Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní kelímky budou v klubu vymývat a točit do nich znovu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní kelímky budou v klubu vymývat a točit do nich znovu

[úterý, 8. září 2009]

Pražský klub Vltavská bude jako první v Česku točit pivo do plastových kelímků na více použití.

Diváci, kteří vyrazí na některý z podzimních koncertů do Kulturního centra Vltavská v pražských Holešovicích, budou možná překvapeni, do čeho jim tam načepují pivo.



Místo kelímků na jedno použití nebo skleněných půllitrů podá žiznivým hostům výčepní do ruky plastový kelímek, ze kterého už před nimi někdo pil.

Kelímky o obsahu 0,3 a 0,5 litru budou zálohovány dvaceti korunami.

"Hlavním důvodem novinky je ekologie. Umíte si asi představit, kolik plastových kelímků zbyde po takovém větším koncertu nebo festivalu. Pivo a další nápoje budeme nalévat do kelímků, které se dají umývat a mají dlouhou životnost,“ říká ředitel klubu Filip Kolací.

Například v Německu je podle něj používání ekologických kelímků na opakované použití běžné.

Foto

Jak se ujme novinka u návštěvníků kulturního centra je otázka. Z ankety vyplývá, že většina by dala přednost pivu ze skla a na omývané kelímky se nedívá s velkou důvěrou.



Zdroj: tn.cz | Autorka a foto: Kateřina Lang


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

úterý, 8. září 2009
15:01

Sekal

TV Nova se v anketě, zda lidé chlastají raději z kelímku nebo ze skla, kupodivu nepodařilo najít žádného retarda, který by pil raději z plastu.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Abrahaam

úterý, 8. září 2009
15:32

Abrahaam

to Sekal: Pokud jsem to pochopil spravne, tak se jich ptali, zda piji radeji ze sklenice ci plastu, popr. zda by z plastu pili. Neni tam ale nic receno o festivalech ci sportovnich akcich, kde to ze skla proste neni realne. Takze ve finale (po spravne polozene otazce) by klidne vsechny odpovedi mohly byt takove, ze jim plast nevadi.
Jinak me osobne to na hromadnych akcich (krom pivnich festivalu ci slavnosti) nevadi. Kdyz jsem byl v Nemecku na fotbale, dostal jsem pivo do podobnyho kalisku se zalohou 2EUR. Aspon se ty kelimky behem zapasu nehromadily pod myma nohama :)


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
04:33


posted by: Inzerce

Sekal

úterý, 8. září 2009
16:24

Sekal

to Abrahaam: Tak jsem to pochopil i já. Právě na té otázce záleží, protože zajisté obdržíme jiný soubor odpovědí na různé otázky. Zdálo se mi, že druhá odpověď byla na dotaz, zda by pili z plastu, kdyby ho vymývali. Kdyby mi někdo řekl, že bude vymývat plastové kelímky, představím si, jak je tahá z koše, a asi si to pivo nedám. Na druhou stranu je to asi ekologičtější a ekonomičtější než německá recyklace pomocí jejich šrotovacích strojů (to jsem zase pro změnu viděl v Německu na hokeji).


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Trhac

úterý, 8. září 2009
13:57

Trhac

Hm, zajímavá ekologie...to mohli rovnou nabízet zálohované ve skle...i když účastníkům těhle podniků je to asi srdečně jedno....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Malakin

úterý, 8. září 2009
15:12

Malakin

to Trhac: Ono za tím podle mě bude i bezpečnostní hledisko a pak taky úspora místa. Zatímco sklenice musíš mít v jedné řadě, kelímky můžeš po omytí a oschnutí naskládat do sebe...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Trhac

úterý, 8. září 2009
17:03

Trhac

to Malakin: To už je pak jak v těch anglickejch hospodách...třeba zrovna u těch mě to dost baví, stejně pintou to bude pořád bolet míň, než třeba židlí...
Ale tak u těhle podniků je to jak říkám jedno, G je stejně ohavný z jakékoliv nádoby...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI