Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Doug Brodman: Za úspěch vděčíme úctě k tradicím

Co se píše o pivovarech a pivu


Doug Brodman: Za úspěch vděčíme úctě k tradicím

[čtvrtek, 17. prosinec 2009]

Po měsíci působení v nové pozici předstoupil nový generální ředitel Plzeňského Prazdroje před novináře. V tradiční pražské pivnici U Pinkasů, která jako první čepovala v Praze pivo Pilsner Urquell, představil sebe i svoji vizi vedení tří pivovarů Plzeňského Prazdroje.

Velice si vážím příležitosti vést pivovar, který vaří to nejlepší pivo na světě, pivo které buduje jméno českému pivovarství i v těch nejodlehlejších krajinách. Uvědomuji si, že za úspěch vděčíme úctě k tradicím a zachovávání původních receptur. Naše piva jsou té nejvyšší kvality a vytvářela tradici, kterou po desetiletí naši sládci dodržují,“ řekl Doug Brodman.

Před příchodem do České republiky pracoval Doug Brodman celých dvacet osm let v oboru pivovarství v rodných Spojených státech amerických. V Česku se nyní seznamuje s pivní kulturou a vyjádřil závazek k zachování neměnných pivovarských tradic a varních postupů, které považuje za klíč k úspěchu. „Uvědomuji si odpovědnost za zachování výjimečného postavení českého piva ve světě, která leží na pivovarech společnosti Plzeňský Prazdroj. Proto je velmi důležité dodržovat to, na čem jsme založili úspěch našich značek. A to je především používání těch nejlepších českých surovin – pouze a jedině ječného sladu, vody a zejména žateckého chmele a použití pivovarských kvasinek,“ doplnil Doug Brodman.

Strategie vedení Plzeňského Prazdroje se bude opírat o posilování loajality českých pivařů ke značkám Plzeňského Prazdroje a využití dalších exportních příležitostí.

Foto

Pan Brodman začínal svoji kariéru prodejem piva v ulicích New Yorku, poté pracoval čtrnáct let ve společnosti Heineken v oddělení prodeje a marketingu. Před nástupem do pivovaru Miller, který působí na trhu v USA jako součást globální skupiny SABMiller, pracoval ještě v nejvyšším vedení pivovaru Stroh. V Miller Brewing Company pracoval od roku 1999 a postupně vystřídal mnoho pozic včetně Senior Vice Presidenta pro obchod a distribuci.

Od roku 2006 vedl Doug nejprve společnost Miller Brewing International, poté Market Development Americas. Ještě předtím zastával funkci Senior Vice Prezidenta pro obchod a distribuci ve společnosti Miller Brewing Company.

Doug Brodman vystudoval management na Universitě St. John's v americkém New Yorku, kde také získal titul MBA na universitě Hofstra.

Doug Brodman je ženatý a spolu s chotí Terry a dcerou Jennifer se přestěhoval do České republiky.

Mezi jeho hobby patří zejména ty, které se dají provozovat s půllitrem vychlazeného piva. Hraje rád golf, čte knihy o podnikání. Záliba, kterou si v České republice nebude moci dopřát, je trávení času na pláži. Doug Brodman už se těší na začátek výuky českého jazyka.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 15:02 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

pátek, 18. prosinec 2009
00:31

Dan

CKT a HGB, to je tradice...
Už zase se mi chce zvracet...:(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 17. prosinec 2009
17:32

Pavel R.

...úcta k tradicím a zachování původních receptur... Tradice jaké ? Do 90. let nebo od 90. let minulého století ? Takže když se várka v Gambrinusu nevejde na CKT, už to asi nebudou pouštět do PU... :D Také je určitě pro pivovar dobré, že si pan GŘ PU přinesl i nějaké návyky z Hei...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
13:09


posted by: Inzerce

PetrV

čtvrtek, 17. prosinec 2009
19:43

PetrV

to Pavel R.: "...když se várka v Gambrinusu nevejde na CKT, už to asi nebudou pouštět do PU..." docela by mě zajímalo, co je to za informaci. Bez ironie.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 17. prosinec 2009
20:10

Pavel R.

to PetrV: Nemůžu prozradit zdroj, ale bohužel je to smutný fakt...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

PetrV

čtvrtek, 17. prosinec 2009
20:41

PetrV

to Pavel R.: To samozřejmě nechci. Spíš co tím myslíš? Jako, že PU a G sdílí kapacity nebo, že se míchala ta piva?


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 17. prosinec 2009
20:51

Pavel R.

to PetrV: Myslím to tak, jak jsem to řekl. Bez ironie.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI