Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


BuQičák v Tramu II.

[středa, 25. květen 2011]

Motto:

A ty, červený sudí, kdybys ty nahlas pověděl, cos všechno již spáchal v myšlenkách, každý by křičel: „Pryč s tímto kalem a jedovatým červem!“ Friedrich Nietzsche, Tak pravil Zarathustra, stať O bledém zločinci

Křtění BuQičáka se neobyčejně vydařilo. Dlouho jsem se tak nenasmál! BuQičák je skutečně bezchybná letní pšenice s neuvěřitelně zářící barvou a bezkonkurenční, neotřele novou, originální a mazlivou chutí. Ti z křtících, kteří neohroženě přišli v růžovém si to opravdu užili a dle mnohých byli k sežrání! Krom těch dvou mladých slečen, kterým Bejček vemlouvavým měkce heboučkým hlasem vnutil BuQičáky jen co vstoupily do Tramwaye, ty byly opravdu jak solný sloup (Holky, vždyť to byla jen psina! :)) Jasně se opět vyjevilo, že Petr Buriánek umí uvařit vééélikou dobrotu a všechna čest, jak se s tím popasoval. Někteří se stále diví, že dosud nepodniká kroky k patentování BuQičího receptu. Vůbec se mi moc líbilo jak zase jednou Ukázaná platila ☺. To pivko vymysleli v Tramwayi, kam s Hanzem ze Zlejch a s klukama z PPE přejeli z žižkovské Pivní rozmanitosti, kde ochutnávali pivka z Rožňavského pivovaru Kaltenecker….

Na to, co přesně předcházelo tomu, že kdosi navrhl: “Tak si ještě uvařte Bukvičáka!“ se sice již prameny rozcházejí, nicméně co je úžasné je to, že z legrace a hecu vzniklo takto výboré pivko navíc dotažené do konce, včetně etikety, 4 % alkoholu a označení Queerbeer!!!

Omlouvám s qílivje Bejčkovi za prachsprostý slovní tunel, ale sqělejc to napsat nešlo, tak na mě, Jirko, nevytahuj příště qér, jo?

Další fotogalerii naleznete zde...

autor: Rosťa | Blok 09:06 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Henri

čtvrtek, 26. květen 2011
09:04

Henri

to Mosquit: Samozřejmě, že často je to o marketingu, ale zrovna u weiznů tomu tak není. Tam ta sklenice má opravdu svůj smysl.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 26. květen 2011
09:39

Mosquit

to Henri:
Pravděpodobně ano, kvůli rozvinutí chut v posledním doušku mírně ohřátého piva :-) Ovšem i tahle věta vypadá jako skvělé PR, no ne? :-) A neplatí tohle jen pro Hefe-weizen? Kristallweizen jsem točený mockrát neměl... spodně kvašené pšeničné se v této sklenici také asi "nerozvine".


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
00:39


posted by: Inzerce

phrabina

středa, 25. květen 2011
19:40

phrabina

Dovolil bych si vypíchnout, že buqičák není pšenice ale wit, pšeninicí bych nazýval weizen. Ale to nic nemění na faktu, že jde o počin mimořádně vydařený, trefa do černého. Tímto děkuji a blahopřeji Petrovi Buriánkovi a stavím se do řady s žádostí o další várku. Opakování je matka moudrosti.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Sekal

středa, 25. květen 2011
12:16

Sekal

To muselo bejt rodeo.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

tomas

středa, 25. květen 2011
10:34

tomáš

Pěkný, ale kde zůstala vzdělávací osvěta pivně inteligentních výčepů. Já jen, že všichni pijou pšenici z ušáků... Aspoň, že v ní nemají kitrón.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Petr Buriánek

středa, 25. květen 2011
10:44

to tomas: Ideální to není, ale oni si v Belgii se sklem na witbier taky hlavu moc nelámou, viz např. http://belgiuminabox.com/shop/1121-3250-thickbox/brugs-witbier.jpg
Ahoj P.


napsal(a): Petr Buriánek [Odpovědět]

tomas

středa, 25. květen 2011
20:14

tomáš

to Petr Buriánek: No toto... Myslel jsem, že mají belgičani sklo na wit obecně nějak normovaný. Zase o jednu iluzi míň...Jinak by se mohl Buqičák točit třeba tady: http://prazsky.denik.cz/kultura_region/prague-pride-ma-prilakat-na--lidi20110417.html
To by si ale musel ještě navařit minimalně jednu várku...
phrabina: wit je ale pšeničný pivo, tak proč tomu tak neříkat?


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Chody

středa, 25. květen 2011
21:15

Chody

to tomas:
No potěš koště :o


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

hasa

středa, 25. květen 2011
23:53

hasa

to Chody: to se tebe urcite netyka, az bude sraz "buranu", dam vedet :-)


napsal(a): hasa [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 26. květen 2011
07:27

Chody

to hasa:
Dej si tam pozor na prdel :) Tedy pokud Ti to nedělá dobře...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

moreli

čtvrtek, 26. květen 2011
10:25

moreli

to hasa: Dle tvého vysoce Ynteligentního příspěvku vyvozuji, že ten sraz buranů budeš organizovat :ble:


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Felčar

středa, 25. květen 2011
21:21

Felčar

to tomas:Pivní kategorie pšeničné pivo se dělí na dva základní styly. Jedná se o pšeničné pivo bavorského typu (weissbier či weitzenbier) a pšeničné pivo belgického typu (witbier, někdy také witt bier). Bavorská pšenice je čistá - pouze pšenice, ječmen a chmel, do belgické se zpravidla dávají další ingredience, pokud je mi ale známo, tak to není nikde přesně specifikováno. Zpravidla se jedná o koriandr a pomerančovou kůru, ale fantazii se meze nekladou. Někdo ještě odlišuje weissbier od weitzenbier dle procenta použité pšenice.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

tomas

středa, 25. květen 2011
22:43

tomáš

to Felčar: Ale jo, jasně, rozdíl mezi BE a DE pšeničným pivem je mi jasnej. Já jen, že když půjdu v čechách někam do hospody, kde mají třeba Hoegarden, tak si objednám jednoduše pšeničný pivko, protože kdybych si řekl o wit nebo bílé pivo, tak bych nemusel bejt leckde obsluhou vůbec pochopen....


napsal(a): tomas [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 26. květen 2011
15:14

jiri.kana

to tomas:Na té fotce je Bohuslav Sobotka maskovaný za slečnu?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

phrabina

čtvrtek, 26. květen 2011
15:50

phrabina

to tomas: já mám pod názvem pšenice zažitý bavorský weizen, který nepatří mezi mé nejoblíbenější. Oproti tomu wit mám hodně rád, takže kvůli tomu to rozlišuji. Podle mě je to stejné jako nazývat český ležák, pils a marzen ječmenem nebo US Bud kukuřicí.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 26. květen 2011
08:28

Mosquit

to tomas:
Jak už psal Petr, třeba Hoegaarden Ti také nedají do weiznové sklenice.

Navíc, tyto "žvásty" o sklenicích jsou také často marketingového původu, viz naše Stella Artois a "luxusní pivo", podávané zásadně v originální sklenici na stopce a čepované s rituálem... = v Belgii největší odpad (už jen Carrefour pivo a Jupiler je horší), čepovaný do sklenice, do které bych si nenalil ani pito...
Ten rozpor je vidět i v tomto videu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1061958448-postrehy-odjinud/406235100201010-flandry-ocima-jaroslava-skalickeho-na-pivo-s-bellemanem/video/

P.S: Samozřejmě mám doma sklenice na každý pivní styl ;)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 26. květen 2011
16:31

tomáš

to Mosquit: Jo, Hoegaarden má svoji typickou sklenici a mě třeba nevadí pít wit nebo weisse z běžný sklenice na ležák. V půllitru s uchem mi to přijde ale už divný, i když bych to někde v hospodě kde o tom nic nevědí a náhodou to tam mají na čepu, taky normálně zkousnul. Tady jsem si jen trochu přátelsky rýpnul do Pivní Aliance, kde jindy bazírujou na detailním označování piv (ebu,ibu..)u výčepu a podle svýho webu šíří pivní osvětu.
jiri.kana: No, na schůzku spořilovský buňky ČSSD to podle fotek moc nevypadá, takže jde o podobnost čistě náhodnou....


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Elf

pátek, 27. květen 2011
13:17

Elf

to Mosquit: Téééda, musím říct, že tolik nepřesností, nebo rovnou blbostí při tak malé stopáži, je až udivující.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 26. květen 2011
11:41

Weetek

to Chody: Teda Chody, ty jedeš...
Přiznej se, že ty o těch zvrhlých, sprostých a zvrácených prasečinkách ve skutečnosti víš něco víc? Známe mnoho příkladů, jak halasný bukvicobijec byl v soukromí tak trochu podobojí... Že vy se s Malakinem neplácáte jen po zádech, přiznej se :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI