Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo na Náplavce reloaded aneb Degustační festival malých a mini českých pivovarů

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo na Náplavce reloaded aneb Degustační festival malých a mini českých pivovarů

[pondělí, 30. září 2013]

Tento pátek a sobotu (4. a 5. října 2013) propukne na náplavce Rašínova nábřeží obnovený festival Pivo na Náplavce, tentokrát s přídomkem „reloaded“. Jak především Pražané vědí, původní festival na přelomu května a června 2013 „vypláchla“ povodeň a Pivo na Náplavce reloaded je tedy jeho náhradou. Program festivalu se však nijak výrazně nezměnil. Budete moci ochutnat na 70 druhů piva od 26 mini a malých českých pivovarů, zhlédnout ukázkové vaření piva na středověký způsob, případně ochutnat „Vltavského plavce“, 13° světlý speciál vyrobený a do lahví stočený speciálně pro tuto akci v objemu pouhých 200 litrů.

Na festivalu samozřejmě nepůjde jen o pivo, ale také o „pivní“ gastronomii. Můžete se těšit na sladkovodní i mořské ryby na špízu, na grilu či v kotlíku, kvalitní klobásky a sekanou, nakládanou

a grilovanou zeleninu, kvalitní hamburgery, balkánskou pljeskavicu, pochoutky středomořské kuchyně, slané palačinky, vegetariánskou kuchyni, domácí smažené brambůrky, tlačenku s cibulí, gulášky, nakládané i krájené sýry a další lahůdky ladící s dobrým pivem.

Vstup na festival i muziku bude zdarma, protože se ale chceme vyhnout zbytečnému plastovému odpadu a navíc jsme přesvědčeni o tom, že dobré pivo patří do skla, podmínkou degustace piva bude zápůjčka/koupě našeho 0,3litrového džbánku. Na výběr budete mít hned ze dvou typů – jeden bude bez loga, budete si ho moci půjčit za 50 Kč a vrátit za 30 Kč (onen 20korunový rozdíl bude poplatek za umytí a zápůjčku), druhý pak s logem festivalového piva „Vltavský plavec“ a společně s festivalovým pivním táckem, propiskou a katalogem s přehledem a popisem prezentovaných pivovarů bude součástí tzv. degustačního setu, který bude nabízen za 200 Kč.

Na sběratele pivních suvenýrů bude pamatováno i v sobotu mezi 11. a 14. hodinou, kdy se zde uskuteční tzv. Pivní bleší trh. Součástí sobotního programu bude i tradiční farmářský trh, který se jako obvykle uskuteční mezi 8. a 14. hodinou nejen dole na náplavce u Vltavy, ale navíc bude rozšířen i o nabídku nahoře na Palackého náměstí.

Z živé muziky v pátek zažijete The Brownies, kteří pravidelně vystupují na trzích Jiřák i Náplavka, a legendárního Tonyho Ducháčka & Garage, sobotní program zase zpestří Laco Deczi & Celula New York a ze slovenského Zvolenu dorazí i ZVA 12-28 Band (výrazná blues-rocková formace). Oba dny zahájí kultovní DJs. V pátek přítomné návštěvníky bude swingovými a soulovými tóny provázet DJ Kid Dynamite (TawattDJs)a v sobotu pak DJ Ollgoy (TawattDJs). Oba dny bude moderovat Tomáš Grohregin.

Festival se uskuteční pod záštitou Ministerstva zemědělství České republiky. Farmářské tržiště Náplavka má záštitu starostky MČ Prahy 2 Jany Černochové. Další informace včetně detailního programu naleznete na www.pivonanaplavce.cz a www.farmarsketrziste.cz nebo na facebookovém profilu FT Praha www.facebook.com/ftpraha.

Svou účast potvrdilo těchto 26 malých a mini českých pivovarů: Pivovary Lobkowicz – pivovary Černá Hora, Rychtář Hlinsko, Janáček Uherský Brod, Ježek Jihlava, Klášter Hradiště nad Jizerou, Vysoký Chlumec a Platan Protivín; Bakalář (Rakovník); Bravůr (Loučná nad Desnou); Břevnovský klášterní pivovar (Praha); Dudák (Strakonice); Ferdinand (Benešov); Chotěboř; Konrad (Vratislavice nad Nisou), Kounický pivovar (Kounice); Kozlíček (Horní Dubenky); MMX (Lety u Dobřichovic); Mostecký Kahan (Most); Permon (Sokolov); Plzeňský Pašák (Plzeň); Pivovarský dvůr Zvíkov; Primátor (Náchod); Starokladenský pivovar U Kozlíků (Kladno); U Stočesů (Rokycany); Všeradice; Zemský pivovar (Praha).


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jarda

neděle, 6. říjen 2013
19:17

Festiválek na náplavce byl super, jen by to možná chtělo pro příště více míst na vyplachování skla...


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

Dan

pondělí, 7. říjen 2013
11:27

Dan

to Jarda: Tak on tam s tím mytím byl vůbec problém, tedy v pátek. Nejdříve to neodtékalo samospádem do Vltavy a pak přestal fungovat i přítok. Parta lidí, kteří zjevně nebyli instalatéři, to tam řešila dobu. Co ale překvapilo, že někteří netrpělivci si myli sklo přímo v tom neodtékajícím korytě, které nevypadalo zrovna vábně...
Ale jinak festiválek byl super, to je pravda.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
17:51


posted by: Inzerce

AntiWeetek

sobota, 5. říjen 2013
16:43

AntiWeetek

Navštíveno hned v pátek a nedá se k tomu říct nic jiného než že to byla a vlastně i dnes ještě je parádní akce a klidně bych si jí dovedl představit od dubna do října vždy 1x za měsíc. Mé díky patří všem, co se na tom jakkoli podíleli.


napsal(a): AntiWeetek [Odpovědět]

strevlas

sobota, 5. říjen 2013
23:46

strevlas

to AntiWeetek: Pane Švihlíku, chtělo by to originálnější nick.
Nicméně příznivci piva si dnes mohli užít i Pivopění na Dejvické ulici, kde se netlačily davy, nabídka byla pestřejší než na Náplavce včetně pražského debutu Melichárka, a pivo bylo dokonce levnější. Pro Janu - cenu návštěvníků získalo MMX.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

AntiWeetek

neděle, 6. říjen 2013
18:16

AntiWeetek

to strevlas: Proč originálnější? Mě se tenhle líbí, přemýšlím o tom, že bych si ho tu zaregistroval.


napsal(a): AntiWeetek [Odpovědět]

Energetik

pondělí, 7. říjen 2013
11:48

Energetik

to strevlas: Naprostý souhlas! Výborná akce v Dejvicích a i jídla typu gulášek od Fleků stála za to. Vše v rozumné cenové rovině.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI