Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický Kozel Černý získal regionální ocenění Zápraží. Přijeďte se podívat, kde se vaří.

Co se píše o pivovarech a pivu


Velkopopovický Kozel Černý získal regionální ocenění Zápraží. Přijeďte se podívat, kde se vaří.

[úterý, 25. červen 2013]

Pivovar ve Velkých Popovicích se může pochlubit nejen dlouhou pivovarnickou tradicí a ekonomickým významem pro region, ale především je oblíbeným cílem domácích i zahraničních turistů. Letní měsíce jsou ideálním obdobím pro návštěvu pivovaru a jeho prohlídku. V rámci prohlídky můžete také ochutnat místní tmavé pivo, které nyní nese regionální ocenění ZÁPRAŽÍ.

Přijďte si prohlédnout a seznámit se s pivovarem Velké Popovice, ve kterém se vaří nejprodávanější české lahvové tmavé pivo Velkopopovický Kozel Černý. Černé pivo bylo vždy důležitou součástí sortimentu velkopopovického pivovaru a podle historických pramenů doprovázelo již jeho vznik. Pivovar, který založil v roce 1871 František Ringhoffer, se chlubil specialitou v podobě přípravy bavorského, karamelového a barvícího sladu přímo v pivovaru. Zařízení na pražení sladu vyráběla ve svých továrnách sama rodina Ringhofferů. Pivo Velkopopovický Kozel je symbolem a nedílnou součástí Velkých Popovic i celého regionu.

Nahlédněte pod pokličku velkopopovických sládků

V období od dubna do září lze pivovar navštívit každý den od 10:00 do 18:00. Prohlídková trasa se nedávno rozšířila o novou expozici výrobního procesu a netradiční prezentaci historie pivovaru. Díky těmto expozicím se zajímavou a zábavnou formou seznámíte s bohatou historií i současností slavného pivovaru a proniknete do tajemství výrobního procesu piva Velkopopovický Kozel. „Součástí prohlídky je i živý maskot pivovaru - kozel Olda, a pro zletilé návštěvníky ochutnávka piva Kozel v pivovarských sklepích,“ dodává Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra Pivovaru Velké Popovice. V areálu pivovaru je také nově vybudováno bezbariérové Návštěvnické centrum a Kozlí obchod, který potěší svým sortimentem každého milovníka piva.

Velkopopovický Kozel Černý a Značka „ZÁPRAŽÍ originální produkt®“

Velkopopovický Kozel Černý je vyrobený podle originální receptury z unikátní směsi speciálních tmavých sladů, speciální kvasničné kultury, směsi jemných aromatických chmelů a vysoce kvalitní podzemní vody z lesních studní. Unikátnost tohoto piva nově potvrzuje i ocenění certifikátem a regionální značkou „Zápraží originální produkt“. Toto označení uděluje Asociace regionálních značek výrobkům, které jsou výjimečné svou vazbou na region, na jeho charakter, tradice, kulturu či historii. Značka má dva cíle - podpořit místní producenty, kteří v tomto přírodně a kulturně hodnotném území hospodaří šetrně, tradičně a v souladu se zájmy ochrany přírody, a přispět k udržitelnému cestovnímu ruchu. Logo je tvořeno stylizovanou siluetou vzrostlého dubu, jehož koruna má uvnitř dubový list. V Kozlím obchůdku je nyní takto označeno dárkové balení Kozla Černého.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

úterý, 25. červen 2013
14:19

hroch

"Černé pivo bylo vždy důležitou součástí sortimentu velkopopovického pivovaru" a že minimálně v osmdesátých letech se dělal jen světlý Kozel 10 a světlý Kozel 12. Pivovar jsem měl docela prolezlý a počerném pivu byla památka jen na cedulích připomínající vznik pivovaru a názvu. Ve skladu jsme ještě našli sudové etikety na světlou jedenáctku. Na černý pivo neměli dokonce ani aktuální varný listy, do kterých jsme nahlédli po revoluci, a podle kterých jsme s kamarádem zkoušeli vařit první svoje domácí pivo.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

pi

úterý, 25. červen 2013
09:25

pi

Regionálních značek zdá se být už přehršel. Takováto degradace je pomalu ale jistě může zprofanovat. Jak může být regionálně originální, když je na čepu po celé republice a v každém obchodě s potravinami :-?


napsal(a): pi [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
11:06


posted by: Inzerce

Dan

úterý, 25. červen 2013
11:45

Dan

to pi: Naprostý souhlas


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Tom

středa, 26. červen 2013
10:51

to pi: Přesně tak, Kozel se čepuje v každym druhym pajzlu po celý republice. A černý Kozel, to je fakt lahůdka. Taková sladoučká... Fuj.


napsal(a): Tom [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI