Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Adolphus Busch: Vařit pivo jako budějovické

Co se píše o pivovarech a pivu


Adolphus Busch: Vařit pivo jako budějovické

[úterý, 20. prosinec 2016]

Adolphus Busch: Vařit pivo jako budějovické[goto:http://www.rozhlas.cz/plus/portrety/_zprava/adolphus-busch-varit-pivo-jako-budejovicke--1679473]

[AB InBev] 22:00 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pivo

středa, 21. prosinec 2016
23:24

pivo

Ano, s tím příměrem to není zvoleno dobře, ostravská klobása je dnes jen jakákoli klobása v černě obarveném střevě. A u Buschů - vyrobit něco, aby chutnalo jako NĚCO, je špatně už od začátku!!! Budějovické je z Budějovic, ne odněkud z prérie...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 22. prosinec 2016
07:43

hroch

pivo: Mě by docela zajímalo kolik pivovarů si v Evropě v období kolem roku 1870 dávalo do názvu slovo plzeňský v různých obdobách, poukazující na výrobu v té době moderního nového druhu piva. Ono ani dnes to není nic vzácného, vidět slovo Pilsner i Pilsnerer přímo součástí názvu pivovaru či piva. To že to nakonec zůstalo jen jako označení jedné kategorie piva, na to jsou u nás všichni hrdí, ale na naprosto obdobný pokus vyrábět obdobu Budvaru jinde to je špatně.
Je to akorát ukázka, že již před stoletím a čtvrt a po celou dobu je rozdílný přístup k známkoprávním sporům v Evropě a USA.
Spíše stojí za povšimnutí fakt, že úspěch originál plzeňského před stopadesáti lety rozjel velké čtyři pivovary přímo v Plzni, a napodobeninu po celé Evropě. Oproti tomu v Budějovicích svoji slávu provozovali ve dvou velkých pivovarech s jednou americkou napodobeninou. Mě z toho vychází ta sláva jen tak jihočesky menší.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

17. duben 2024
01:50


posted by: Inzerce

Honza PP/Nomád

čtvrtek, 22. prosinec 2016
08:42

Honza PP/Nomád

hroch: Asi kdyby se v té době původní pivovar, nebo potom plzeňské dohodly na spolupráci a bránily si své místní/stylové označení, dneska by se tu psalo o něčem jiném. Ale měly by určitě víc práce. Soudit se všema, co mají v označení piva/názvu pils, pilsner by byla makačka :)


pivo

čtvrtek, 22. prosinec 2016
23:07

pivo

hroch: No, název "plzeňské" pivo je na tom přece jen trochu jinak, než "budějovické". Od založení plzeňského měšťanského pivovaru a všeobecného úspěchu jeho piva se tento název totiž bral jako druh, typ piva - v té době nově zaváděného spodně kvašeného.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 20. prosinec 2016
22:37

jiri.kana

S tou ostravskou klobásou to nebyl zrovna nejšťastnější příměr. Ostravská klobása v dnešní podobě je jen karamelem na povrchu obarvená laciná uzenina, kterou lze vyrobit opravdu kdekoliv.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI