Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kam s nimi?

Co se píše o pivovarech a pivu


Kam s nimi?

[úterý, 15. červenec 2008]

Právě tahle otázka mě napadla, když jsem odnášel další krabici s lahvemi na zahradu na chatku. Nějak se mi zdejší prostory začínají zmenšovat, resp. místo zabírají další basy a krabice, ve kterých je umístěna moje sbírka "současných" pivních lahví. A je vůbec důstojné mít vystaveno jen cca 10% sbírky? Situace tedy začíná být už pomalu neudržitelná. Touto cestou bych Vás, čtenáře PI, chtěl požádat o radu a odpověď na otázku Kam s nimi?

1) Vystavení v restauraci

O této možnosti sním již několik let. Kdyby se našel podnik, který by chtěl jako dekoraci vystavit tyto lahve, byl bych tomu velmi rád. Problém však spočívá v tom, že preferuji vystavení celé sbírky (která se může do budoucna rozrůstat), nebo alespoň dle druhu lahví (tedy Euro, NRW, jiné).

Dále požaduji podnik, kde točí dle mého dobré pivo, nejraději bych nějaký minipivovar nebo hospodu, kde piva průběžně střídají na tzv. "čtvrté" pípě, zkrátka takový, kde mají dobré pivo rádi. Žádné G, PU, S, K!

Na majiteli či provozovateli restaurace pak samozřejmě zůstává starost o pořízení výstavních prostor - vitrýn, poliček apod.

a) Restauraci bych sbírku dal jako dar (snad jen nějaké to pivko, co říkáte?) s tím, že si ji již budou rozšiřovat sami

b) Sbírka by nadále zůstala v mém vlastnictví a já bych ji rozšiřoval s tím, že jednou za čas by restaurace dostala novou zásilku, kterou by vystavila

2) Prodej

Další možností je prodej celé sbírky někomu, kdo mě přesvědčí o tom, že sbírku bude nadále rozvíjet. Potom by cena byla 3Kč/láhev.

3) Aukce

Sbírka bude nabídnuta v nějaké aukci na internetu, ale zatím s tím nemám žádné zkušenosti.

4) Zrušení

Tuto cestu bych volil velmi nerad a v úplné krajní nouzi. Spočívala by ve vrácení vratných lahví a v odevzdání do sběru těch ostatních. Což by mi bylo moc líto, ale co by se dalo dělat.

Foto

Ve všech případech budu samozřejmě pokračovat ve sbírání současných pivních lahví, ale už jen virtuálně. Tedy pořízení fotky a předání lahve restauraci, sběrateli či její navrácení do oběhu.

Tož včíl raďte vážení čtenáři. Majitelé a provozovatelé restaurací a pivovarů pak zvažte všechna pro a proti mé nabídky. Myslím si, že by to byla zajímavá dekorace Vašeho podniku. Já bych byl nesmírně rád, kdyby moje sbírka nakonec skončila v dobrých rukou (... krále Miroslava).

[Chody] 20:46 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Malakin

čtvrtek, 24. červenec 2008
11:43

Malakin

To Roman Holoubek: Seznam muzei ma Chody v odkazech - viz napr. horni lista.

Jinak v zari nebo v rijnu by mela byt na zamku v Hustopecich nad Becvou (snad jsem to mesto nepopletl, jeste se poptam znamych, kteri to spoluporadaji) vystava suvenyru se vztahem k napojovemu prumyslu - urcite mleko a sodovky, mozna i pivo a kava, takze pokud se o historii - nejen piva - trochu zajimate, muzete si tam udelat vylet. To je preci jen trochu bliz nez Kasperky.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 24. červenec 2008
09:31

Roman Holoubek

Jo mezi klávesnicí a židlí - tam se stává nejvíce chyb to znám :-)
Ale o tom muzeu jsem nevěděl - tak mi přibyl další punkt, jenž bych rád do budoucna navštívil. Díky


Michal

čtvrtek, 17. červenec 2008
11:18

Michal

A co takhle něco vystavit po baráku a zbytek nechat v chatce?


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

siki

čtvrtek, 17. červenec 2008
09:43

siki

Jenom pro zajímavost sem zpočetl, že na vystavení kompletní sbírky je třeba cca 115 metrů police...


napsal(a): siki [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
22:09


posted by: Inzerce

Chody

středa, 16. červenec 2008
20:59

Chody

to siki: K 13.3.2007 jich bylo 1336, takže dnes jich bude už přes 1500...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

siki

středa, 16. červenec 2008
20:57

siki

Apropo, kolik toho vlastně máš?


napsal(a): siki [Odpovědět]

Chody

středa, 16. červenec 2008
20:15

Chody

Díky za reakce, osobně bych nejvíce preferoval také variantu 1. Odlepování etiket mě neláká. Nějakou preferenci či užší zaměření mi taky nepřipadá reálné, protože bych byl velmi nerozhodný, co bych měl vybrat.

to Michal: Zvětšení chatky asi nehrozí

to Martin Povýšil: Část lahví je vratná, cca třetina...

to Luděk: Případné umístění sbírky bych samozřejmě preferoval co nejblíže...

to Malakin: Díky za info, na rekordy se necítím, máš pravdu, všechno jsem už vypil :)

to Rosťa: Asi nejsem ten pravý na shánění sponzorů :( I když by to bylo fain a ten Chodyvar taky

to Malakin: To samý, co jsem odpověděl Rosťovi, ale ještě to proštuduju :D

to Luděk: Tak dlouho jsem jezdil do muzea do Oselec, až je tam místo toho expozice motocyklů. Myslím, že v Oselcích je vždy část expozice z Kašperských Hor, dříve pivo, dnes motocykly.

to jazykový koutek: před pravopisem dávám přednost vžitému označování, tedy množné číslo z Oselec, i když možná oselečtí to budou vidět jinak :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Malakin

středa, 16. červenec 2008
16:48

Malakin

To Ludek: Pochopil jsem to tak, ze sbirka byla z Oselce presunuta do Kasperskych hor. Ale nejsem mistni, nevim to tedy na 100 %.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Malakin

středa, 16. červenec 2008
16:07

Malakin

To Jumping Beer: Odlepovanim etiket jsem kdysi taky zacinal, pak jsem ale zjistil, ze se daji sehnat i nepouzite, tak jsem si nechal nepouzite a odlepene skoncily v kamnech...

Sbirku by mel kazdopadne spravovat opet nejaky sberatel, ne clovek, ktery sbirani nerozumi - viz Piv. muzeum v Plzni. nechtel bys, Chody, zalozit vlastni muzeum? Inspiraci lze najit v muzeu mlekarenstvi u pana Zelenky - www.muzeum-luze.cz Urcite by ti poradil s tim, jak ziskat penize na rekonstrukci i vlastni provoz...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Jumping Beer

středa, 16. červenec 2008
14:55

Jumping Beer

Jsou lidi (treba ja :-) ), kteri jdou proti proudu a sbiraji etikety prevazne z lahvi, cili klasicky zakoupene pivo, vyfocene, vypite a pak odmocena etiketa.. Tam bys mohl taky uspet :-) Osobne bych se toho ale nezbavoval, vzdy se da najit reseni...


Rosťa

středa, 16. červenec 2008
14:43

Rosťa

V úvahu přichází i bod 7 a to sehnat sponzora pro muzeum pivních lahví. Po vlastech je spousta nevyužitých starých průmyslových, zemědělských i jiných budov, sponzorem může být i vlastník takové budovy, neboť Muzeum pivních lahví je jistě daleko ušlechtilejší stav, než nevyužití a chátrání za nezájmu širých mas. Je tu i možnost, že v části takové budovy bude pro navštěvníky vařen Chodyvar....


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

siki

středa, 16. červenec 2008
14:43

siki

- http://pivodaj.webgarden.cz/ http://web.sdb.cz/pivo/
---------------------------------
Zpráva byla upravena adminem 22.07.2008 ve 18:43:31


napsal(a): siki [Odpovědět]

Malakin

středa, 16. červenec 2008
13:13

Malakin

To Ludek: Muzeum v Oselci uz nefunguje. Tot vyjadreni tamniho obecniho uradu, ktere mi bylo pred par tydny zaslano. Pry je ted muzeum jenom v Kasperkach.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Malakin

středa, 16. červenec 2008
13:10

Malakin

Jo, kdybys mel nejakou lahev s nevypitym pivem - pouze zrusene pivovary - mel bych urcite zajem. Ale tys to asi vsechno vypil, ze jo? :-)


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Malakin

středa, 16. červenec 2008
13:08

Malakin

Podobne jako ty i Libor resim problem s mistem. Nejcennejsi kusy me sbirky pivnich pullitru mam vystavene, zbytek v krabicich. Casem to ale vystavim vsechno, mit to schovane totiz neni ono.

Chody, lahve asi tezko nekdo koupi. Pro sberatele lahvi je to nezajimave - nejsou to lahve s litymi napisy - a pro etiketare je to taky bezcenne - jakmile je etiketa nalepena, nema zadnou hodnotu. Leda by byla nedostatkovym zbozim. Takovych ale moc neni...

Pokud to budes preci jen prodavat, urcite po jednotlivych pivovarech. Jsou sberatele, kteri se venuji pouze konkretni znacce, prip. konkretnimu okresu ci kraji. Ti po tom muzou skocit. Jako celek to ale oceni pouze nekdo, kdo to bude chtit na dekoraci. Sberatel ne.

Mas jednu z mala sbirek novodobych lahvi u nas, proto by bylo skoda se toho zbavovat. Patris vlastne ve svem oboru k nasi spicce. Co treba zapis do ceske knihy rekordu? Je tam uz sberatel lahvi s litymi napisy, proc ne ty?


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Martin Povýšil

středa, 16. červenec 2008
09:09

Jsou ty láhve vratné? :-)


napsal(a): Martin Povýšil [Odpovědět]

Libor

středa, 16. červenec 2008
08:25

Libor

ahoj Chody, ako sám vieš, zbieram sklo (viac ako 2000ks)a sám som riešil tento problém... Takže v súčasnosti mám doma na poličkách asi 1400 najcennejších kusov a ostatné putujú do krabíc a čakajú na vystavenie niekedy v budúcnosti....
- to by som videl ako 1. možné riešenie - teda vybrať najcennejšie a ostatné venovať (predať) - dám ti tip- podobnú zbierku majú v hospode u Kiewegú v Libějoviciach pri Vodňanoch.(pozri na BB)
Predaj a akuciu vidím problematicky, pohybujem sa medzi zberateľmi už dosť dlho a sám nepoznám nikoho, kto by zberal etikety aj s flaškami... kvôli miestu....
ale v každom prípade NERUŠIŤ!!!!!
možno by za to stálo zamerať sa len na ležiaky alebo špeciály alebo zrušené pivovary, alebo... a až zvyšok ponúknuť do hospody. Aj keď myslím, že to nebude mať úspech - poličky stoja nejaké peniaze a treba na to kvantum miesta.
Ale každom prípade NERUŠIŤ!!!


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Michal

středa, 16. červenec 2008
01:20

Michal

No já bych teda nepřistupoval k bodu 2., 3. ani 4. A pokud by se nepovedla 1., tak bych tě navrhnul, aby sis nechal v kuse jenom ty co máš nejradši, a zbytek odmočil a zařadil jenom etikety do alba, nebo odmoč klidně všechny. Každopádně já kdybych měl tolik etiket/lahví, tak bych se toho vzdával jenom nerad, tudíž vlastně ani bod 1. pro by pro mě nebyl přípustnej. Souběžně by sis samozřejmě moh fotit celý lahve do počítače, ale tam je to takový nejistý, kdo ví kdy se ti něco v kompu vysere a bude průser...mít to hmatatelně se mi zdá lepší, aspoň by sis moh občas listovat.

A pak by tu byl eště bod 6. - zvětši zahradní domek:)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

emu

středa, 16. červenec 2008
00:11

emu

Jednoznačně samozřejmě vystavit. Osobně bych snad raději sbírku v nejhorším rozdělil na části, hlavně nepřistupovat k bodu !č.4 A co Kocour Varnsdorf, nemá prostory? ;)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

siki

úterý, 15. červenec 2008
22:26

siki

Když se ti nepovede to někde vystavit, v což velice fandím, jsem zaregistrovaný a vesele prodávám/nakupuji na aukci Aukro.cz, ale strašně rád bych tvou sbírku viděl v nějakém tom lokále, z čímž ti bohužel neporadím...


napsal(a): siki [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI