Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovar v Kolštejně se činí

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovar v Kolštejně se činí

[úterý, 21. červenec 2015]

Na Kolštejně mají rádi historii, kvalitu, nevšednost, ale také řeč symbolů a čísel

Rok 2015 je pro kolštejnský minipivovar zajímavý v mnoha ohledech. Od 1.ledna 2015 vaří pivo sládek Vojtěch Slivoň, domovarník-nadšenec z Ostravy, který za půl roku svého působení v kolštejsnkém pivovaru odvedl spoustu skvělé práce. Svědčí o tom produkce nových spodně i svrchně kvašených piv a speciálů.

Na Kolštejně dokonale spárovali chutě kuchyně s nabídkou domácích piv. Od dubna do prosince tak můžeme ochutnat speciální variace chuťových kombinací specialit šéfkuchaře a sládka. Na jaře se podařilo na Kolštejně rovněž certifikovat originální jesenický zážitek „Kolštejnský pivní znalec“ pod značkou JESENÍKY originální produkt ®.

Počátkem července při příležitosti oslav 690 let založení budovy dnešní restaurace s pivovarem pokřtili autoři Drahomír Polách a Tomáš Drápal publikaci s bohatým obrazovým materiálem s názvem Historie pivovarnictví v Kolštejně – Branné.

Neuběhl ani měsíc a pivovar hlásí další novinku, kterou je svrchně kvašené polotmavé pivo Bitter. Bitter je speciální limitovaná edice o objemu 1000 litrů piva. Jeho jantarová barva, jemné ovocné aroma a vysoká pitelnost jsou vybrané atributy, které ocení každý turista malebné a skvétající obce Branná.

Nový sládek je svou aktivitou vítaným členem našeho týmu", pronesl ředitel Relax centra Kolštejn Tomáš Drápal. „Vojta zcela pochopil mojí představu fungování a prezentaci minipivovaru a celého komplexu. V mnoha ohledech má volnou ruku a přichází s novými nápady a recepturami, které většinou krátce probereme a prozatím jsme měli vždy šťastnou ruku. Jsem rád, že ho u nás máme a těším se na naší další spolupráci,“ dodal Drápal.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI