Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Domaci klub Gurman. Dekuji, jiz nikdy vice!!

[úterý, 19. květen 2009]

Bydlim sice uz nejaky ten cas v Berline, ale presto jezdim velice rad do myho rodnyho Brna. Mam tam svych 4-5 hospudek s dobrym pivem a tak chodim prevazne tam.

Aby to nebylo tak nudny, obas se rozhodnu vyrazit i nekam jinam, a prevazne se ridim nejakym doporucenim bud odtud, z PI, nebo ze svetapiva.cz.

Tam jsem se dozvedel o vyse zminenem podniku, a tak jsme tam v breznu 2009 vyrazili. Ja, muj bratr, kamarad Bob a nase 2 slecny.

Na dotaz co je na cepu nam bylo sdeleno ze Policka 12, Sklepak, a jeste jedno dalsi (mene zajimave) pivo.

Rozhodli jsme se objednat 3 Policky, a zenskejm nejaky limonady.

V te Cocacole byla opravdu Cocacola, na to nemuzu rict nic :)

Ale to co nam bylo prineseno jako Policka 12. bylo VSE JINE jen ne Policka 12.

Podotykam, NEBYLA (!) to kvasnicova Policka.

Byly nam doneseny jakesi 3 piva, ktery byly zakaleny, s nepopsatelnou chuti, a jarovou penou. Nedokazal jsem identifikovat, co za produkt to mohl byt.

Jak chutna a vypada Policka , to vim velice dobre, s panem ing. Witzem s Policskeho pivovaru se znam osobne, a Policku uz piju nekolik let v Hluche Zmiji na Jugoslavske. Takze tak nejak.......

Tak jsme (jsem) panu majiteli rekl, at tyhle vytvory odnese, ze tohle JSME MY NEOBJEDNALI!! a prinese nam jiny pivo. Byl nam nabidnut Sklepak ze Strakonic.

Vyborne, pomyslel jsem si, Sklepaka piju uz od pocatku 90-tych let, co byla otevrena Pivnice u osamelych srdci na Podebradove. Tech poslednich (tipnu si:) 10-12 let tam tece permanentne, a stejde dlouho jsem tam stamgast, takze vim jak Sklepak VYPADA A CHUTNA!!!!!

Byl nam prinesen pruzracny mok zajimave barvy a chute.. nevim co to bylo, ale na 100% vim, ze to nebyl Sklepak. Neco pasterovaneho, nerikam ze nepitelneho, ale ja jsem si objednal 3 SKLEPAKY!

Tudiz jsme pana majitele pozadal o vysvetleni, a dostalo se mi odpovedi ze jsem problemovy host a ze nejsem v jeho podniku vitan.

Pritom mam 4 svedky na to, ze jsem se slusne zeptal proc byla ta "Policka" zakalena kdyz neslo o kvasnicovou Policku a proc ten Sklepak nevypada a nechutna jako Sklepak. Nic vic jsem nerekl.

Ve finale jsem rekl ze zaplatim 2 Cocacoly, protoze to co jsem neobjednaval logicky platit nebudu. To zacal pan majitel vyhrozovat ze zavola Policii, ze jde o podvodnou utratu.To byla posledni kapka, a pohar me trpelivosti pretekl. Pote se ztrhla verbalni slovni potycka a nasledne jsem to psychicky nevydrzel a chtel jsem pana majitele vyzvat na pestni souboj :)

To uz me ale kolemsedici hoste museli zadrzet a uklidnit, protoze situace zacala byt pomerne krizova.

Ve finale me pratele zklidnili, a nekdo z nas (ja ne)zaplatil nas ucet i s tim co jsme neobjednali a se slovy "Zadav se s tim, ty smejde" jsme opustili onen podnik..

Jest bych snad jen dodal, ze nikdo z nas nebyl pod vlivem alkoholu , bylo teprve odpoledne, a i kdyby.. 20 let chodim po Brne a byl jsem a jsem i nadale stamgastem v ruznych hospodach, a jeste nikdy jsem nemusel nekomu vyhrozovat fyzickou likvidaci.

To je vsechno, co muzu k nasi navsteve vyse zmineneho podniku rict.

19.kvetna 2009......... Ludwig.............

autor: Ludwig | Blok 13:32 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

FRANTA80

pondělí, 28. září 2009
15:56

vcera naprosto skvěle,polička,dudak i poutniček.jen jedna změna misto černeho zlatopramena nově vyškovsky havran ale nevim jestli nastalo.


napsal(a): FRANTA80 (BRNO80(a)SEZNAM.CZ) [Odpovědět]

Danny

čtvrtek, 23. červenec 2009
19:45

Nevím, byl jsem u toho a jako střízlivý jsi mi nepřipadal, navíc já tam chodím na pivo téměř pravidelně 3x týdně a obsluha je ochotná a já se nesetkal s tím že by mi přinesli něco jinýho a já tropil takový histerický scény....

...Vím že u ženskejch je to občas normální


napsal(a): Danny [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
17:32


posted by: Inzerce

Abrahaam

pátek, 24. červenec 2009
08:23

Abrahaam

to Danny: Spis bych to napsal tak, ze obsluha je ochotna jak na koho. Na lidi co se tam objevi 3x tydne bude ochotna urcite. Nicmene v posledni dobe (na zahradce) jsem hned nekolikrat videl onu "sveraznou obsluhu" v akci. Clovek, kterej sem prijde poprve a zepta se jake pivo toci, tak ho ta ochotna obsluha posle ven pred hospodu, at si to precte na dverich. Nedejboze, kdyz se zeptala na jidelni listek :D
Jinak tam ale chodim rad. Kdyz muzu, zajdu si tam. Pivo mi tam chutna.


napsal(a): Abrahaam [Odpovědět]

tomino

pátek, 24. červenec 2009
13:39

tomino

to Abrahaam:
a to je právě ono,na takový jednání není jen tak někdo zvědavej.A hlavně na poprvý,pokud si jde člověk "otestnout" nějakej novej šenk a někdo na něj takhle vyjede,že na otázku co točí...ať si to jde přečíst před hospodu...tak za sebe můžu říct,že bych ho poslal do pr... a už se tam nikdy neukázal.
Myslim,že dneska už na tyhle "manýry" výčepních jaksi neni doba,ta už je naštěstí pryč :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

tomino

středa, 17. červen 2009
08:10

tomino

No a to sem si chtěl někdy od Zmije jen tak "odskočit" vyzkoušet jak to pivo dělají jinde.
Po tomhle co tady čtu....děkuji nechci :(-
Zůstávám věrný Poličce U Hluché Zmije! :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Jura.z.Brna

středa, 17. červen 2009
12:24

Jura.z.Brna

to tomino: Byl jsem u Gurmána včera a Polička byla exkluzivní. Obsaluha je sice trochu svérázná, ale když jsem si na to zvykl, docela mě to baví.
U Zmije se mi nelíbí, že pivo natočí na jeden zátah a pěna je tekutá jak mlíko.


tomino

středa, 17. červen 2009
12:36

tomino

to Jura.z.Brna:
ta pěna mi přijde naprosto OK,krásně kroužkuje na stěnách sklenice :) :-8


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Domácí Club Gurmán

úterý, 9. červen 2009
15:22

to Ludwig:Je zajímavé pane Ludwigu,že jste navštívil Domácí Club Gurmnán v březnu,a dáváte vaši nespokojenost pivní veřejnosti až v květnu.Vy stálý dopisovatel pivních stránek.Jinak jsem vypil spoustu různých piv a spoustu piv.Věřte,že vím co točím a vím jak se k určitým lidem chovat.Miroslav Bogdálek,Domácí Club Gurmán.


napsal(a): Domácí Club Gurmán [Odpovědět]

Ludvig

úterý, 9. červen 2009
19:04

to ludwig:
Vazeny pane Bogdalek.
Zaprve: Nevim, proc pouzivate muj nick a moji fotku??
Snad mi to vysvetlite Vy nebo Chody?
A ze jsem se o Vasem podniku zminil s 2 mesicnim zpozdenim?
Ano, to je pravda, dopisovani na PI je muj konicek, jenze tim se nezivim. Ja taky musim obcas chodit do prace, vite?
Tesi me ze vite co tocite.. pro me za me si tocte co chcete, ja do toho Vaseho podniku uz v zivote nevkrocim,a ani nikdo z mych pratel. Nezapomente prosim ze jsem u Vas nebyl SAM, nybrz v peti lidech, a vsichi byli nespokojeni. Bohuzel ti 4 dalsi nejsou dopisovatele tady na PI.
Takze tak nejak..


napsal(a): Ludvig [Odpovědět]

Chody

úterý, 9. červen 2009
20:22

Chody

to Ludvig:
Tak snad opraveno :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Ludwig

středa, 10. červen 2009
13:56

Ludwig

to Chody:
Jo, super. Diky moc. Nevim proc mel ten clovek mou fotku v prispevku, ale uz nema :)


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 2. červen 2009
13:52

Roman Holoubek

Polička U Gurmána
Vždy může pivovar dodat špatné pivo. Ale s jednou věcí bych se ohradil. Gurmán nebere 30-tky, ale 50-tky a dle odběrů to vypadá na točení 3-4 dny/1 sud. Už jsem mluvil s obchoďákem, aby se domluvil s majitelem na menším balení, ale nestalo se tak. Je možné nejen 30, ale i 20 či 15l soudky. Zkusím osobně promluvit s majitelem. Jinak o autolýze by řeč být neměla, ale spíše o oxidaci.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 02.06.2009 ve 13:53:50


Dwarf

úterý, 2. červen 2009
14:03

Dwarf

to Roman Holoubek: neplete se tu Appetit u Gurmána na Mokecu s Domácím klubem Gurmán na Lesné? pokud ne, omlouvám se


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Elf

úterý, 2. červen 2009
17:19

Elf

to Roman Holoubek: Informace ohledně výtoče a velikosti sudů jsem napsal tak, jak mi bylo včera sděleno přímo majitelkou (nevím, které sudy mají padesáti a které třiceti litrové). A co týká chuti, jsem si celkem jistý, že nešlo o oxidaci, pivo bylo prostě zkažené, resp. už se pomalu ale jistě k tomuto stavu blížilo (ve vůni i chuti bylo zvláštně ovocné). Zkusím někde dohledat, co by to mohlo být přesně.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Ludwig

úterý, 9. červen 2009
19:17

Ludwig

to Roman Holoubek:
Mate pravdu, pivovar muze dodat spatne pivo. Me se taky uz za 20 let co delam vycepniho uz parkrat stalo ze ten sud byl "spatnej". Proste spatne vycistenej, to pivo v nem bylo zkazeny.
Ale v zivote by me nenapadlo to cepovat lidem! Kazdej normalni vycepni ten sud odpoji, a pri pristim zavozu mu to ten pivovar vymeni..
Jeste te Policce: Znechucen tema pomejema od Gurmana jsem ten samy vecer zavital do Zmije.. tam bylo pivo v poradku.
Pokud se nepletu, zavazi Policka Brno jen 1x tydne, takze to musela byt stejna varka..
Muj nazor: U Gurmana neselhalo pivo, nybrz lidsky faktor.


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 9. červen 2009
19:56

Roman Holoubek

to Ludwig:
Máte pravdu. Do Brna jezdí závoz zpravidla 1x týdně. Skutečně, Gurmán i Zmije bývají zásobovány pospolu.


Elf

úterý, 9. červen 2009
22:57

Elf

to Ludwig: Nebo nešlo o várku, ale o sud. Já tohle rozsoudit neumím.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Elf

úterý, 2. červen 2009
11:56

Elf

Včera jsem se byl po delší době opět podívat v Gurmánovi. Pelhřimov opět nezklamal, výborné pivo se šlehačkovou pěnou, která držela nepřátelský kyslík hodně dlouhou dobu dál od mého Poutníka. Navíc v hospodě je v průměru méně nakouřeno než Na Božence.
Přítelkyně si objednala jedenáctku z Poličky a tam se objevil problém. Pivo bylo "chycené" a nechutnalo jako Otakar (přesto jsem byl první kdo si ztěžoval), možná se jednalo o autolyzační příchuť, ale nejsem si v tomhle ohledu na 100% jist (obdobně chutnal týden starý Javořický ležák, který jsem neskladoval ve správné teplotě). Každopádně jsem se pak od paní majitelky dozvěděl, že pivo bylo naraženo ten den s tím, že u piv, které mají menší výtoč objednávají menší třiceti litrové soudky a jednotlivá piva jsou (většinou) do dvou dnů vytočená, navíc každý den proplachují trubky, což bohužel zatím stále není standard. S velkou pravděpodobností je v tomto případě problém na straně pivovaru, zvlášť když si člověk uvědomí, že nepasterované pivo je náchylnější k různým infekcím.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Paja

pondělí, 25. květen 2009
08:59

Paja

A co byste naopak v Brne doporucili? Pegase znam. Neco pobliz Vystaviste a nebo kolem centra. Pokud by stalo pivo za to, tak treba i dal... Diky


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Ludwig

pondělí, 25. květen 2009
09:57

Ludwig

to Paja:
Pobliz vystaviste je pivni fabrika "Starobahno" hahaha..
(hmm.. tam zadny maly pivovary nenajdes.. pod svicnem je vzdy nejvetsi tma..)
V te jejich pivovarske pivnici je nefiltrovany Starobrno.. (jen tam a nikde jinde, pokud se nemylim)
Ale doporucovat tady na PI nekomu Starobrno opravdu nechcu..
Ty jiste chces nejaky mensi pivovarky.
Ja bych doporucil:
Hlucha zmije/Jugoslavska, Richard/Udolni, Pegas"2"/Jiraskova, Betlem/Krkoskova, Osamely srdce/Podebradova, Na Bozence/Bozeny Nemcove, Fleda/Palackyho atd.. i ta zelena kocka na Solnicni je OK, ale trochu draha. Raritky maji i v te klasterni hospode nad Zelnakem (Petrov)
Kazda z vyse popsanych hospod ma svy plusy a minusy.. ale vseobecne receno jsou to hospody s "lepsima pivama"..


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Petr Ž.

středa, 20. květen 2009
10:55

Tak to je typické pro Brno, ty zkyslé žbrundy co se tváří jako pivo. Nevěřím tady v Brně ničemu, jsou zde pouze 3 hospody kde je pivo dobře ošetřené, v ostatních je to podobné jak U Gurmána, o obsluze a prostředí raději nemluvit. Je to furt stejné jak za komunistů, když pivo chutnalo, jak vymačkané ze zkyslé hadry.


napsal(a): Petr Ž. [Odpovědět]

Jiri.J

úterý, 19. květen 2009
21:08

Hm, tak jak to teď rozsoudit. S Lukášem (Elfem)jsme seděli na pivu ve středu, znám ho a vím, že pivu rozumí. Ludwiga znám trošku méně, pivu bezesporu taky rozumí. Zajdu to zkontrolovat osobně:-)
PS: Brno má jisté specifikum, že vše je nejisté a nestabilní. Co bylo včera, druhý den nemusí platit.
PSS: Chtěl bych vidět Ludwiga (jinak vždy dobře naladěného pohodáře), jak je v ráži. S jeho figurou bych s ním do pěstního souboje rozhodně nešel:-)


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Mnich

úterý, 19. květen 2009
20:35

Mnich

Jelikož jsem tam nedávno ze zvědavosti s kamarády taky zašel, připojím svůj názor: Souhlasím s tím, že obsluha je svérázná. Nás obluhovala starší dáma tak na půl, seděli jsme na zahrádce před pátou, ale když jsem objednával uvnitř pivo, tvářila se, že jsme snad lupiči co jí chtěj oloupit. Těch pár štamgastů z okolí tam maj asi rádi, ale nahodilí zákazníci nejsou vítáni. Hospůdka rodinného typu ano, ale rozhodně ne s příjemnou atmosférou. Co se piva týče, my měli Poličku 11, a byla to teplá podivná břečka, co se nedá s Poličkou vůbec srovnávat. (Pro srovnání jsme pak hned utekli do Zmije, kde Polička zrovna byla, a opravdu to bylo něco naprosto odlišného.) Jako druhé jsme zkusili Poutníka s podobným výsledkem... Podle chuti to Poutník byl, ale kdo zná Poutníka např. z Boženky, tak by si ho tady víckrát nedal. Já osobně jsem se rozhodl, že už sem víckrát nepůjdu, a nebo až po velmi dlouhé době... (Ono nabízet v takto malé hospodě 4 druhy piva už samo o sobě neslibuje žádnou kvalitu...)


napsal(a): Mnich [Odpovědět]

umbob

úterý, 19. květen 2009
20:01

umbob

Taky jsem celkem zaskočený. Je fakt, že tam chodím akorát přes léto(tzn. už jsem tam hodně dlouho nebyl), protože ač jsem nekuřák, tak v hospodě kouření ostatních tak nějak toleruju. Ale tady je to mimo letní sezónu uvnitř celkem síla-no jo,ale co taky můžu čekat od podniku, kde má sídlo klub dýmkařů nebo co to je za spolek :). S kvalitou piva jsem tam nikdy problém neměl. Občas ale pokulhávala čistota sklenic. Obsluha je poměrně svérázná(hlavně objednání jídla bývá někdy boj :), ale nikdy žádný velký problém. Jinak je to pro mě symbol hospůdky rodinného typu s příjemnou atmosférou. No nic, je na čase vyrazit na průzkum :) Teda brzy-ne dnes :)


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Elf

úterý, 19. květen 2009
19:05

Elf

Hmmm, tak to přímo čumím. Musím uznat, že jsem si na tamní obsluhu musel zpočátku chvilku zvykat, ale teď nemám nejmenší problém. Ostatně hádal jsi se opravdu s majitelem (menší starší pán s vousy), nebo s obsluhou (vyšší starší pán bez vousů a v šusťákách, který je trochu svérázný, ale nikdy v mé přítomnosti nebyl neslušný)? Jinak ta zmiňovaná Polička je ve skutečnosti 11° Otakat, ale to na věci nic moc nemění. A je pravda, že jednou jsem tam měl taky špatnýho, "chycenýho" Sklepáka, což může být dáno počtem piv v nabídce a celkovou výtočí. To ovšem hospodu neomlouvá.
Každopádně to opravdu nechápu, já byl v Gurmánovi vždy spokojený, proto jsem ho taky doporučoval na Světě piva. Hlavně ten Poutník, kterýho tam nedávno zavedli je opravdu exkluzivní.


napsal(a): Elf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI