Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Konrad versus Konrád

[pátek, 23. duben 2010]

Před několika dny jsem byl jistým "šůlinkou" na BB upozorněn, že píšu nesprávně jméno piva Konrád. Pravdou je, že jsem si až nyní všimnul, že Konrád je opravdu Konrad.

Onen pán tak upozornil na moji poznámku, že se v pivovaru vyrábí pivo Gallaecia na export do Španělska (v jisté nejmenované hospodě je prodáváno za přemrštěné ceny a vydáváno za španělské pivo, alespoň podle reakcí konzumentů a webu oné, kde je prezentováno španělskou vlajkou).

Zajímalo by mě, zda je tomu od počátku značky. Neví někdo? Já si totiž pamatuji, jak majitelé při znovuobnovování vratislavského pivovaru (mimochodem pivo z Vartislavic bylo na konci své éry pěkný samoser a to nemluvim o tom, co se pak vařilo v Praze. Proto byl v oblasti Jizerských hor tak rychlý nástup Svijan) deklarovali, že nové pivo se bude jmenovat po knížeti Konrádovi Brněnském, bratru knížete a prvního českého krále Vratislava II. (Pivovar nemohl používat původní značku a tak si vymyslel legendu)

Jmenuje se Konrád (nikdy mu tak nepřestanu říkat) opravdu od počátku Konrad? Případně kdy se zkrátil? Současné pojmenování, možná praktičtější pro budoucí export, nahrává posměškům, které se od počátku pozastavují nad tím, že se v rodišti Konrada Henleina vyrábí pivo jeho jména.

Konrad versus Konrád [p191]

autor: píra | Blok 10:11 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

siki

pondělí, 26. duben 2010
10:26

siki

Po sobotní exkurzi v pivovaru Konrad potvrzuji, že Gallaecia je Konrád na vývoz do Španělska. Pivo není ničím zvláštní, pouze tam jsou jiné etikety...


napsal(a): siki [Odpovědět]

píra

úterý, 27. duben 2010
12:39

píra

to siki: Takže šůlinka klamala zákazníky. Po svém usvědčení raději nabídku tohoto piva ze serveru stáhla :-)


napsal(a): píra [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
00:12


posted by: Inzerce

BCH

sobota, 24. duben 2010
06:19

BCH

Dle pivních etiket je od počátku název KONRAD.


napsal(a): BCH [Odpovědět]

Elf

pátek, 23. duben 2010
12:34

Elf

A jak je to s tím "španělským" pivem teda?


napsal(a): Elf [Odpovědět]

píra

pátek, 23. duben 2010
12:54

píra

to Elf: No nejlepší bude, když se na srazu BB vznese dotaz přímo v pivovaru. Ale je to určitě z Konráda, i když možná ze smluvních důvodů nesmějí nic prozrazovat. Tváří se to totiž jako španělské, ani na etiketě není nic o ČR. Jako La cagole z Nymburka. Ale již cena (koupil jsem v hospodě na Císařském ostrově v Praze) 18 Kč za lahev napovídá, že dovoz to nebude :-)


napsal(a): píra [Odpovědět]

emu

neděle, 25. duben 2010
11:11

emu

to píra: To je teda docela klamání spotřebitele. Jinak země původu se dá poznat podle čárového kódu, pokud začíná čísly 859, je to vyrobeno na území ČR, teda aspoň doufám, že je ještě povinnost do dodržovat, když už se jako země původu smí udávat EU :(


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 23. duben 2010
11:59

Ano, od začátku (tj. roku 2000) to vždy byl a je Konrad. Mám z té doby zkopírovaná loga a návrhy billboardů z tehdejších stránek firmy Hols.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

píra

pátek, 23. duben 2010
10:15

píra

PS: Přeji pivovaru rostoucí výstav, kvalitu i export. prostě vše nejlepší.


napsal(a): píra [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI