Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Facebook už láká i pivovary

Co se píše o pivovarech a pivu


Facebook už láká i pivovary

[pondělí, 12. říjen 2009]

Kdo není na Facebooku, jako by nebyl. Tohle rčení letos objevily také české pivovary. Malé, střední i velké. A nejde už jen o rozšířenou komunitní síť. Pivní reklamní spoty a další videa začali pivovarníci „sázet“ i na servery, jako je YouTube.

Masivní a drahou televizní reklamu tak zčásti začíná nahrazovat internet s cílovou skupinou mladších lidí.

Jen namátkou: Staropramen spustil nedávno ve své prezentaci mezi fanoušky na Facebooku pátrání po soudcích piva ukrytých po Praze, facebookoví fanoušci Heinekenu mohli soutěžit na internetu o nejvtipnější fotky a jejich popisky. Gambrinus využil mimo jiné na Facebooku svou promoakci „Věříme“ a zprostředkovává pivním a fotbalovým fandům komunikaci s oblíbenými sportovci. „Populární je i naše aplikace Pošli plzničku, ke které se už připojilo bezmála půl milionu uživatelů,“ pochvaluje si mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček. Na YouTube zas prezentuje svá videa různé kvality Gambrinus či menší průmyslový Pivovar Vyškov.

Zdroj: Česká média.cz | Autor: Miroslav Petr


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

val

úterý, 13. říjen 2009
00:06

val

Když je řeč o pivovarech - ty by měly zapracovat hlavně na svých webových stránkách, někdy je to fakt ostuda. A prezentace (mini)pivovaru na tytrubka.com podle mě nemá smysl, protože jakýkoli příspěvěk okamžitě zapadne mezi miliardou dalších.


napsal(a): val [Odpovědět]

val

pondělí, 12. říjen 2009
19:58

val

Fejsbůk - nesmyslná úchylka moderní doby.


napsal(a): val [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
06:22


posted by: Inzerce

Abrahaam

pondělí, 12. říjen 2009
21:00

Abrahaam

to val: Tak bych to nenazval, urcity smysl to ma (pokud jsi panem sveho facebooku, nikoli on tvym). Je to ale jeden z "mocnych" nastroju internetu a cekal jsem, kdy na nem zacnou brouzdat nase pivovary, kdyz uz to zvladli i nasi politici.


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

siki

pondělí, 12. říjen 2009
21:27

siki

to Abrahaam: Nezvládli to naši politici, nýbrž jejich najatí lidé....:-) Já sám sem vlastně na fejsbůku nikdy ani nebyl, takže nevím, co to vlastně je a myslím si, že bez toho dokážu plně prožívat svůj život...Stejně tak minimálně navštěvuji Myspace, to si radši podívám na origoš stránky té které kapely, ne na nějaký přednastavený formulář atd...


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dan

pondělí, 12. říjen 2009
22:39

Dan

to val:
Naprostý souhlas. Udělal jsem si na zkoušku registraci na tomto novodobém zázraku a naprosto jsem nepochopil, k čemu je to dobré.
Asi nejsem dost moderní.
Pochybuju, že se budou takto prezentovat mini pivovary. Ty často nemají ani slušné internetové stránky.
Takže pokud se toho aktivně ujmou velkochemičky, tak se cílová skupina, především mladí lidé, dozví zase jen o velkopivovarech a jejich "nejoblíbenějších" pivech...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

val

úterý, 13. říjen 2009
00:02

val

to Dan: K čemu je to dobré? Naprosto k ničemu. Krom úděsného uživatelského rozhraní má fejsbůk x technických a koncepčních zhovadilostí, ale je to moderní a kůl, takže tam musí být každá pitcha.


napsal(a): val [Odpovědět]

Abrahaam

pondělí, 12. říjen 2009
21:58

Abrahaam

to siki: Nehodlam zde hajit FB, sam proti nemu mam spoustu "vyhrad". Jen jsem chtel rict, ze ne pro kazdeho to muze byt nesmyslna uchylka. Ty se obejdes bez FB, ja bez neceho tomu podobneho a nekdo jiny zase treba bez PI nebo BB, coz muze rovnez povazovat za nesmyslnou uchylku :)
Jinak s temi politiky mas samozrejme recht. Mel jsem ale na mysli predevsim to, ze se najednou tento Obamovsky trumf vyskytl i u nas. Nicmene Facebook bych jeste pochopil, ale nejak nemuzu pochopit, co chce Vyskov delat se svou YouTube strankou, o ktere jsem tu nedavno informoval a je zminena i zde v clanku. Pokud tam chce davat videa toho typu, ktera tam jsou ted, tak mozna by bylo lepsi kdyby nedelal nic :)


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

val

pondělí, 12. říjen 2009
23:54

val

to siki: májspejs je taky hrůza, dokonce prý tahle služba získala cenu za nejhorší design webu na světě, čemuž bych klidně věřil.


napsal(a): val [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI