Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jubilejní návštěvník hanušovického pivovaru je farář z Prahy

Co se píše o pivovarech a pivu


Jubilejní návštěvník hanušovického pivovaru je farář z Prahy

[čtvrtek, 9. červenec 2009]

Sedmadvacetiletý David Hron z Prahy se stal 2009. návštěvníkem pivovaru Holba v Hanušovicích. Upomínkové dary mu předal ředitel pivovaru Vladimír Zíka a finalistka Miss Zlatého moku Monika Kobzová.

Foto

Jsem v Hanušovicích poprvé, jsme tu s kamarády na dovolené, chceme sjíždět řeku Moravu,“ řekl jubilejní návštěvník, který pochází z Prahy a jak uvedl, je farářem Československé strany husitské.

Pivovar Holba ho na dovolenou vybavil dárkovým košem, pivem, upomínkovými předměty a sadou na grilování. Dary mu předala finalistka Miss Zlatého moku Monika Kobzová a ředitel pivovaru Vladimír Zíka. „Jubilejní návštěvníky vítáme již pátým rokem. Vždy to vyjde na dobu prázdnin, protože za rok tu přivítáme přibližně pět tisíc lidí,“ upřesnil ředitel.

V pivovaru Holba pořádají hlavně v době turistické sezony pro návštěvníky exkurze. V Hanušovicích mají lidé možnost vidět výrobu piva tradičním způsobem. „Nejatraktivnějším prostorem je varna, kde máme původní měděné kádě z třicátých let minulého století,“ řekl Zíka. Podle něj je zajímavá právě tradiční technologie, kdy pivo v otevřených spilkách kvasí několik týdnů.

Na exkurzi by se turisté měli předem objednat, jinak jim vedení pivovaru nemůže zaručit, že se do pivovaru dostanou. Cena exkurze je 30 a s ochutnávkou 60 korun.

Zdroj: Regiony24.cz | Zdroj: Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

úterý, 14. červenec 2009
21:18

jiri.kana

To jsem zvědav, jak ta Československá strana husitská zaboduje ve volbách. Na katolickém Slovensku sice do parlamentu nepronikla, ale tady by jisté šance mít mohla.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 14. červenec 2009
19:49

Roman Holoubek

Naštěstí to není farář Československé církve hustitské...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI