Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sezona začíná úspěšně, Otavský Zlatý se stal zlatým!

Co se píše o pivovarech a pivu


Sezona začíná úspěšně, Otavský Zlatý se stal zlatým!

[pondělí, 17. únor 2014]

Tak jako Česká republika získala zlato na Olympiádě, stejně tak vybojoval strakonický Otavský Zlatý zlatou pozici v kategorii Prémiových ležáků na XXIV. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře, který má mezinárodní zastoupení. Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získají i právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům a tím označit prestiž svých piv.

Považuji úspěch našich piv v Táboře za mimořádný výsledek. Je vidět, že snaha, pečlivost a dodržování zásad výroby pro kvalitní výrobek se vyplácí. Skutečně mě to ze srdce těší,“ říká sládek strakonického pivovar Dagmar Vlková.

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice v letošním ročníku nasadil do klání piva v sedmi kategoriích. Tím nejúspěšnějším byl Otavský Zlatý, který získal Zlatou pivní pečeť v kategorii Prémiový ležák. Avšak další strakonická piva byla také uspěná. Dudák Premium, světlý ležák, získal 4. místo, polotmavý ležák Klostermann a ležák Black mají stejným dílem 5. místo. Šestým místem se pyšní volyňský světlý ležák, Královák a sedmé místo získala strakonická novinka, která byla uvařena ve spolupráci s NP Šumava – borůvkové pivo Modrý Urugalus. „Toto skóre strakonických piv jasně dokazuje, že máme své místo na pivním trhu a naše produkce je kvalitní. Věřím, že stejně jako degustační komise nás ocenila, tak i zákazník a naši obchodní partneři docení strakonická piva. Tato sezona začala opravdu velmi slibně. Věřím, že tyto úspěchy nám otevřou další obchodní příležitosti,“ říká ředitel pivovaru Jaroslav Tůma.

O prestižní Zlatou pivní pečeť se v týdnu od 10.- 15. února 2014 ucházelo rekordních sto padesát pivovarů ze šestnácti států, s více než sedmi sty vzorky.V praxi to znamenalo každý den nalít stovce degustátorů deset tisíc degustačních vzorků. Celkem se soutěžilo v dvaceti šesti kategoriích. Z více než sedmi set vzorků piva vybrali degustátoři čtyřiadvacet nejlepších. Táborské slavnosti patří dlouhodobě k nejprestižnější akci svého druhu kvůli profesionálním a odborně garantovaným anonymním degustacím. Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami Bureau Veritas.TUV SUD Czech,3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dwarf

pondělí, 17. únor 2014
17:28

Dwarf

je pravda, že tento výsledek mě dost přeqapil - rozhodně bych nečekal Otavský zlatý ve stejné kategorii jako Dudák 12 (tedy Premium); ale když může výčepní piva vyhrát Urpiner 11...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

hroch

pondělí, 17. únor 2014
14:16

hroch

Tak nejspíš se to alespoň dvanáctce blíží.
Spíš mě u Dudáka zaráží tak velký sortiment minimálně se lišících piv, jedno světlé výčepní a čtyři světlé ležáky. To v čem se liší ležáky jsem chtěl zjistit v loni když jsem pobýval ve Strakonicích. Snažil jsem se tam ochutnat něco jinýho než Dudáka jedenáctku, a byl to problém. Pivovar Dudák má v místních restauracích na dnešní dobu naprosto nevídanou místní převahu. Spousta hospod se snaží mít na výběr i více druhů piv od Dudáka. Ale slabá návštěvnost hospod znamená naprosto mizivý odbyt Daudáka Premium, či Otavského zlatého, že jsme na čtyři pokusy narazily vždy jen na různé druhy octa a zkaženého piva z trubek. Pak nezbývá než pít jen nezajímavou jedenáctku.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
09:17


posted by: Inzerce

Chody

pondělí, 17. únor 2014
14:43

Chody

to hroch: Že bych to zkusil letos prozkoumat... Spíše to ale zkusím v lahvovém provedení.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 17.02.2014 ve 14:45:29


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

pondělí, 17. únor 2014
17:44

Jana

to hroch:
Nikoli, nemusíš pít jen 11°, nejlepší jest Klostermann. nevím, jak ve ST, ale kolem Sušice je hojně.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

píra

pondělí, 17. únor 2014
19:27

píra

to Jana: Přesně. Klostermann výborně ošetřený namátkou přímo na Strakonickém hradě. Jinak dvanáctka například v nádražce, perfektní v Jiskře nebo Na Protivínské. Tam i Otavský zlatý. Jinak jedenáctka mi vůbec nepřijde nezajímavá. Pravidelně si ji v lahvové podobě vozim do Prahy. No a na žízeň je nejlepší desítka, kterou Dáša Vlková dělá naprosto lahodnou. Považuji ji za takový etalon desítek. Líbí se mi, že jsou Jihočeši patrioty a dávají přednost místnímu pivu. I když to bude také o ceně. Před pivovarskou prodejnou se střídá jedno auto za druhym. Ono proč kupovat ghnus za 9, když skvělá desítka stojí 6.90 (i v některých supermarketech) a většina ostatních piv se vejde pod 10 kč, bez poklesu kvality. Když se chce, tak to prostě jde. Tak velká gratulace strakonickým a do budoucna vše nej, hlavně ať si pivovar udrží a nenechají si ho některými nenechavci vyfouknout pod nosem. Ostatně pivovar je na Strakonicích jedna z nejzajímavějších věcí.
Jo a mimochodem, OZ snad není jen obyčejná jedenáctka. Myslim, že se spíše blíží dvanáctce.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Chody

pondělí, 17. únor 2014
20:26

Chody

to píra: 11,5°


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Chody

pondělí, 17. únor 2014
14:00

Chody

Myslel jsem, že kategorie "Prémiové ležáky" je určena pro dvanáctky...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI