Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Černá jednadvacítka zamotala pivařům hlavy

Co se píše o pivovarech a pivu


Černá jednadvacítka zamotala pivařům hlavy

[pondělí, 29. červen 2009]

Hektolitry piva padly takříkajíc za vlast v sobotu v bzeneckém zámeckém parku. Ačkoliv se nad Bzencem stále vznášela hrozba deště, počasí nakonec hrálo slavnostem Kněžihorského piva do karet.

Těm, co vypili hodně, slunce nezamotalo hlavy a dešťových kapek bylo tak málo, že nikoho domů nezahnaly.

Hlavně nepijte tu černou jednadvacítku. Po jednom pivě budete ožralí,“ haněl na potkání pivovarník Radomil Paták svou novinku, kterou pro slavnosti speciálně uvařil. Zřejmě proto byla právě u stánku s tímto pivem většinou fronta.

Chuť to má opravdu zvláštní. Ale je to síla, fakt se mi motá hlava,“ hodnotil v polovině půllitru jeden z koštujících. Na odbyt šla i loňská novinka: medové pivo. Paták je běžně během roku nevaří. Okoštovat bzenecké pivo přišly stovky a možná i tisíce lidí. V parku bylo celé odpoledne plno.

Na své si přišly i děti, pro které bylo k využití také mnoho atrakcí.

Pro opravdové fanoušky Kněží hory byl pak určený stan vedle hlavního podia. Tam byla k vidění frézka, kterou pivovarník a jeho přátelé sestrojili, aby byla schopná vybrušovat do skla vzory. Každý si tak mohl nechat na půllitr vybrousit logo pivovaru i se svým jménem.

V bohatém kulturním programu se vystřídala řada hudebních či tanečních skupin. Nejvíce bodovalo divadelní sdružení Kašpárek. Jeho loutkové představení zaplnilo publikum do posledního místa. Kromě nic nedutajících dětí Kašpárka sledovali i rodiče, či účinkující čekající na svou chvíli.

Účast je dobrá. Jsem spokojený. Slavnosti piva jsou pro mě událost roku. Už od úterka jsem v parku i spal,“ uvedl Miroslav Somr z pořádajícího sdružení Přátel Kněží hory.

Fotogalerie zde...

Zdroj: Hodonínský deník.cz | Autor: Zdeněk Šmýd


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Radomil Paták

sobota, 7. listopad 2009
08:34

Děkuju, děkuju vám, protože slova chvály vždycky potěší a určitě potěší nejen mě, ale všechny, kteří mně nezištně pomáhali, protože věděli, že zisk půjde na něco užitečného. A děkuju taky osudu, že jsem na vá příspěvek narazil právě ve chvíli, kdy jsem uvažoval, zda má moje (naše) snažení vůbec smysl. Je rozhodnuto - příští rok budou Slavnosti Přátel Kněží hory znovu.


napsal(a): Radomil Paták [Odpovědět]

Melichárek

úterý, 30. červen 2009
07:30

Melichárek

Chtěl bych touto cestou poděkovat panu Patákovi za úžasnou akci. Pivo bylo vynikající, hlavně medová dvanáctka. Na košt jsme si dali i jednadvacítku, ale tu jsme vypili ve čtyřech. Hudební produkce byla pro nás úžasný zážitek. Vystoupení 44 členého dechového orchestru z Police nad Metují, který hrál filmové melodie, písničky od Queen, Deep Purple atd., zvedal obecenstvo ze sedadel a museli 3x přidávat. Když mi na závěr místní cimbálovka Vracovjanka zahrála Metallicu, neměl jsem slov. O proti loňskému roku ( http://pivni.info/slavnosti/445-slavnosti-knezihorskeho-piva-ve-bzenci.html ) jsem si zajistil ve Vracově ubytování, tudíž jsem si mohl tuto vynikající akci užít téměř až do konce a bez jakéhokoliv omezení. Ještě jednou děkuji!



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI