Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatopramen v Maxilahvi dobývá Německo, zásoby 540 hektolitrů vyprodány za 1,5 dne

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatopramen v Maxilahvi dobývá Německo, zásoby 540 hektolitrů vyprodány za 1,5 dne

[pátek, 4. září 2009]

Po oslnivém úspěchu pivní Maxilahve na českém trhu zaútočil Heineken Česká republika s pivem Zlatopramen, baleným v tomto speciálním plastovém obalu vyvinutém pro pivo, na neméně náročný německý trh. Prvních 36.000 lahví doputovalo na pulty a regály řetězce Netto v nových spolkových zemích Německa v pondělí 31. srpna 2009. O pouhé dva dny později přišla z Německa překvapivá zpráva, všech 36.000 lahví se vyprodalo za necelé 2 dny!

Heineken Česká republika představil speciální plastovou Maxilahev pro pivo o objemu 1,5 litru v dubnu letošního roku. Od té doby se na českém trhu prodalo již téměř 7 milionů piv Zlatopramen a Starobrno v tomto obalu. Neuvěřitelný úspěch, daleko předčící očekávání, povzbudil také exportní snahy zaměřené na tento produkt.

"Věřili jsme, že Maxilahev uspěje i v Německu. Tak neuvěřitelný úspěch a rychlost jsme ale opravdu nečekali. Nové balení, jeho praktičnost, ekologičnost a především kvalita piva, která díky obalu zůstává na nejvyšší možné úrovni, však zjevně fungují i v Německu. Máme opravdu velkou radost," říká Kateřina Zemanová, exportní manažerka skupiny Heineken Česká republika. "Nahrál nám i fakt, že Německo je zemí, kde jsou exportní značky Heinekenu jako Zlatopramen a Březňák velice populární. I v letošním roce, kdy exportní objemy většinou spíše klesají, se zde těší cca 14% meziročnímu nárůstu. Možná se nám nárůst podaří díky Maxilahvi ještě zvýšit," doufá.

Maxilahev Zlatopramenu se na německém trhu objevila s etiketou v německém jazyce, na níž nahradil určení stupňovitosti z české etikety letopočet 1642, ve kterém začal fungovat šlechtický pivovar v Krásném Březně. Podobně jako v České republice se Zlatopramen prodává v praktickém sixpacku, který ještě zvyšuje atraktivitu a snadnost nákupu. Rozdílem je, že lahev je vratná, záloha je dle německé legislativy, platící od května 2006, stanovena na 25 eurocentů.

Díky velkému úspěchu s první exportní várkou plánuje Heineken Česká republika dále rozšířit distribuční síť a výrazně navýšit počty dodaných kusů.

Pivo značky Zlatopramen vyrábí společnost Drinks Union, člen skupiny Heineken Česká republika.

V roce 2003 se součástí skupiny Heineken Česká republika stala společnost Starobrno, a.s. a v roce 2007 Královský pivovar Krušovice a.s. O rok později se předmětem akvizice stala společnost Drinks Union a.s. V letošním roce došlo k fúzi společnosti Starobrno do Královského pivovaru Krušovice a.s. Nyní je Heineken Česká republika třetím nejsilnějším hráčem na domácím trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva.

Zdroj: Protext.cz | Tisková zpráva Heineken ČR

[Heineken] 09:30 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

bobo

pátek, 4. září 2009
10:42

Netto je na "úrovni" Plus, link :http://www.netto-online.de/home/home.php :)


napsal(a): bobo (pebox(a)azet.sk) [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 4. září 2009
10:24

Roman Holoubek

Jen malý dotaz. Na trhu ČR se takto prodává Zlatopramen s označením stupňovitosti 11. Co je tedy v těch plastových lahvích v Německu? V textu není ani zmínka o tom jakou stupňovitost nahradili letopočtem. Že by 10,9% EPM ( v tom lepším případě)?


Adsense

29. březen 2024
05:46


posted by: Inzerce

Sekal

pátek, 4. září 2009
10:03

Sekal

Asi tuším důvod popularity. Pupkáčům se nechce tahat s lahváči tam a zpátky, petku vyžahnou a hodí v lepším případě do kontejneru s plastem, ale moc bych na to nesázel. Neznám řetězec Netto, ale zajímalo by mne, za kolik tam ten Zlatopramen prodávali a jaké příjmové skupiny to kupovaly. No, hlavně že rostou prodeje.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Petr

pátek, 4. září 2009
11:27

Petr

to Sekal: Dobné info. V Německu jsou PET láhve vratné a platí se za ně záloha která je pak vrácena.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 4. září 2009
22:42

Rozumím tomu dobře? Koupím si Zlatopramen nebo Starobrno v PETce (pravděpodobně made in Hurbanovo), obsah vypiji (vyliji), českou etiketu strhnu a v Sasku mi Netto vykoupí butylku za čtvrťák? Pokud tomu tak je, pak se sociálně slabším konzumentům PETpiv z pohraničí asi vyplatí občasný výlet do Reichu s rancem prázdných obalů (ať už pěšky, na velocipédu či s jízdenkou SoNe+)!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Henri

sobota, 5. září 2009
08:28

Henri

to Tchoř: Tak takhle hloupí tam nejsou. Lahev (i skleněnou) bez etikety tam velice těžko vrátíš. V marketech mají všude automaty, které na rozdíl od našich čtou i kód na etiketě a co není koupeno u nich, to ti vyhodí zpět. V menších prodejnách si zpravidla pamatují co u nich kdo koupil.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Petr

sobota, 5. září 2009
15:38

Petr

to Tchoř: Nevím jesli v Sasku ale v Bavorsku to tak u nealka je. Pivo v PET jsem tam nikdy neviděl a to tam jezdím dlouho.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 8. září 2009
12:27

Mosquit

to Tchoř:
Teď v Bavorsku se mi nepodařilo v Rewe vrátit lahev s etiketou jiného pivovaru, ačkoliv rozměrově shodnou s prodávanými.
Naopak v Drážďanech jsem vrátil třeba i zmačkanou PETku od Poděbradky.. :-D

Oboje automaty.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI