Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Velké Březno představuje svou novou sládkovou. Stala se jí Jiřina Poláková

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Velké Březno představuje svou novou sládkovou. Stala se jí Jiřina Poláková

[středa, 8. červenec 2015]

Novou sládkovou v pivovaru Velké Březno se nedávno stala Jiřina Poláková. I když v jiných pivovarech na těchto pozicích pracují většinou muži, ve Velkém Březně je sládkovou žena v novodobé historii podruhé. Před časem, a velmi úspěšně, ve funkci sládkové pracovala Jana Rostová.

Cesta Jiřiny Polákové na tento post přitom nebyla přímočará. Vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou, obor kvasná chemie a bioinženýrství. Po studiích nastoupila do děčínského pivovaru, který byl těsně před zavřením. Tato práce ji profesně neuspokojovala, proto se rozhodla pracovat mimo obor, a to jako obchodní a farmaceutický zástupce.

Po patnácti letech se jí ovšem po pivovarnictví zastesklo a v pivovaru Velké Březno začala pracovat na pozici technologa. K tomuto pivovaru přitom měla blízko, protože zde získávala podklady pro svou diplomovou práci na téma Trvanlivost piva Zlatopramen.

Dnes Jiřina Poláková pracuje v pivovaru Velké Březno už pět let. Za tuto dobu vystřídala několik pracovních pozic. Jako Specialistka zabezpečování jakosti odpovídala za řízení laboratoře a byla „pravou rukou“ manažera kvality. V červenci 2014 převzala veškeré pravomoci a zodpovědnost za kvalitu. V květnu 2015 ředitel pivovaru Michal Rouč pověřil Jiřinu Polákovou celým řízením kvality a výroby, a stala se tak již druhou sládkovou pivovaru.

Je pro mě velmi důležité, že se můžu spolehnout na tým zkušených lidí, kteří pracují ve výrobě i v laboratoři. Chci jim být nápomocná v tom, aby naše pivo bylo jedno z nejlepších. Těším se na to, až pro naše zákazníky zkusíme připravit i nové speciální druhy piv, protože to nás všechny ve Velkém Březně hodně baví. Doufám, že k tomu budeme mít příležitost a budou našim zákazníkům chutnat,“ přiblížila své plány nová sládková Jiřina Poláková.

Během doby, co Jiřina Poláková pracuje v pivovaru Velké Březno, se jí podařilo výrazně snížit reklamace sudového piva, podílela se na získání mezinárodní certifikace laboratoře pivovaru a certifikace systému ISO a v neposlední řadě se výrazně podílela na Jantarovém speciálu a na novém speciálu Märzen.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

řehéček bladimir

středa, 8. březen 2017
11:21

dobry den pani sládkova.mám dotaz,zda bych u vás mohl odkoupit10kg sladu plzen.typua4kg videnskeho,popřipadě 30dkg gran.chmele. jsem duchodce ,bývaly prac.z kr.března.dik za odpověd


napsal(a): řehéček bladimir (vladarehacek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

středa, 8. březen 2017
12:07

Chody

řehéček bladimir: Obávám se, že zde Vás paní sládek nevyslyší...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI