Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Nealko pivo

[úterý, 25. listopad 2008]

Nealko pivo se stalo nedílnou nabídkou našich restaurací. To je dobře. Vždyť i my, řidiči, si chceme dát pivo a ne nějakou brčolu. I já jako řidič jsem nucen si nealko pivo dávat, nejen při cestách po pivovarech (kdy si vzorky točím do PET), ale na cestách jiných (konzerty, hrady...). Bohužel mě mrzí, že nabídka těchto piv na našem trhu je minimální. Vždyť v 99% podniků je mi na stůl přinesen Birell. Když platí, že při běžných cestách se člověk těžko vyhne Gambrinusu, tak o nealko Birellu to platí dvojnsobně. U hospod mající na čepu G/PU/Kozel/Radegast to chápu, ale proč sakra mají Birella v hospodě, která nabízí např. Budvar? A nebo Svijany? A už vůbec nechápu, proč je mi Birell předkládán v minipivovarech, které, jak aspoň doufám, se chtějí od velkých pivovarů odlišit? Proč jsem nyní v Uh. Brodě v Balkánu dostal Birella. A proč jsem ho dostal druhý den ve Velkém Meziříčí v Jelínkově vile? Nechápu. Vždyť nabídka nealko piv od víceméně nezávislých pivovarů je, myslím bohatá. Černá Hora, Regent, Pivola, Svijany. A to teď píšu jen narychlo, od boku. Opravdu nechápu, že jdu do hospody, kde točí Svijany a já dostamu Birella??? Čest vyjímkám, v léťě jsem navštívil jednu hospodu v Liberci, kde točili G, nealko však měli Svijany, a nebo příkladem budiž Velkorybnický pivovar mající na čepu (!) nealko Černou Horu... Nevím, jak tento článek zakončit, snad jen popřát hostinským větší rozhled nejen v oblasti piva, ale i v oblasti nealko piva...

autor: siki | Blok 22:23 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Ahasver

pátek, 28. listopad 2008
23:32

to ladin: díky za info! V půli prosince vtrhnu na Velký Rybník a odvezu si všechny tři vánoční speciály. Už se na ně mooc těším :D . Vezmu si i lahvového Formana, abych odzkoušel rozdíl oproti čepovanému. Horší jak Birell ale není, toť můj osobní chuťový názor. Ale zkuste si dát na "Velasu" nealko, když je tam tolik lákadel pod jednou střechou (vlastní Velkorybnický Hastrman, Černá Hora, Polička). :)


napsal(a): Ahasver (ahasver(a)klikni.cz) [Odpovědět]

ladin

pátek, 28. listopad 2008
20:31

Toho Formana jsem mel taky ve Velkem Rybnice, ale jen v lahvi, cepovany tenkrat jeste nebyl a teda nic moc. Dam mu tedy jeste jednu sanci (12.12. zacinaji dle sveho webu prodavat hastrmanske vanocni specialy) a podelim se o nazor.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Malakin

pátek, 28. listopad 2008
19:20

Malakin

Formana jsem měl několikrát - lahvového i točeného - a bohužel musím konstatovat, že je to podprůměrné nealko. To už si dám raději jejich limonády...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Milhauz.h

pátek, 28. listopad 2008
17:41

Milhauz.h

Od českých výrobců nealkoholického piva jsem již ochutnal mnoho produktů, ale jediný, co by stál opravdu za povšimnuťí je již níže zmíněný černohorský Forman. Od ostatních produktů se liší absencí specifické ,,pachutě´´ nealkoholických piv a je opravdu velice pitelný. Co se týče Birellu - tak tomu se snažím více méně vyhývat i když je jeho absence v restauracích spíše raritou :-?


napsal(a): Milhauz.h [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
20:31


posted by: Inzerce

Ahasver

středa, 26. listopad 2008
22:53

Měl jsem tu možnost ochutnat nealko Černou Horu - Formana z čepu na Velkém Rybníce a bylo vcelku slušné. Osobně mám z českých nealko piv nejraději to z Budvaru, voní mi totiž po chmelu. Ovšem Pivola z Klatov bude asi ten nejlepší vrchol v kategorii. Já ho ještě nepil a dost mne to mrzí :( , ale mám na toto pivo jen ty nejlepší reference od lidí, kterým jejich postřehy věřím. Ze zahraničních bylo pro mé chuťové buňky zážitkem Erdinger Alkoholfrei pšeničné, které neztratilo nic ze své plnosti a hutnosti. Ovšem varuji před pšeničným Löwenbräu Löwenmalz Alkoholfrei,což je neskutečně sladké sladové pivo.


napsal(a): Ahasver (ahasver(a)klikni.cz) [Odpovědět]

hroch

středa, 26. listopad 2008
22:18

hroch

Jestli si dobře pamatuji z literatury jsou celkem tři způsoby výroby nealkopiva (piva z obsahem alkoholu max.0,5%obj)
1.odstranění kvašením vzniklého alkoholu z normálního piva- na začátku 90let za vysokých teplot používal např.Kozel. Téměř to nešlo pít- pachuť dána vysokou teplotou a umělé nasycení CO2
2.zastavení kvašení- většinou přidáním mléčných kultur- vzniká pachuť
3.vaření tak aby vzniklo co nejméně zkvasitelných látek- varný proces probíhá bez prodlevy na hlavní cukrotvorné teplotě- pivo je moc škrobnaté
ad1.nyní černá hora používá podtlakové odpaření alkoholu- nedochází k vysokým teplotám, nemá přílišnou pachuť, ale kdyby nejeli do nuly, ale nechali povolených cca 0,48%obj.alk. tak by výsledek byl téměř dokonalý.
ad2+3. většinou nejde rozlišit většinou se jedná o kombinaci těchto dvou metod Nejlepší na trhu mě přijde 1.Clausthaler(nevím jestli název je přesně), 2.Bernard (zajímavější je jantar, ale on vždy karamel trochu zastře neduhy), 3.každý jinak zajímavý a dobrý-Černá Hora, Budvar, Staropramen, Platan (např. Svijanský Vozka, Konrád Pilot a spousta dalších distribujicích pivovarů), Pak je průměr, pak jsou nepovedené kusy, a uplně mimo kategorii je šamponový Birrel. Já osobně si dám nealkopivo, když šoféruju, ale Birrelu se vyhýbám a pak vyhraje pet voda v autě.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

ladin

středa, 26. listopad 2008
21:23

to Malakin: Jsem spotrebitel, o technologii v jednotlivych pivovarech vetsinou nevim temer nic. Jedinym mnou vyzkousenym nealkem, ktere bylo zarucene (plus pravdepodobne par nemeckych) delano oddestilovanim alkoholu, byl cernohorsky Forman. A za sebe muzu rict, ze ja tam chutovy rozdil proti "klasicke" technologii nepoznam. Pro me je nealkopivo necim temer nepozivatelnym, smrdi a to doslova mi vsechny stejne. Dokonce i ta zminovana nemecka psenicna nealkopiva smrdi po tom nealkopivu tak vyrazne, ze jsem v tom nebyl schopen poznat psenici :-( Radeji si dam v hospode nejakou limonadu a opravdove pivo az kdyz nebudu ridit.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

swooper

středa, 26. listopad 2008
17:56

swooper

moc je nepiju, ale nedavno jsem měl ten Borec free a i když to vyrobil nechutný Brewer, tak to bylo výborný nealko s pěnou jakou jsem dlouho neviděl.
S tou pestrostí nealk je to asi i lenost hostinských a provozních, třeba v Chýni maji taky Birella, když je kolem spousta marketů s Bernardem....


napsal(a): swooper [Odpovědět]

Malakin

středa, 26. listopad 2008
17:46

Malakin

to ladin: Když tak ochutnávaš ta zahraniční nealka, je nějaký chuťový rozdíl mezi nealkem, z něhož se alkohol oddestilovává, a nealkem, u něhož bylo předčasně zastaveno kvašení? Já zahraniční nealka moc nepiju a protože se u nás oddestilovávání alkoholu z hotového piva používá jen v jednom či dvou pivovarech, nemám to jak porovnat...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 26.11.2008 ve 17:48:00


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Malakin

středa, 26. listopad 2008
17:33

Malakin

U mě přední příčky zaujímají Litovel s Protivínem a pak jihlavský (?) Borec free. Birella nepiju ze zásady a v ostatních nepivech, bohužel, stále cítím jakousi nealko-pachuť/nechuť.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Jiri.J

středa, 26. listopad 2008
08:20

V kategorii nealko piva u mě jasně vede Bernard (světlý i polotmavý). Jinak ty naše nealkoholická piva jsou dosti nepitelná. Když to srovnám se sousedním Německem...tak je to bída a utrpení. Tam dělá pivovar zároveň nealko pilsener a nealko světlé...


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Pivomil_Chmelny

středa, 26. listopad 2008
07:50

Drtivá převaha Birellu v oblasti nealko piv mě vůbec netrápí. Ochutnal jsem několik druhů - Birell, Svijanský vozka, Budvar nealko, Primátor nealko - a jedno horší než druhý. Věci se mají dělat na 100% nebo vůbec, a proto když si nemůžu dát opravdové pivko (řídím, beru antibiotika etc), nepohrdnu třeba tonikem (moje oblíbený nealko po tom, co se z Kofoly stal patok).


napsal(a): Pivomil_Chmelny [Odpovědět]

ladin

středa, 26. listopad 2008
07:37

to siki: Nic proti Budvaru, ma ve svem sortimentu i prijatelne vyrobky. Ale jejich nealko jsem jednou mel a nikdy vice. Tady bych paradoxne videl i ten Birell jako plus.

Pred rokem jsem si zapisoval svoji pivni spotrebu a nealko tvorilo jen cca 1,5 % a od te doby jsem si snad nedal ani jedno. Proste mi to nechutna, radeji si jako ridic dam vodu, kofolu, colu, atd. Vyzkousel jsem hodne nealkopiv z Ceska, z Nemecka, vcetne psenicnych, ale pozivatelne jsem mezi nima neobjevil, nejmene hnusny je z meho pohledu polotmavy Bernard.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

siki

středa, 26. listopad 2008
01:01

siki

Budiž, ale stále nechápu, proč má hospoda s Budvarem Birella....


napsal(a): siki [Odpovědět]

honza Svetpiva.cz

středa, 26. listopad 2008
00:59

Honza Světpiva.cz

Treba proto, ze ma Bernard nepasterovane pivo, proto chce lednici. A nebo treba neni na blizku zadny prodejce s nealko pivem...


siki

středa, 26. listopad 2008
00:57

siki

to honza Svetpiva.cz: A proč ve Vel.Meziříčí nemít Bernarda??? Je to daleko blíže a daleko lepší...Ten dělá dokonce dva druhy nealko, tuším, že jako jediný v republice... A co se týče Pivoly, uznávám, vím, že ta je jen v Klatovech a to jim jako řidič závidím...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 26.11.2008 ve 01:00:14


napsal(a): siki [Odpovědět]

honza Svetpiva.cz

středa, 26. listopad 2008
00:53

Honza Světpiva.cz

Je to celkem jednoduche vysvetleni. Je to o moznostech sehnani. Ve Vandaku mame taky Birella, stridame s Bernardem, ktereho vozim z Prahy, pokud to jde.

Velky rybnik Cernou horu distribuuje, tudiz si pro sebe nealko objedna. Ale ve Velkem mezirici sehnat Regenta? Nealko? A kde jinde nez u pan Pavlase se sezene Pivola?



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI