Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen nabádá: Nech ty klíčky v kapse!

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen nabádá: Nech ty klíčky v kapse!

[pátek, 12. září 2008]

Společnost Pivovary Staropramen představí 13. září v den zahájení festivalu SmíchOff Summer projekt „Nech ty klíčky v kapse“, který spotřebitelům připomíná, aby po požití alkoholického nápoje nesedali za volant. Součástí projektu je jednak informační kampaň, připravena je však i atrakce, která umožní účastníkům toto téma bezpečně prožít. Jak se řídí „pod vlivem“ si budou moci vyzkoušet na vlastní kůži nejen návštěvníci festivalu. Tato část projektu totiž proběhne ve spolupráci s Městskou částí Praha 5 přímo na pěší zóně u metra Anděl.

Foto

Zájemce si nejprve nechá zamotat hlavu na mobilním trenažéru zvaném Aerotrim, což je konstrukce se třemi soustřednými kruhy, které obsluha postupně roztočí. Toto zařízení bylo původně vyvinuto pro kosmonauty pro simulaci stavu beztíže, zde však simuluje stav po požití alkoholu, tím že snižuje schopnost pohybové koordinace. Bezprostředně poté, co si zájemce nechá zamotat hlavu, usedne za volant automobilového simulátoru. Na vlastní oči tak uvidí, jak jsou jeho řidičské schopnosti sníženy oproti normálnímu stavu. Každý účastník této atrakce bude po jízdě na simulátoru obdarován poukázkou na služby společnosti DRINK SOS, která zajišťuje odvoz podnapilého řidiče i jeho vozu domů. Poukázku v hodnotě 200 Kč účastník samozřejmě může využít do budoucna, až někdy vyrazí za zábavou autem.

„Společnost Pivovary Staropramen jako zodpovědný výrobce chce upozorňovat na rizika plynoucí z nadměrné či nezodpovědné konzumace alkoholických nápojů. Jedním z témat, kterým se naše společnost dlouhodobě věnuje, je problém řízení pod vlivem alkoholu. Projekt „Nech ty klíčky v kapse“ má za cíl upevňovat povědomí spotřebitelů o rizicích spojených s konzumací alkoholu a řízení motorových vozidel, a nabádá, aby spotřebitelé neřídili poté, co popili. Ve spolupráci s partnerem DRINK SOS zároveň ukazujeme jednu z variant, jak se domů dostat bezpečně.“, říká Edita Šilhánová, ředitelka právního oddělení a korporátní komunikace společnosti.

Akce, kterou podpořila i Městská část Praha 5, proběhne v sobotu 13. září od 14 do 22 hodin na pěší zóně u metra Anděl a návštěvníci si jako připomínku mohou odnést pohlednice či balonky s logem „Nech ty klíčky v kapse“.

Vedle této zážitkové aktivity organizuje společnost Pivovary Staropramen ještě informační kampaň, která proběhne v září a říjnu v pražských restauracích a klubech, se objeví stejná výzva i ve formě plakátů a prosvětlených reklamních zařízení.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen | Foto: Strategie.cz

[AB InBev] 14:07 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI