Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nový budějcký minipivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Nový budějcký minipivovar

[úterý, 21. leden 2014]

Poslední dobou začaly prosakovat informace o zprovoznění dalšího pivovárku v Českých Budějovicích. Když už jsem dostal na toto téma dva e-mailové dotazy během jednoho dne, usoudil jsem, že nastal čas vyrazit do města. Vydal jsem se tedy na drobný průzkum. Trestuhodně nevybaven, kromě chuti ochutnat.

Pivovárek se nachází v objektu Singer pubu (Česká 55). Bývala to kdysi naše oblíbená hospoda – je to tam poměrně svérázné jak vybavením, tak reprodukovanou hudbou. Podnik je to nekuřácký, kouřit se chodí ke stolkům ven na malý dvoreček a neřeší se, jestli tabák nebo konopí. Vždycky tam bývá na čepu víc piv a většinou i něco zajímavého. My tam nejraději chodívali na strahovský IPA (za cenu výrazně nižší než u zdroje). To už ale delší dobu nenabízejí, čili se tam vyskytneme opravdu jen málokdy. I proto mi uteklo, že jejich pivovárek už stojí a vaří, a že už je na světě i jejich pivo.

Z ulice jsou skrz „výlohu“ k vidění tanky (zběžným pohledem přetlačné a ležácké), přímo v lokále jsou varné nádoby. A taky pivo na čepu. Včera měli světlý 11° ležák Beeranek, půllitr za 29 Kč. Jestli bude časem něco jiného, to opravdu netuším – skutečně jsem to včera pojal jen jako prvotní ohledání, nikoli jako těžbu informací. I proto z toho nebude víc než tento notně nastavovaný blog.

Na pivu jsme neshledali žádné chuťové vady, které by nám bránily strávit u něj celý večer. Jen by si zasloužilo trochu přichmelit, to bych se k němu i docela rád vracel. Říkala to i má žena, kterou ve srovnání se mnou považuji za výrazně důvěryhodnější zdroj informací o chutnosti piva. Čistě subjektivně u mě 11° Beeranek s přehledem strčí do kapsy pivo z eurodotovaného „1. českobudějovického minipivovaru“ v Nových Dvorech mezi poli a rybníky. Ve srovnání s Kněžínkem mi Beeranek připadal jako lahodné pivko, ale zas to nebylo nic, z čeho bych si při své příšerné zmlsanosti sednul na zadek.

Abych to shrnul – jeví se to zatím docela nadějně, ale uvidíme. Vyrazím tam zas tak za dva týdny zjistit, jak chutná jiná várka a nebude-li někdy sortiment širší. Pokud z toho vzejde něco zajímavého, dám vědět. Pro mimobudějovické zájemce o ochutnání dodávám, že otvíračku mívají až v podvečer.

[jiri.kana] 19:41 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

našinec

středa, 22. leden 2014
15:39

Tak nevím, píšu přespolní, objeví se přesolní, píšu je, objeví se ja. Tož tak.


napsal(a): našinec [Odpovědět]

našinec

středa, 22. leden 2014
15:32

Pro přesolní ja to opravdu vynikající otevírací doba...


napsal(a): našinec [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
11:57


posted by: Inzerce

J. Kaňa

středa, 22. leden 2014
12:20

to krivacek: Jo, nijak zvlášť hutné to opravdu nebylo...


napsal(a): J. Kaňa (jiri.kana(a)cemtrun.cz) [Odpovědět]

krivacek

středa, 22. leden 2014
11:12

krivacek

Já ochutnával již v prosinci a to bylo teda hodně "řidký" a tehdy stálo ještě 25,-
No jistě taky zaskočím na košt, co jsem slyšel tak zatím pivo nestačí, kamarád měl náhradu v Žumberku.


napsal(a): krivacek [Odpovědět]

Chody

úterý, 21. leden 2014
20:02

Chody

Tou otvíračkou jsi mne moc nepotěšil. Než jsem došel k té informaci, těšil jsem se, že cestou na SP na výstaviště v ČB, zaskočím okoštovat :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

mandleek

středa, 22. leden 2014
07:17

mandleek

to Chody:
Zdravím. Jo otvíračka je v tejdnu od 17:00 a o víkendu od 19:00


napsal(a): mandleek [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI