Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovar Kolštejn již navařil prvních 1.000 litrů své dvanáctky Bran

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovar Kolštejn již navařil prvních 1.000 litrů své dvanáctky Bran

[pondělí, 29. duben 2013]

Na výčepu a k prodeji pro chataře, turisty a milovníky piva bude v restauraci Kolštejn od soboty 8. 6. 2013 (křest piva pátek 28.6. od 20:00 s koncertem bretaňské kapely Bran)

Točit pivo budeme do vlastního skla s potiskem loga minipivovaru.

Várka piva Bran proběhla přesně podle představ sládka Jiřího Makse.

Jiří Maks: „Kvalitní slad udělal své, mladina chutnala báječně. Nyní nám krásně kvasí ve spilkách. Várka se ve spilce krásně zatáhla. Po 7-10 dnech kvašení naplníme náš první 1000 litrový tank a budeme čekat do 8.6., jak se nám pivečko povedlo!

Tomáš Drápal: „V mezičase se budeme věnovat stavebním pracem na vznikajícím pivovarském dvoře a komunikovat s odběrateli a médii. Že bude pivo výborné je jedna věc, otázka, která před námi nyní stojí je, kdo všechno bude mít o naše pivo zájem. Valnou většinu bychom rádi prodali u nás přímo v restauraci. Kromě toho, že budeme pivo Bran točit přímo z tanků v restauraci, už nyní máme k naplnění a prodej připraveny litrové lahve i s krásnými etiketami a pětilitrové soudky pro chataře, turisty či zvědavé nadšence a milovníky piva. Pětilitrové soudky budeme prodávat i s našim pivem proti vratné záloze. Litrové lahve budou nevratné, takže si je bude moci každý odvést. Rádi jim je samozřejmě opět naplníme, ale pro tyto případy jsme nakoupili velké množství lahví, takže se může každý vracet pro novou lahev kolikrát bude chtít. Nyní začneme jednat s atraktivními zařízeními v našem regionu, zda by nechtěli svou nabídku zpestřit našim regionálním výrobkem.

Minipivovar Kolštejn přichází ve správnou dobu. Přichází čas takzvané „glokální“ kuchyně. Domácí výrobky, originální regionální kuchyně s kvalitními výrobky. Restaurace Kolštejn se v nejbližších pár týdnech a měsících postupně přeorientovává a transformuje na výtečnou regionální kuchyni. Ruku v ruce s kuchyní jde i pití, v našem případě domácí pivo. Mluvíme o takzvaném párování piva a jídla. Připravujeme pro hosty hodně změn a překvapení, proto přichází pivovar ve správný čas. Na Kolštejn se začne jezdit za kvalitní kuchyní a příběhem.

Podařilo se nám navázat na velmi pěkný příběh starý více než 430 let. Kolem roku 1575 se v Branné za doby pánů ze Žerotína začalo vařit pivo. Navázali jsme přátelský kontakt s potomky žerotínské větve z Bludova, kteří se velmi kladně postavili k našemu záměru. Na počest rodu Žerotínů a zakladatelů pivovarnictví v Branné, jsme v samotném logu pivovaru i na pivních etiketách umístili ústřední motiv v podobě erbu Žerotínů. Více než 430 let od založení pivovaru v Branné jsme v roce 2013 navázali na již dávnou přetrženou nit a pokračujeme v příběhu zkvétající Branné."

V pátek 28. 6. 2013 ve 20:00 bude za účasti bretaňské kapely Bran pokřtěno také naše pivo Bran. Jste všichni srdečně zváni na koncert kapely Bran a křest světlé dvanáctky Bran z dílny sládka Minipivovaru Kolštejn, Jirky Makse.

Kromě krásného hotelu s luxusními službami (masáže, bazén, 2 wellness centra, koupele, bowling, přednášky, cvičení pro hosty v tělocvičně, wellness čajovna, půjčovna terénních koloběžek atd.) pokračujeme ve zkvalitňování kuchyně a gastronomie obecně. Nyní budujeme malé dětské hřiště a pivovarský dvůr.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jiří Šor

pátek, 3. květen 2013
09:36

Pane sládku pěkně jste se pochválil. Pivo máte ještě ve spilce a Vy už víte, že bude vynikající. Přeji Vám ,ať to dokážete. Ale nevím o nikom, kdo by pil mladinu. Asi jste si spletl sladinu s mladinou. S pozdravem Šor.


napsal(a): Jiří Šor (jiri.k.sor(a)seznam.cz) [Odpovědět]

hroch

pátek, 3. květen 2013
14:42

hroch

to Jiří Šor: Ale mladina se taky pije, zvláště teplá s rumem je vynikajicí.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
23:52


posted by: Inzerce

Jana

pátek, 3. květen 2013
16:51

Jana

to hroch:
Sladinu s rumem znám, to je mňamka, ale mladinu?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

hroch

pátek, 3. květen 2013
20:11

hroch

to Jana: Ta je dobrá pro fernetový chlapy. Já teda u domácího vaření ochutnávám jak sladinu, ta má ale proměnlivou úroveň, při stáčení předku má velkou cukernatost, při vyslazování již zase nízkou. Průměrnou chuť prakticky nepoznáš, protože se již předek hned vaří s chmelem. Zato mladina po vychlazení již opravdu naznačí jaké pivo bude. A právě sladina z válce při měření extraktu použiju na ochutnání a zbylá mladina ve varné nádobě, kde je již zvýšené množství chmelového kalu, si dávám rád s rumem-je to hořký pro opravdový chlapy.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Jiří Šor

sobota, 4. květen 2013
13:26

to hroch: Jestli Vám to tak chutná,nic proti tomu. Dnes se pije kde-co.Jen poznámku :po stažení předku se do chmelovaru nepouštíme, ten začíná ve chvíli, kdy máme pohromadě.


napsal(a): Jiří Šor (jiri.k.sor(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jana

sobota, 4. květen 2013
13:58

Jana

to hroch:
Tak "opravdovej chlap" opravdu nejsem. ::lol Ani lak na rakve mi nechutná.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI