Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Plzni bude festival minipivovarů, větší výrobci tam nesmí

Co se píše o pivovarech a pivu


V Plzni bude festival minipivovarů, větší výrobci tam nesmí

[úterý, 5. srpen 2008]

Většina ze všech 71 nejmenších českých výrobců piva s ročním výstavem od 500 do 1500 hektolitrů představí své produkty na prvním ročníku festivalu českých minipivovarů Slunce ve skle, který v sobotu 20. září pořádá Pivovarský dvůr v Plzni. Řekl to jeho zástupce Petr Míč. Podle něj zatím v České republice podobná přehlídka piva, kam by "nesměly" větší pivovary, není.

"Smyslem akce je dát ochutnat lidem pivo vyrobené poctivým českým způsobem, které na trhu nelze koupit. Na všech českých pivních slavnostech jsou přítomni také pivovary s výstavem kolem 300.000 hl, což už je průmyslová výroba," dodal. Plzeňští návštěvníci si budou moci odvést pivo například ze dvou "mikropivovarů" z Ostrova na Karlovarsku nebo z Prahy. Součástí akce, která začne ve 13:00, bude prezentace pivních specialit jednotlivých producentů.

"Přihlásilo se nám už 12 výrobců z Čech, ale to je teprve začátek. Doufáme, že ze solidarity přijedou také Moravané, i když víme, že je to k nám daleko," řekl Míč. Na programu bude degustace piv laickou porotou, jejímiž členy budou náhodně vybraní návštěvníci.

Součástí akce bude prodej tácků, nálepek, plakátů a dalších propagačních předmětů nejmenších českých výrobců piva. "Nebudeme tyto předměty, ani viněty, nabízet zdarma. Víme, že se s nimi tvrdě obchoduje," řekl zástupce plzeňského restauračního pivovaru. Například za etiketu Švejnarův hradní speciál nebo Dvořákův svatební ležák, jichž Pivovarský dvůr vyrobil kolem 200 kusů jako dárek, se na internetových burzách nabízejí ceny v řádu stovek korun. Etiketa tak bude k mání nejméně za desetikorunu.

"Poradil jsem všem miniaturním pivovarům, kam rád jezdím, aby ani etikety na PET lahve nedávaly zdarma. Burziáni je obratem nabízejí za padesátikorunu a skvěle na tom vydělávají," řekl pravidelný návštěvník českých pivních burz z Plzně. Jako příklad jmenoval viněty deset let fungujícího Pivovaru Modrá hvězda v Dobřanech na Plzeňsku, kam přijížděly měsíčně desítky lidí a žádaly zdarma obrázek do sbírky. Pak jsem je potkal na burze a nestačil jsem se divit, dodal.

Zdroj: Plzeň.cz | Autor: Václav Prokš


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Malakin

pondělí, 13. říjen 2008
16:05

Malakin

to VlJa: To víte, on každý bojuje s překupníky novinek jinak. Někdo zvýší cenu tak, aby tím odradil oněch 99 % slušných sběratelů a přilákal 1 % překupníků, kteří na tom tak i tak vydělají, někdo se zase snaží navázat spolupráci se sběratelskými kluby nebo si dává inzeráty do sběratelských časopisů (Rytíř, Svět piva - tištěný), aby všichni sběratelé věděli, za kolik se to či ono tam a tam prodává a měli tak snazší výběr mezi nákupem přímo v pivovaru a nákupem u překupníka.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

VlJa

pondělí, 13. říjen 2008
10:27

VlJa

Deset korun dejme tomu, ale 35 Kč za jednu samolepku ( zdraženo pro akci slunce ve skle a ponecháno i nyní ), máte to v Černicích za potřebí ??????


napsal(a): VlJa [Odpovědět]

al_bunda

pátek, 8. srpen 2008
18:16

al_bunda

no zni to velmi zajimave :-)


ICQ: 10389769

napsal(a): al_bunda [Odpovědět]

Martin z Brna

středa, 6. srpen 2008
13:28

Martin z Brna

Kruci, to nemohlo být o týden později? Zrovna o týden později budu na prodlouženém víkendu v okolí.
Má někdo nějaký kontakt na ten Ostrov?


Adsense

19. březen 2024
03:11


posted by: Inzerce

Gorky

středa, 6. srpen 2008
11:30

Gorky

hohooo tak na tuhle akci se teda tesim. Doufam, ze jeste nejake pivovarky pribudou.


napsal(a): Gorky [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI