Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

TOP pivovary v Česku. Kde vaří dobré pivo a kam se vypravit?

Co se píše o pivovarech a pivu


TOP pivovary v Česku. Kde vaří dobré pivo a kam se vypravit?

[čtvrtek, 13. únor 2020]

TOP pivovary v Česku. Kde vaří dobré pivo a kam se vypravit?[goto:https://www.lidovky.cz/relax/pivo-a-pivovary/top-pivovary-v-cesku-kde-vari-dobre-pivo-a-kam-se-vypravit.A200212_174721_ln-pivo_mpt]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

pátek, 14. únor 2020
08:32

jiri.kana

Vybírám z oficiálních materiálů k "soutěži".

České a moravské pivní koruny chtějí podporovat zachování výborné úrovně pivovarnického řemesla v pivovarech na území ČR. Poskytnou nejlepším pivovarům zřetelný prostředek, aby upozornily na jejich soustavnou péči o dobré jméno.

Jejich cílem je:
nabídnout příznivcům českého piva u nás i v zahraničí jednoznačné a srozumitelné hodnocení pivovarů a jejich sortimentů na úrovni, jakou znají u hodnocení hotelů nebo vysoké gastronomie;
poskytnout orientaci majitelům pivnic, restaurací a pivoték o aktuální kvalitě sortimentu;
vytvořit prostor pro soutěžení pivovarů s možností získat pro pivovar zpětnou vazbu a nezávisle provedené porovnání v rámci oboru.

Jak se hodnotí?

České a moravské pivní koruny představují národní soutěž pivovarů.
Degustační poroty anonymně posoudí podávané vzorky, které do soutěže výrobci přihlásí a sami poskytnou v obalech určených označených pro prodej.
V národní soutěži lze získat zlatou korunu nikoli pro pivo, ale pro pivovar bez rozdílu velikosti výstavu. Jde především o hodnocení sortimentu.
Pokud nechcete přihlašovat více vzorků je potřeba zvolit pivo, které tvoří více než padesát procent prodeje výstavu v pivovaru.
Druhá varianta znamená přihlášení tří a více vzorků, které reprezentují sortiment
Soutěž probíhá ve dvou kolech.
Ze základního kola postoupí pivovary, u jejichž piv nenajdou porotci cizí vůně a chutě.
Pokud přihlásíte jeden až tři vzorky, nesmí ani jeden z nich vykazovat cizí vůně a chutě. Při počtu čtyři až pět vzorků se cizí vůně a chutě tolerují u jednoho vzorku, při přihlášení více než šesti vzorků u dvou z nich. V obou případech se vzorky vyřadí.
Ve finálovém kole se porotci u každého piva zabývají jeho kvalitou, ocení každé pivo jednotlivě udělením nebo neudělením zlaté koruny.
Pivovar získá zlatou korunu, pokud je počet zlatých korun pro jeho jednotlivá piva vyšší nebo se rovná počtu neoceněných
Příklad: A pivovar přihlásil pět vzorků, jeden vypadl v základním kole a čtyři postoupily a dva získaly zlatou korunu, ta potom patří i pivovaru a stává se vítězem soutěže.
B pivovar přihlásil tři vzorky, všechny postoupily do finálového kola, ale zlatou korunu dostal pouze jeden z nich, takže pivovar jako celek zlatou korun nezískal.



napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 13. únor 2020
17:10

Sekal

Vyhráli všichni, takže se nikdo neurazil. To by mne zajímalo, v jaké kategorii vyhrál Kozel - nejlepší tekutina ke splachování hajzlu?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Kasei

čtvrtek, 13. únor 2020
10:21

Kasei

Blábol "soutěž" - o úrovni vypovídá, že tam jsou pivovary s pochybnými pivy. Jo někdo má dobrý pivo, někdo umí zaplatit... A někomu nestojí za to se vůbec do debilní soutěže hlásit


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 13. únor 2020
07:47

Chody

K čemu takového sraní s degustacemi, když výstupem je jen dlouhý výčet různých pivovarů :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
06:32


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI