Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinky z pivovaru Melichárek

Co se píše o pivovarech a pivu


Novinky z pivovaru Melichárek

[pátek, 3. duben 2015]

Jeden z nejmenším pivovarů v České republice Pivovárek Melichárek získal prestižní ocenění na Jarní ceně českých sládků, která se konala 20.3.2015 na Zvíkově. Pořadatelem soutěže je Českomoravský svaz minipivovarů a jeho prezident Jan Šuráň k akci říká: „Jarní cena českých sládků je největší a nejprofesionálnější soutěž pouze pro minipivovary, které jsou nejdynamičtější částí pivovarského průmyslu“. V letošním roce se degustovalo 430 vzorků piva ze 115 pivovarů. Soutěž je určena pro minipivovary, výzkumné a školní pivovary a jejich pivní vzorky byly zařazeny do 14 kategorií (světlé pivo výčepní, český světlý ležák, polotmavý ležák, tmavý ležák, pšeničné pivo, speciální piva světlá, speciální piva tmavá, speciální piva silná, speciální piva polotmavá, piva typu Pale Ale, silná piva typu India Pale Ale a piva typu Stout). Piva hodnotilo více než 80 degustátorů, kteří se střídali v 7 základních degustačních komisích (z nichž každá měla 7 členů) a speciálních finálových komisi.

Pivo Hanácké Bock 17% z Pivovárku Melichárek se umístilo na 2.místě v kategorii Speciální piva silná.

Pivovárek Melichárek byl založen v roce 2010 v obci Horka nad Moravou, ležící v tršické chmelové oblasti nedaleko Olomouce v chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Pivovar byl vybudován na základech homebrewingu – domácím vaření piva. Začínali jsme na varničce o velikosti 60 litrů a nyní pivo vaříme ve varně o 300 litrech. Pivo kvasí v otevřených spilkách a následně zraje v ležáckých tancích. Vyrábíme pivo o 11 světových stylech – světlá, polotmavá i tmavá, spodně i svrchně kvašená (např. světlý ležák, vídeňský ležák, India Pale Ale, Bock, Rauchbier atd.) ve stupňovitosti 10% až 17%. Každý styl je vařen dle postupu výroby v místě původu. Pivo je nepasterizované a nefiltrované, bez chemických přísad a náhražek, s vysokým obsahem vitamínů a pivovarských kvasnic.

Pivovar leží přímo na Moravské cyklostezce, která spojuje Jeseníky s Jižní Moravou. Pro cyklisty, turisty a rodiny s dětmi je od května do září otevřeno v areálu pivovaru posezení s dětským koutkem, kde si návštěvníci mohou pochutnat na našem pivu a na dobrotách z udírny či grilu. Otevřeno máme od čtvrtka do neděle. Otevíráme v pátek 1.května.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mosquit

pondělí, 6. duben 2015
21:00

Mosquit

"Každý styl je vařen dle postupu výroby v místě původu."

V Německu se taky vaří sladké lepkavé Bocky chmelené americkým Cascade?


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI