Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní fajnšmekři překvapivě ocenili velkopivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní fajnšmekři překvapivě ocenili velkopivovar

[čtvrtek, 25. září 2014]

V úterý 23. září proběhlo v pražské restauraci První Pivní Tramway dlouho očekávané první semifinále degustace českých ležáků, kterou už pátým rokem pořádá sdružení pivních odborníků První pivní extraliga. Nejlepším pivem této degustace se překvapivě nestal některý z malých okresních pivovarů, ale pivovarský gigant Staropramen se svou dvanáctkou.

Do semifinále postoupily nejlepší české ležáky, které lze u nás koupit v obchodech, vyřazovací kola probíhala od začátku roku. Staropramen doprovodí do finále ležák Poutník z Pelhřimova, dvanáctka Gambrinus, Svijanský Rytíř a ležák z pivovaru Klášter. Sítem neprošly Louny, Polička, Bernard, Chotěboř a Platan. Druhé semifinále, které určí zbývající pětici finalistů, proběhne na stejném místě v úterý 7. října a je opět veřejnosti přístupné.

Pivní fajnšmekři překvapivě ocenili velkopivovar

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

sobota, 27. září 2014
00:30

Dan

První místo Staropramen a druhé Poutník??? To je snad vtip... Slepé degustace přinášejí překvapení, ale zrovna mezi těmito kousky je tak neskutečný rozdíl!


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Fajtik

sobota, 27. září 2014
10:54

Dan: Mám na to takovou teorii. Staropramen(a jiná podobná europiva) jsou vařena tak aby vyhovovala chutí pokud možno co nejširšímu množství lidí. Jsou to tudíž nudná piva bez jakýchkoli výstřelků v chuti a vůni...apod. Prostě aby chutnala všem. Zatímco piva z menších pivovarů, mají každé svou osobitou chuť, vůni, nebo zkrátka cokoli, co je dělá jedinečnými. Je potom logické, že při slepé degustaci budou piva bez odchylek od průměru sbírat více bodů, protože budou na degustátora působit bezkazově a "v pořádku". Každý degustátor také většinou dává přednost jiným vlastnostem piva než jeho kolegové, takže průměrné pivo z toho vyjde většinou nejlépe.


napsal(a): Fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
19:56


posted by: Inzerce

strevlas

neděle, 28. září 2014
00:14

strevlas

Fajtik: nojo, ale i tato hypotetická "průměrná" piva jsou v lahvové formě, kterou PPE degustuje, dost hnusná. Zrovna ten Staropramen Ležák bych si dobrovolně nekoupil. Onehdá jsem darem obdržel "krabici speciálních ležáků" od Staropramenu, ze které se vyklubala speciální krabice ležáků, a bylo to tak na vyhánění návštěv. Samozřejmě to neznamená, že třeba mlaskám nad Bernardem, Chotěboří nebo Platanem. Kdybych měl tento výběr, asi bych na prvním místě sáhl po Poutníkovi, a pak už jen ze studijních důvodů po G12 (srovnávačka), Klášteru (výkyvy), Svijanech (dlouho jsem neměl) a Poličce (dlouho jsem neměl). Staráč by přišel na řadu fakt jako poslední.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

strevlas

pátek, 26. září 2014
22:19

strevlas

no, i když z vlastní zkušenosti vím, že výsledky degustace mohou být překvapivé, nad vítězstvím Staropramenu musím významně pozvednout obočí.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI