Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen COOL získal Zlatou pivní pečeť v kategorii míchaných a ochucených piv

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen COOL získal Zlatou pivní pečeť v kategorii míchaných a ochucených piv

[pondělí, 8. únor 2016]

Pivovar Staropramen zaznamenal velký úspěch na 26. ročníku Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích. Zlatou pivní pečeť porota přidělila beermixu Staropramen COOL Grep, a to v kategorii míchaných a ochucených piv. Smíchovský pivovar si z Českých Budějovic odváží celkem čtyři ocenění.

Výsledky soutěže byly oficiálně vyhlášeny v sobotu 6. února na slavnostním ceremoniálu v prostorách výstaviště v Českých Budějovicích. Společnost Pivovary Staropramen se prosadila v konkurenci zhruba 60 pivovarů a minipivovarů z celého světa. „Jedno první, dvě druhá a jedno třetí místo dokazují, že v našem pivovaru umíme uvařit nejen tradiční piva, která se pravidelně umisťují na předních degustačních soutěžích, ale i ta modernější jako jsou beermixy, které nemají v Čechách tak dlouhou tradici a mezi konzumenty se prosadily teprve v posledních letech,“ říká Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen a pokračuje: „Radost mám pochopitelně i z výborného umístění našich značek v nepivních kategoriích. Zejména mě těší stříbro za Sládkovu Limonádu, kterou na Smíchově vaříme už čtvrtým rokem a která je tak trošku mým dítětem“.

Pro Staropramen COOL Grep je to již několikáté vítězství na podobných tuzemských i mezinárodních soutěžích. „Velmi nás těší opakované úspěchy grepového Coolu, kterému se daří bezprostředně od jeho uvedení na trh v roce 2012. Mezi spotřebiteli je stále velmi oblíbený pro svou osvěžující a výjimečnou chuť, a to i přesto, že mu v tomto segmentu stále roste konkurence,“ říká David Šeberle, manažer značky Staropramen COOL. Šeberle dále doplňuje, že se značce Staropramen COOL už téměř 5 let daří držet pozici lídra v tomto segmentu.

Kromě zmíněného vítězství značky Staropramen COOL Grep a druhého místa pro Sládkovu Limonádu, pivovar do Prahy přiváží ještě dva další úspěchy. V nové kategorii fermentovaných nápojů z ovoce zabodoval Carling Cider Apple, kterému se podařilo získat stříbro. Tento u nás i ve světě stále oblíbenější nápoj začaly Pivovary Staropramen na českém trhu nabízet před dvěma lety pod značkou Carling. Na dobré výsledky z minulých let v Budějovicích také navázala značka Staropramen Nealko, která se letos v kategorii nealkoholických piv mezi velkou konkurencí umístila na třetí příčce.

Jihočeský Beer Festival se letos konal poprvé v Českých Budějovicích. Navázal na čtvrt století dlouhou tradici táborských reprezentačních slavností. Ve spojení s degustačními soutěžemi představuje největší akci svého druhu v České republice. Festival doprovázely odborné osvětové přednášky a pestrý kulturní program a i letos byl místem setkání nejlepších pivovarníků, profesních odborníků, hoteliérů, restauratérů, sběratelů a přátel piva z Česka i ze zahraničí.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pivo

úterý, 9. únor 2016
22:10

pivo

Blahopřeji, pivo už dávno nevaříte (neumíte), tak aspoň toto. Z pivovaru jakási sodovkárna. Michaela Trnku na vás, holoto! Ale vy nevíte, kdo to byl, že ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

h.p.

úterý, 9. únor 2016
11:25

sládek Paspa musí v hrobě rotovat jak turbína proudového motoru...


napsal(a): h.p. [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 8. únor 2016
21:24

jiri.kana

No,velká gratulace na Smíchov! V pivní degustaci se skvěle umístila sladová limonáda a kvašený nápoj z jablek. Co to bude příští rok? Sušenky s přídavkem sladu a kumys?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

pondělí, 8. únor 2016
20:43

Jana

Tohle je snad lepší vůbec nekomentovat, neb komentář by se hemžil nepříliš slušnými slovy.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
03:04


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI