Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Jaký byl letošní Pilsnerfest

[čtvrtek, 2. září 2010]

Poslední srpnový víkend proběhl v hlavním městě piva tradiční Pilsnerfest . Narozdíl od předešlých ročníků jsme si museli poznamenat do kalendáře dřívější datum, neboť pořadatelé se chtěli srpnovým termínem (dříve se akce konala na přelomu září a října) ujistit, že nám na festu bude při popíjení i teplo. No, akce se sice vydařila, počasí na tom ale zásluhu rozhodně nenese, chladný víkend, kdy navíc občas i sprchlo, zrovna není ideální na takovéto akce.

Pro návštěvníky plzeňského Prazdroje byly připraveny nejrůznější akce, koncerty známých kapel a třeba i prohlídky netradičních míst pivovaru. A samozřejmě pivko - Gambrinus a Prazdroj, ten byl k dostání za 30 Kč. Přestože se letošní návštěva možná zapíše jako rekordní, netvořily se u stánků bůhvíjak dlouhé fronty, každý si na pivo počkal přibližně kolem pěti minut, což není nic hrozného, vezmeme-li v potaz, že se zde motalo více než 50.000 lidí!

Při přípitku byl překonán rekord

Hned v pátek se konal slavnostní přípitek, na který každý, kdo se chtěl připojit, dostal pivo zdarma. Nakonec byl překonán sedm let starý rekord, hromadně si totiž připilo 5 331 milovníků piva.

Jak v pátek, tak v sobotu se na dvou hudebních scénách objevila řada známých kapel, za všechny lze jmenovat třeba Michala Prokopa s Framusem, MIG 21, Xaviera Baumaxu, Nightwork, Gipsy.cz, Tatabojs nebo Tři sestry s novým songem, složeným speciálně právě kvůli Pilsnerfestu.

Co se týče prohlídky pivovaru, za 50 Kč jsme si mohli vychutnat nahlédnutí do míst, která jsou jinak v běžném provozu návštěvníkům nepřístupná. Viděli jsme tak například dílnu, ve které se vyrábějí dřevěné sudy, zrovna zde dělali várku pro Švédy.

Kdo Plzní během pátku a soboty projížděl, musel být trpělivý, kvůli Pilsnerfestu totiž byla uzavřena silnice U Prazdroje, na které byly rozestavěny stánky a pódium. Zpětně se dá říct, že nebýt tohoto prostoru navíc, areál Prazdroje by tak obrovský nápor lidí možná ani nezvládl.

Příští rok snad vyjde i lepší počasí.

Roman Beneš

autor: blokpi | Blok 14:04 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Donifan

sobota, 4. září 2010
19:24

to Dan:
No nic ve zlém, ale znáte skutečný pojem HGB a to, zda se v Plzni v rámci této definice HGB používá nebo jen opakujete co jste slyšel?


napsal(a): Donifan [Odpovědět]

Elf

sobota, 4. září 2010
21:12

Elf

to Donifan: Nejenom, že se dá předpokládat, že Dan ví, o čem mluví, ale to že by pomocí High Gravity Brewing v Gambrinusu pouze ladili desetinky se předpokládat nedá.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Dan

neděle, 5. září 2010
19:53

Dan

to Donifan:
Nemám ve zvyku někde šířit nepravdivé informace. Způsob používání systému HGB v Plzeňském pivovaru je všobecně známý a věřte, že nejen o tom mám informace přímo z místa.
Překvapuje mne, že se tohoto šizení ještě někdo zastává.
Doufám že nám tu někdo nechce tvrdit že se najdnou začalo vařit na stupňovitost...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
07:19


posted by: Inzerce

Dan

čtvrtek, 2. září 2010
23:34

Dan

Á, opět bednáři na scéně!
A co CKT, HGB a další části továrny, ty k vidění nebyly? :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI