Media Iïnfoservis.sk | Heineken Slovensko

[Heineken] 19:38 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tchoř

neděle, 21. březen 2010
23:57

A co u nás? Kelt z produkce Ostravaru, dnes tedy správně Pivovarů Staropramen a.s. (či StarBev?), vloni v tichosti skončil. Bylo to ve své kategorii hodně dobré pití, a z průmyslových pivovarů první český stout, ale bohužel asi trochu nezvyklý a drahý pro většinu tohoto národa. Ač velké hráče na českém pivním kolbišti většinou ignoruji, stál mi za oněch nějakých 14 korun, které jsem do něj vloni ve slevové akci vrazil. Opravdu, byl možná lepší než točený Murphy's, Beamish nebo Kilkenny, které jsem ochutnal před pár lety v Irsku. Škoda. Zvláštní, že po něm (ani na těchto stránkách) nikdo příliš netruchlil?...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Elf

pondělí, 22. březen 2010
14:25

Elf

to Tchoř: V případě českého Kelta se nejednalo o stout, ale o spodně fermentovaný tmavý ležák, který kvasil při vyšších teplotách, čímž se mělo částečně simulovat kvašení svrchní. Každopádně nejen že se nejednalo o stout, ale i v kategorii tmavý ležák šlo o podprůměrné pivo. Takže škoda ho fakt není. Kelta z posledních várek jsem porovnával s jediným opravdovým českým stoutem z náchodského Primátora a rozdíl byl opravdu propastný.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
20:59


posted by: Inzerce

karl2

pondělí, 22. březen 2010
15:26

to Elf: zrovna já měl Kelta moc rád, jako jediné zbývající pitelné pivo z produkce Smíchova, ač píšeš, že ve skutečnosti nebyl stout, a zatlačil jsem za něj slzu v oku... Primátor stoutu jsem musel přijít na chuť, ale po prvotní nespokojenosti už Kelta u mě nahradil.


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

karl2

neděle, 21. březen 2010
21:29

keywords: pozicioning, economy segment, Natalia Ormandy, brand manažér, spot, printová a outdoorová kampaň

dobrej newspeak... jinak lahev kelta (patentni uzaver) sem si pred lety privez ze slovenska, strasna sracka to byla. doufam ze za me chody nebude platit pokutu u soudu o ochranu dobreho jmena znacky.


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

Elf

pondělí, 22. březen 2010
14:19

Elf

to karl2: Eště si zapomněl "něco komunikovat". Opravdu strášné tohle číst.
Slyšel jsem, že takhle mluví nové posily černohorského pivovaru od K Brewery. Taky komunikují Silvánu a mluví o brandech.


napsal(a): Elf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI