Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šéf pivovaru: Na unii jsme připraveni

Co se píše o pivovarech a pivu


Šéf pivovaru: Na unii jsme připraveni

[neděle, 11. leden 2004]

Jednou z priorit Lobkowiczkého pivovaru byla loni příprava na normy Evropské unie vstupem České republiky do Evropské Unie. Zejména se jednalo o oblasti bezpečnosti práce a hygieny provozu. "Technologicky tedy připraveni v podstatě jsme," zdůraznil ředitel pivovaru Petr Peniaštek

Mohou v současné době malé pivovary konkurovat větším?

Přes dílčí úspěchy některých menších pivovarů se potvrzuje dlouhodobější trend na koncentraci výroby, distribuce a marketingu v pivovarském odvětví. Tento vývoj zapříčinil postupný zánik více jak tří desítek pivovarů v posledních patnácti letech.

Myslíte, že je ještě šance na to, aby se alespoň některé zaniklé malé pivovary jednou otevřely?

Ne, přeměnily se na skladiště nebo nákupní střediska, takže už neexistuje možnost jejich opětovného zprovoznění. Navíc dalších zhruba deset pivovarů v České republice je dlouhodobě podinvestováno, takže v delším časovém horizontu nebudou schopny zajistit konkurenceschopnou efektivní výrobu.

Jak se těmto trendům brání váš pivovar?

Bráníme se snižováním poměrných nákladů vynaložených na hektolitr piva. Veškerý provozní zisk se snažíme vkládat zpět do firmy, abychom byli schopni uspokojit požadavky zákazníků a samozřejmě čelit tlaku konkurence. Zhruba třetinu zisku za loňský rok budeme investovat do většího počtu restaurací, například na Benešovsku a Táborsku.

Kolik restaurací dnes čepuje vaše pivo?

Okolo dvou set, dalších pětatřicet točí pouze speciální mahagonový (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI