Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Orco sa vracia k pivu

Co se píše o pivovarech a pivu


Orco sa vracia k pivu

[středa, 1. duben 2009]

Pivovar Stein sa nemá búrať, ale po rekonštrukcii vytvoriť obchody, hotel a kancelársku vežu

Spoločnosť Orco sa plánuje vrátiť k vareniu piva v Bratislave. Od začiatku budúceho roka by mala odštartovať výroba v novom závode, ktorý by mal byť súčasťou historickej budovy pivovaru Stein na Legionárskej ulici.

Podľa vyhlásenia prezidenta spoločnosti Orco so sídlom v Luxemburgu Jeana-Francoisa Otta sa firma rozhodla rozložiť svoje investície a vstúpiť aj do odvetvia pivovarníctva, ktoré nie je krízou postihnuté tak bolestivo, ako realitný development.

Kde by sme to mali urobiť ak nie na mieste, kde sa dobré pivo varilo vyše sto rokov?“, odôvodňuje prezident Orca prudký obrat v podnikateľskej orientácii. Pivovar Stein mal pôvodne kapacitu zhruba 750 miliónov hektolitrov piva ročne, nový pivovar si zatiaľ vystačí s tretinovou.

Foto

Okrem pivovarníckej výroby, ktorá by mala byť umiestnená pod zemou by mali v zrekonštruovanom Steine prevládať obchodné priestory, ako aj niekoľko reštaurácií, pivární a kaviarní. Niektoré budú v podzemí v štýlových pivniciach, iné pod strechou budovy, ktorá má byť presklená.

V časti budovy má sídliť hotel Stein s 270 posteľami, časť z toho majú byť servisované apartmány pre dlhodobé pobyty najmä zahraničných manažérov. Naopak, Orco sa celkom vzdalo výstavby drahých bytov v projekte, keďže v iných bratislavských projektoch sa predávajú pomalšie, ako sa očakávalo.

Jedinou úplnou novostavbou v areáli má byť kancelársky vežiak s 29 poschodiami, kde by malo vzniknúť zhruba 30-tisíc m2 úžitkovej plochy. Výšková budova s príznačným názvom Beer Business Center by mala vyrásť vo vnútornej časti areálu. Pod budovou sa pripravuje päťpodlažné podzemné parkovisko a na streche vyhliadková reštaurácia Lifelong Pipeline, spojená rúrkami s výrobňou piva v podzemí.

Stavebné práce na projekte by sa podľa informácií spoločnosti mohli rozbehnúť už tento rok v prípade, že pominie finančná kríza a banky začnú ochotnejšie financovať nové perspektívne projekty.

Inak Orco uvažuje so založením uzatvoreného realitného fondu BBB (Bratislava Beer Building), ktorý bude zbierať peniaze na projekt najmä v krajinách, kde sa pivo teší veľkej popularite ako je Nemecko a Česko, ale aj v Rusku. Cieľom je aj propagácia bratislavského piva, ktoré sa Orco chystá vyvážať do celej Európy.

Zdroj: ETrend.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

beercards

čtvrtek, 2. duben 2009
09:05

beercards

a ďalší vtip..."kde sa dobré pivo varilo vyše 100 rokov"...:-)
za posledných 40 rokov akotak bolo pitné jedine bratislavské DIA pivo !!!


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 2. duben 2009
09:22

Chody

to beercards:
S tím bych si dovolil nesouhlasit, alespoň v roce 2006 mi Stein chutnal. Nemám rád tyhle zobecňující výroky, kdy se šmahem něco odsoudí a Váš názor je jediný správný :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
11:29


posted by: Inzerce

beercards

čtvrtek, 2. duben 2009
17:19

beercards

to Chody: niekde som čítal: "budu ventilovat svůj vlastní názor".....aj ja mám svoj vlastný názor, ale beriem na vedomie aj iné názory...tak fajn, v r.2006 bol Stein pitný...


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Libor

středa, 1. duben 2009
09:39

Libor

dobré, apríl ja sviňa....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Malakin

středa, 1. duben 2009
22:10

Malakin

to Libor: "...Stein mal pôvodne kapacitu zhruba 750 miliónov hektolitrov piva ročne..." Toto bude taky nějaký aprílový žertík... :-)


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI