Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Začne se vařit fotbalové pivo, vyberou si ho fanoušci

Co se píše o pivovarech a pivu


Začne se vařit fotbalové pivo, vyberou si ho fanoušci

[čtvrtek, 4. září 2008]

Pivovar Ostravar ze společnosti Pivovary Staropramen bude brzy vařit nové pivo. Výběr chuti, sílu, název i obal budou přitom vybírat fotbaloví fanoušci. Na dnešní tiskové konferenci to řekl manažer značky Ostravar Pavel Barvík. Podle zástupců pivovaru jde v Česku o ojedinělý projekt. S podobným nápadem před časem přišli například v německé fotbalové lize fanoušci klubu Werder Brémy.

"Hledali jsme dlouho způsob, jak zpestřit nabídku. Došli jsme k tomu, bychom mohli přinést pivní speciál, kteří si lidé vytvoří sami. Rádi bychom dali možnost všem fotbalovým fandům, aby se s námi podíleli na něčem, co v této zemi žádný klub nemá - své pivo, které si sami fanoušci vytvoří," uvedl Barvík.

S projektem Naše fotbalové pivo se budou moci setkat během září fanoušci klubu a milovníci ostravského piva v obchodních centrech a ve vybrané síti hospod v Ostravě, Havířově a Karviné, před stadionem na Bazalech před domácími utkáními či na Havířovských hornických slavnostech, které v Havířově na Karvinsku začínají zítra a potrvají do neděle. Budou pro ně přichystány speciální stánky se dvěma vzorky piv.

"Vzorek A je polotmavý ležák smíchaný ze světlých a tmavých sladů. Má jemně hořkou chuť a plnou chmelovou vůni. Vzorek B je proti tomu tradiční světlý ležák s plnější a lehce nahořklou chutí. Volba je čistě na spotřebitelích, to jak pivo bude vypadat, je na nich," dodal Barvík.

Nový produkt je podle manažera projektu Daniela Farkaše připraven pro fotbalovou sezonu 2008/2009. "V podzimní části se lidé zapojí do tvorby finálního produktu, v jarní části ligy bude uvedení výrobku na trh," uvedl. O názvu nového piva mohou lidé hlasovat také na internetu.

Projekt Naše fotbalové pivo je podle Barvíka vyvrcholením dosavadní spolupráce mezi ostravským pivovarem a klubem Baník Ostrava. Ta trvá od roku 2004 a pro pivovar se tak podle něj otevřela cesta k mladým lidem.

Pivovar Ostravar patří mezi deset největších výrobců piva v Česku. Je součástí společnosti Pivovary Staropramen, která patří do skupiny druhého největšího výrobce piva na světě InBev. Pivovar při výrobě využívá tradiční způsob spodního kvašení. Ve svém portfoliu má zatím značky Ostravar Premium, Ostravar Originál a pivní speciály Ostravar Strong, Velvet a Kelt.

Zdroj: eFotbal.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

pátek, 5. září 2008
20:23

hroch

Před lety jsem se zajímal ve výběrové soutěži o stánek na Slovanu a v podmínkách fotbalového svazu bylo, že se může točit pivo maximálně 10ka. V liberci jsem si nedokázal pro alespoň třetinu osazenstva představit jiné pivo než Svijany a já bych hlavně Ghnus devítku netočil. Zase extra byznys to není, takže z plánu sešlo. Ale hodně provozovatelů ve smlouvě mělo max. desítku a točí jedenáctku. Ale rovnou to vyrábět a cpát to na stadiony tak to si troufají.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Moro

pátek, 5. září 2008
08:15

Moro

Mě spíš zarazilo to, že v obou případech se bude jednat o ležák = vícestupňové pivo. Na fotbalech se čepuje většinou výčepní pivo, aby se fanoušci tak brzo neopili ne? A myslím, že ladin má pravdu, zašolíchají to a jen změní etikety na Granátu či Ostravaru ....


napsal(a): Moro [Odpovědět]

ladin

pátek, 5. září 2008
07:11

Volba je čistě na spotřebitelích, to jak pivo bude vypadat, je na nich," dodal Barvík.

Me to podle popisu tech dvou vzorku (a po nedavnem zariznuti specialu Strong) spise pripada, ze si fanousci "vyberou", zda se bude fotbalova etiketa lepit na stavajici ostravsky svetly lezak nebo polotmavy Granat :-)


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 4. září 2008
19:14

Dwarf

to už přece máme ... GGGG :D


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
17:29


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI