Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Zavíračky

[neděle, 25. leden 2009]

Včera jsem byl, jako ostatně každý víkend ve svojí oblíbené (a taky nejbližší) hospodě. Jelikož byla sobota, na ceduli stálo "Otevíraci doba SO 16:00 - 24:00" a ve 22:45 bylo v lokále cca. 20 lidí, což je sportovní terminologií "takřka vyprodáno", tak jsem byl, už poněkolikáté, vyveden z omylu a přesvědčil se, že cedule je pouhým cárem papíru, co nemá vůbec význam. Je tam zřejmě jenom aby se neřeklo. Úderem jedenácté, se začalo kasírovat a od té doby už se nečepovalo pivo. A že by člověk do půlnoci stihnul dvě i víc piv.

Ptal jsem se sám sebe, proč teda tu ceduli nezmění a nenapíše tam jednoduše, že je otevřeno do jedenácti? Nikdo by to pak neřešil. Přijde mi ale nefér vůči lidem, že jsou vlastně klamáni. Už se kolikrát stalo, že přišel do hospody člověk v jedenáct hodin, ale byl vykázán se slovy "Už zavíráme".

V podstatě mi na tom vadí jenom to, že se cedule neshoduje s praxí, někomu to příde možná jako malichernost, ale mě ne. Co když půjdu nakoupit v osm hodin večer a mezi dveřma mi řeknou, že už zavírají. Otvírací doba by se měla dodržovat.

Kamarád měl zajímavej nápad, že by v hospodách místo zavíračky mohli mít ceduli "Poslední pivo - Xtá hodina" a člověk by ho moh v klidu dopít.

Mně přijde divný, vyhazovat si plnou hospodu hodinu před zavíračkou, když by z toho mohlo ještě něco kápnout. Je to tak jenom u nás, nebo jste se s tim setkali i jinde?

autor: Michal | Blok 01:31 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

emu

pondělí, 7. červen 2010
11:59

emu

podstata je v tom, jestli v hospodě obsluhuje přímo majitel, nebo jen personál (což je většinou), personálu na tržbách tolik nezáleží, ten má svou hodinovou mzdu a že majitele utečou nějaký peníze, to ho nepálí.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

SVĚT PIVA

pondělí, 7. červen 2010
12:25

SVĚT PIVA

to emu: Toto není tak pravda co říkáš. Koukej je milé když u Tebe host sedí od večera do zavírací doby, ale vem kolik už toho vypil a jak se prodlužuje doba vypití jednoho piva. I když tam s Tebou bude sedět i dvě hodiny po zavírací době což se Ti bude jistě zamlouvat, musí pak uklidit, udělat kasu a dojet domů a ráno zase vstávat. To Ty už dávno spíš nebo jsi doma když personál zamyká hospodu a má to třeba přes celé město. A je jedno zda obsluhuje majitel nebo personál, musíš odhadnout situaci, také není nic milého když tam sedí host a to pivo pije hodinu.


napsal(a): SVĚT PIVA [Odpovědět]

Adsense

27. červenec 2024
02:24


posted by: Inzerce

SVĚT PIVA

pondělí, 7. červen 2010
12:27

SVĚT PIVA

to emu: Ale jistě je špatné aby Tě vyhazovali dříve než je stanovená zavírací doba nebo Ti dali najevo dříve že se bude končit. To je pravda.


napsal(a): SVĚT PIVA [Odpovědět]

Michal

pondělí, 7. červen 2010
20:02

Michal

to emu: Přímo majitelka, potažmo její syn, střídají se ob tejden.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Moro

úterý, 27. leden 2009
08:50

Moro

V mojí "domovské hospodě" se s tím taky moc nemažou - v pátek je zavíračka v 23:00 a ta se dodržuje, i kdyby trakaře padaly. Na otázku - zda není škoda zavírat, když lidi pijí a pít budou, že je škoda unikající tržby, se většinou od personálu dostává odpověď:"Za ty peníze, co dostáváme na výplatu, by jsi zavřel taky!"
Toš tak, ja?


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Michal

neděle, 25. leden 2009
22:26

Michal

to milťák: Taky tu máme nonstop, bohužel točí jenom G10 a navíc do dvou nonstopů, co máme ve třicetitisícovej čtvrti se na noc tlačí pochybný existence, takže nic pro mě...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Chody

neděle, 25. leden 2009
12:21

Chody

Michale povětšinou je to naopak. Zavírací doba je opravdu jen formalitou, protože pokud jde někomu o kšeft, nebude zavírat, když má plnou hospodu. Pokud mu ovšem na tržbě až tak nezáleží, může se to stát. I když i výčepní je jen člověk a může se stát, že mu to někdy prostě nesedne, nemělo by se to však stát pravidlem...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

milťák

neděle, 25. leden 2009
20:36

To mám dořešený, proti baráku mi stojí non-stop. Navíc tam teď začali točit Svijanskou jedenáctku, takže když dostanu ve dvě ráno žízeň...


napsal(a): milťák [Odpovědět]

Michal

neděle, 25. leden 2009
22:22

Michal

to Chody: Mno u nás to bohužel pravidlem je a asi se potvrzujou tvý slova, páč sem včera zaslech fámy, že hospodská má peněz dost, tudíž jí o to ani tolik nejde. Za minulýho pronájmu to bylo o něčem jinym, byla to jediná výdělečná činnost toho člověka, tak se kolikrát stalo, že když lidi měli chuť, tak přešvih zavíračku klidně o tři hodiny.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Energetik

pondělí, 26. leden 2009
10:11

Energetik

to Michal: Nerikam, ze to je zrovna tento pripad, ale kolikrat tohle delaji proto, aby opravdu ja nevim treba v tech 24 hod. zavreli. Jednou mi to vysvetlovali, ze je to kvuli hluku atp. proste maji nuz na krku od uradu kvuli nejakym stiznostem. Cili, pokud maji napr. zaviracku ve 23 hod. tak musi opravdu ve 23. hod. zamknout "kram". Neco podobnyho, jako plati na zahradkach v zastavbach atp. :)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Michal

pondělí, 26. leden 2009
10:53

Michal

to Energetik: Jasně, pochopim, když tam má napsáno, že zavírá o půlnoci, že nás o půlnoci vykopne a zavře. Už ale nepochopim, proč nás vyhodí o hodinu dřív. Kdyby to změnila místo z půlnoci na jedenáctou, tak já budu mít klid :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Energetik

pondělí, 26. leden 2009
14:36

Energetik

to Michal: To mas mozna pravdu. Kazdopadne v me domovske zakladne a i v jinych oblibenych putykach - je vetsinou praxe tedy takova, ze se ctvrt hodku pred zavirackou udela posledni objednavka (klidne dve pivka najednou :D ) a oni zavrou vycep, udelaj pripadne zrcadlo a tak nejak se to postupne vytoula ven. Je fakt, ze nove prichozim uz proste jinak, nez na stojaka, nekdy pul hodky pred zavirackou nenalejou...


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Njorloj

pondělí, 26. leden 2009
20:10

Njorloj

to Energetik: Tohle presne platilo v nasi byvale hospode, kdy jsme se z pocatku podivovali, ze i v patek ve 22.00 konec a vypadnete - bylo to dano tim , ze majitekou obytneho bloku byla starsi nevrla pani co bydlela bohuzel primo nad hospodou a ve smlouve bylo napsano, ze nebude narusovan nocni klid - pote co nam to hostinsky vysvetlil jsme byli spokojeni a pokracovali vetsinou na dopitnou. Kazdopadne rozumim Michalovi, ze pokud je na oteviracce napsano do pulnoci, tak by se doba mela dodrzovat, jinak je to na COIku :)


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

SVĚT PIVA

pondělí, 7. červen 2010
01:07

SVĚT PIVA

to Njorloj: Zavírací doba na ČOI? Co by s tím udělali? Nebo za co by Tě měli potrestat.


napsal(a): SVĚT PIVA [Odpovědět]

Michal

úterý, 27. leden 2009
00:48

Michal

to Energetik: Jó, to by bylo pěkný, dát si třeba nakonec najdenou 2 piva, ale ona nám nenaleje kvůli tomu, že chce prostě jít brzo domů.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI