Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Březňák pojede na patnáct veletrhů

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Březňák pojede na patnáct veletrhů

[úterý, 16. leden 2007]

Hejtman podepsal smlouvu s ústeckým Drinks Unionem

V Pivovaru Velké Březno na Ústecku byla během křtu nové etikety piva Březňák podepsána smlouva o spolupráci mezi Ústeckým krajem a společností Drinks Union, a. s., jíž je velkobřezenský pivovar součástí.

Právo o tom ve středu informoval pracovník kanceláře ústeckého hejtmana Zbyněk Šebesta s tím, že smlouvu podepsali krajský hejtman Jiří Šulc (ODS) a předseda představenstva této nápojové firmy Milan Hagan.

Nejde o úplatnou službu

Smyslem smlouvy je oboustranně výhodná spolupráce při prezentaci ústeckého regionu v naší zemi i v zahraničí, především na veletrzích cestovního ruchu a turistiky či na akcích, jejichž posláním je získat další zahraniční investory do kraje. „Rozhodně Ústecký kraj neposkytuje Drinks Unionu úplatnou službu k zajištění jeho reklamy,“ prohlásil hejtman Šulc. „Na většině mezinárodních veletrhů cestovního ruchu, kterých se každoročně zúčastňujeme, hodláme kromě krás a zajímavostí našeho regionu prezentovat také výrobky podnikatelských subjektů, které tu působí, a lze je považovat za produkty náš region charakterizující. A pivo k těmto komoditám určitě patří, zlatopramen, lounské pivo a určitě také velkobřezenský ležák,“ řekl hejtman.

„Piva našeho kraje jsou známá po celé Evropě, třeba zrovna u sousedů v Německu patří výrobky Drinks Unionu a jeho pivovarů k nejoblíbenějším. Ústecký kraj představí na veletrzích výrobky některých firem, které tu působí, a pivo z Ústí či Loun zase umožní vytvořit v našich expozicích přátelskou atmosféru s upřímnou pozvánkou k návštěvě regionu,“ dodal Šulc.

Letošní první akcí, kde se úterní smlouva o spolupráci naplní konkrétně, bude mezinárodní veletrh cestovního ruchu Regiontour v Brně (11.-14. ledna), dalších 15 tuzemských i zahraničních veletrhů přijde na řadu v průběhu letošního roku.

Muž, který dal pivu svou tvář

V Pivovaru Velké Březno se hned po podpisu smlouvy křtila nová etiketa piva Březňák se známým portrétem Viktora Cibicha, muže, který dal zdejšímu pivu tvář, jak řekl ve své malé přednášce o dějinách pivovaru a jeho ochranné známky Petr Žižkovský. Ochranná známka byla registrována už před sto lety, její současná podoba v 60. letech a ta nejnovější je chráněna v ČR, SR a Německu a postupně přibudou její registrace i v dalších zemích.

I historici pivovarnictví dobře vědí, že Cibichova tvář se objevila neoprávněně i na etiketách mnohých zahraničních pivovarů. Jeden z příkladů, o němž ani v Drinks Unionu neměli dosud ponětí, předal krajský hejtman.

„Koncem listopadu 2005 jsem byl v čele delegace Ústeckého kraje v severořecké Kozani a v restauraci Tripokaridos jsem náhodně objevil vystavený plakát zvoucí do baru v anglickém Newcastlu na francouzské pivo ze Sochaux. A na něm pan Cibich - nebo Zippich? - jako živý. Jsem rád, že mohu rozšířit vaši sbírku,“ konstatoval hejtman.

Hejtman Jiří Šulc předal velkobřezenským pivovarníkům fotografii z řeckého baru s reklamou anglické restaurace čepující francouzské pivo s tváří pana Cibicha. (Právo)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

swooper

pátek, 30. květen 2008
23:39

swooper

mno u nás se objevil v jedný vietnamský restauraci a i přes tento nedostatek je dobrej. Jen v obchodech zatim chybí což je škoda ale obejevují se častěji Louny což potěší. A musim potvrdit slova hejtmana že při mý jediný návštěvě Dráždan sem potkal v krámě dost lidí(důchodců) tahajících basy Březňáků(sic byli nejlevnější ze sortimentu)


napsal(a): swooper [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 30. květen 2008
22:16

jiri.kana

Jojo, mě to zrovna teď napadlo, jestli jsem náhodou nenaletěl staršímu článku - a ejhle, je to tak :) A nějak se mi to taky spojilo s novou lounskou etiketou.
To celostátní rozšíření Březňáka mi dělá radost. Už je i u nás v Budějovicích v Hypernově. Jen aby to byl pořád TEN Březňák...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
12:21


posted by: Inzerce

emu

pátek, 30. květen 2008
21:35

emu

to jiri.kana: Tohle je starý článek, jen jsem chtěl najít nějaký článek o Březňákovi, pod kterým bych dal na vědomost, že už jsem zaznamenal distribuci březnáku mimo region. Viděl jsem tu i billboard se sloganem "Pivo znalců" Zdá se, že Březňák bude vychováván jako "lepší" značka.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 30. květen 2008
21:24

jiri.kana

Už zas nová etiketa? Vždyť ta stará nová je snad dost dobrá, ne?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

emu

pátek, 30. květen 2008
20:25

emu

Březňák je nově k dostání i v pražských obchodech. Zatím jsem ho zaznamenal pouze v desítkové podobě. Zdá se, že začíná celorepubliková expanze této značky.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI