Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Reklama zdarma!

[pátek, 6. březen 2009]

Když jsem dneska publikoval již třetí článek z dílny Plzeňského Prazdroje, bylo mně docela líto, že o sobě nedávají v tisku znát i ostatní české pivovary, zvláště ty střední a malé. Vždyť velcí vydávají tiskové zprávy i několikrát týdně a zřejmě vědí proč - jsou to profesionálové.

Možná namítnete, že prostor v tisku také něco stojí. Nevím, jak to chodí, asi jsem naivní, ale věřím, že to není pravidlem. Ono je asi hlavní dát o sobě vědět a nečekat až někdo přijde a zeptá se. Myslím si, že vytvořit sem tam tiskovou zprávu či nějaké prohlášení je dobrým nástrojem pro zviditelnění a prakticky nic to nestojí. Jen napsat pár řádek o dění v pivovaru a pak mailem rozeslat do redakcí. Myslím, že minimálně pivní internetové magazíny by tyto zprávy rády zveřejnily.

Myslíte si, že vše potřebné uvádějí pivovary na svých webech? Mohu Vás ujistit, že ne. Čest vyjímkám. Některý web je od počátku stejný. A i kdyby informace na podnikovém portálu byly, jak se dostanou k lidem. Kolik má takový pivovarský web návštěv z řad tisku?

V poslední době je v tomto směru velice aktivní slovenský Steiger, který reaguje na aktuální dění na Slovensku. Naposledy přišel se zprávou, že nebude zdražovat. Ano i z toho, že se vlastně nic neděje, se dá vytěžit a upozornit na sebe.

Z českých pivovarů chodí tiskové zprávy jen od již zmiňovaného Prazdroje, Staropramene, občas z Bernarda a Nymburka. A to je vše. Zdá se Vám to málo? Ano, je to zoufale málo!

Budu se opakovat. Pivovary dávejte o sobě vědět, pište tiskové zprávy. Nevěřím, že by se u Vás nic nedělo. Je to pro Vás zadarmo. Dejte vědět, jak já říkám, o každém "prdu".

Docela zajímavou formu prezentace spatřuji v umisťování vodeoklipů na portály typu YouTube, Stream či Zkouknito, kde Vás uvidí kvanta diváků. Však reportáže NaEX od Gambrinusu zde najdete.

To vše je dle mého názoru cesta propagace, která Vás nebude stát ani korunu. Tady se nemůžete vymlouvat, že Vám nezbývají peníze na reklamu, když to pivo přeci vaříte tak poctivě. Ale je bohužel pravda, že i Vy menší to máte někdy s tou poctivostí dost nahnuté, vždyť to HGB je tak lákavé, že?

autor: Chody | Blok 20:30 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

bobosk

úterý, 10. březen 2009
23:38

To : Chody, v Poličce


napsal(a): bobosk [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 8. březen 2009
09:08

Roman Holoubek

Tak abych s tím něco zase začal dělat, že Chody.


Adsense

27. červenec 2024
02:19


posted by: Inzerce

Chody

neděle, 8. březen 2009
09:56

Chody

to Roman Holoubek:
A u jakého pivovaru teď "sloužíš"? Něco jsem sice zaslechl, ale...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

val

sobota, 7. březen 2009
14:52

val

Pravda pravdoucí.


napsal(a): val [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI