Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Březňák: nejprodávanější zahraniční pivo v Německu

Co se píše o pivovarech a pivu


Březňák: nejprodávanější zahraniční pivo v Německu

[pondělí, 9. červen 2008]

Němci mají jasno, jedničkou mezi dovozovými pivy je pro ně český Březňák. V roce 2007 nakoupili 195 tisíc hektolitrů velkobřezenského moku a dostali ho tak na vrchol žebříčku zahraničních piv. V závěsu zůstal Budvar, Plzeň, ale třeba také Guiness nebo Carlsberg.

Výsledky zveřejnil prestižní německý odborný časopis Inside, který sleduje nápojový trh. Poukazuje na to, že společnost Drinks Union Deutschland doslova válcuje konkurenci. Poté, co si vybudovala silné zázemí na východě země, směle boduje i na západě. Miroslav Picek z exportního oddělení společnosti Drinks Union považuje výsledky za obrovský úspěch: „Myslím, že u Březňáka rozhoduje specifická chuť a taky etiketa. Úspěch lze přičítat především tamním prodejcům, pivo je dnes ale v Německu tak oblíbené, že se prodává téměř samo!“ Jeho slovům nahrává skutečnost, že první hospodářské výsledky letošního roku ukazují na 30% nárůst prodeje oproti loňsku.

Březňák patří na německém trhu do střední třídy, jeho největšími konkurenty jsou piva domácí produkce a Staropramen. Němci obecně preferují spíše domácí značky, u Březňáka oceňují tradiční způsob výroby piva, svůj podíl na úspěchu má i postava pana Cibicha na etiketě. Drinks Union působí v Německu deset let a prodává tu přibližně 90% vyváženého piva.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Weetek

středa, 11. červen 2008
16:06

Weetek

Sice nevím, kde je Doppelbock uvařen, zato si pamatuju, že to snad původně měla být jen jednorázovka pro německý předvánoční trh. Ale pokud je k dostání ještě teď, možná se vaří dál. Nedivil bych se, já se k němu taky náhodou dostal a je to pivo, které mě nadchlo. Snad ho nesmete vlna (pčekávatelné) "optimalizace výroby " a lá Heineken.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

JR

středa, 11. červen 2008
10:18

řekl bych, že Doppelbock je uvařen v Kutné Hoře.


napsal(a): JR (Liftman(a)seznam.cz) [Odpovědět]

hroch

úterý, 10. červen 2008
21:27

hroch

K těm pivům v pivovarské prodejně- jestli se myslí stánek přímo u pivovaru tak tam měli akorát březno 10 a březno tmavé 10, zlatopramen 11 a zlatopramen 11 tmavé a pak jen nějakek tvrdej a cigára pro socky z nějakých blízkých bytovek pro ústecký neplatiče a těch tam stálo tak patnáct. V tom centrálním skladu Prius nebo jak se to jmenuje u Zlatopramenu, měli Březno, Zlatopramen, Louny a Kutnou horu, ale jen po celých basách a žádný DopelBock ani nic jiného co by připomínalo něco jinýho něž český ležák tam k mání nebylo.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

lada

úterý, 10. červen 2008
08:26

Lada

"...u Březňáka oceňují tradiční způsob výroby piva..."

To pisou jen na ceske etikety, ze tam sypou cukr?


napsal(a): lada [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
17:07


posted by: Inzerce

Ludwig

úterý, 10. červen 2008
08:17

Ludwig

Ups...
OPRAVA: Ano, od brezna 2008 se tohle pivo prodava v Lipsku (a snad i jinde v SRN)
Nejak jsem to zaspal.. /sakra, byl jsem dlouho ve spitale, je to pravda!!/
Tady je fotka te flasky: http://www.biertest-online.de/grafik/gebindegross/breznak_spezial_doppeldoppelbock.jpg


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Chody

úterý, 10. červen 2008
07:51

Chody

to Ludwig:
Doppelbock od Březňáka jsem měl tu čest osobně ochutnat. V lahvi zakoupeno v prosinci 2007 v Pivní galerii v Praze. Ale mám ten dojem, že se nejedná o pivo z Velkého Března (nebo alespoň celý výrobní postup zde nebyl proveden)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Ludwig

úterý, 10. červen 2008
07:37

Ludwig

@Jarda: V Nemecku bydlim, ale Doppelbock od Breznaka?? Hmmm.. to jsem tady jeste NIKDE nevidel.. a ani nikdo z mych pivnich bratru, ses si jistej ze neco takovyho existuje? Nemas nejakou fotku nebo link na ten produkt? Fakt to slysim poprvy!!


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Tchoř

pondělí, 9. červen 2008
22:55

Přeji Březňáku, ať je v Německu stále stejně úspěšný. Skvělá chuť, logo, etiketa, tradice... Ale jako každý úspěch, i on má svoji drobnou vadu na kráse: nového, mocného majitele. Co asi udělá bezohledný Heineken s letitou severočeskou značkou? Zachová klasický způsob a místo jeho výroby (Velké Březno, okres Ústí nad Labem), nebo začne chrlit sterilní "Březňáky" z Krušovic? Fuj, hanba pomyslet!... A co kdybyste nám, Březenští, nám Čechům taky dopřáli trochu dobrot, které posíláte německým spotřebitelům?...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Jarda

pondělí, 9. červen 2008
18:14

Já považuji etiketu Březňáka za tu nejlepší co znám, takže podílu na prodeji věřím. Nedávno jsem byl na exkurzi a je radost vidět pivo kvasit v otevřených kádích (i když vypadá příšerně :D Co mě ale mrzí, že ne vše co vyrábí, tu lze koupit a ochutnat. Např. speciální ležák Doppelbock, nebo jak se to píše, nelze sehnat jinde než v Německu ::cry To je fakt problém mít alespoň v pivovarské prodejně všechno ?


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI