Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Znalci šíří nesmysly aneb pivní servery trnem v oku manažerů Prazdroje

[neděle, 14. září 2008]

"Znalci" šíří nesmysly! Ozvou se opravdoví odborníci? Mlčeti zlato neplatí!

Toť název článku pana Marečka z čísla 4/2008 ve firemních novinách Plzeňského Prazdroje "Za branou".

Pan Mareček zde píše:

"Na internetu je na pivo každý velký odborník. Časté diskuse na téma pivo najdete na zpravodajských serverech, ale především na stránkách, které si milovníci piva vybudovali pro sebe. Tam se vzájemně ujišťují, že čím menší pivovar, tím lepší pivo. Nejvíc to pak odnáší Gambrinus a Pilsner Urquell. Proti gustu žádný dišputát, ale pokud jde o úplné nesmysly, je třeba zakročit.

Pokud se po internetu pohybujete, podívejte se na diskuse a neváhejte do nich odborným způsobem přispět. Nebojte se přiznat, že jste ti, kteří v Prazdroji pivo dělají. Většina samozvaných odborníků ho jen pije. Jen tak se na pivních serverech může vést skutečná diskuse.

Pošlete nám tip na největší nesmysly, na které jste narazili, na e-mail jiri.marecek@pilsner.sabmiller.com. Rádi je otiskneme s komentářem."

Tolik pan Mareček, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje a.s.

Táži se vás, milí čtenáři, najde se na českém internetu nějaký nesmysl o pivech Gambrinus či Prazdroj? Pokud ano, sem s ním.

autor: Malakin | Blok 10:03 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Ahasver

úterý, 14. říjen 2008
08:57

to emu: některá piva tak už bohužel i chutnají...


napsal(a): Ahasver (ahasver(a)klikni.cz) [Odpovědět]

emu

pondělí, 13. říjen 2008
19:26

emu

no jako zase bych to nepřeháněl. za chvíli se bude tvrdit, že se to pivo dělá z umělé hmoty a koření se slupkama od brambor


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

umbob

pondělí, 13. říjen 2008
18:59

umbob

to Malakin: I kdyby to nakrásně byla sója z domácích luhů a hájů, určitě by v pivu neměla co dělat;) Tak uvidíme, jestli se k tomuto problému vyjádří nějaký PU misionář


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Malakin

pondělí, 13. říjen 2008
16:36

Malakin

Pane Marečku, od jednoho ze zaměstnanců vašeho pivovaru jsem se doslechl, že se k výrobě piva Gambrinus již vůbec nepoužívá slad, ale pouze jakési výtažky ze sóji. Vaše webové stránky mluví o užívání těch nejkvalitnějších domácích surovin, sója mi však jako domácí příliš nepřipadá. Můžete nám, čtenářům Pivního.infa, tento rozpor nějak vysvětlit? Děkuji.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
18:02


posted by: Inzerce

Martin F

středa, 1. říjen 2008
09:47

Ahoj.
Ochutnal jsem G13 nefiltorvany primo z cisterny na akci Gday na konci srpna 08 v Plzni. Nebyl spatny. Kdyby byl nabizen alepson v premiovych hospodach, nebylo by to spatne. Tim jak v TV ukazuji jak vari z tech nejlepsich surovin G10 je opravdu k smichu. Pochopitelne se G13 nemuze rovnat specialum odkudkoliv, ale o tom to je. Mali maji spickove pivo v regionu pro svuj okruh. Giganti vari na obrat a obcas maji jednu ze znacek kvalitni pro vetsi cilovou skupinu konzumentu.
Ten pamflet mluvciho je vykrik do tmy.
Kdyz jedno pivo chutna a druhe prestane chutnat, tak by se nad sebou meli zamyslet a ne kopat kolem sebe. V dobe 1988-1990 jsem jezdil s kamarady z chalupy az do hospy (15 km od chalupy) na statovku, ktera je 100 km od Plzne, kde G vozil pravidelne kamion a o Plzni12 si clovek mohl nechat zdat. Tenkrat a jestou dlouho pote to pivo bylo vyborne. Ted je super vyroba, jezdim tam cas od casu na navstevu do pivovaru, ale pivo jiz neni takove, zejmena G10. Plzen12 co toci tam nema chybu. Navstevuji obcas i pivovarky v bavorsku, tam je take zavadena a zavedena nova vyroba, ale pivo tam kvalitu drzi, jinak by ho nikdo nepil.
To by si mel pan mluvci uvedomit. Nejdrive hledat ve vlastnich radach a teprve pote delat PR. Zrejme je jeste plny tech success story co tam promitaji dokola v muzeu. Ale pozor proti uspechu nic nemam a preji jim ho. To se v CR moc nenosi, vim.
Otevreny dopis CBM take neni spatny.
Mejte se fajn.


napsal(a): Martin F [Odpovědět]

paja

úterý, 30. září 2008
15:12

Paja

to CzechBeerMan: ... skoda casu. Co myslis, ze p. Marecek s dopisem udelal, jak dlouho se jim zabyval? Myslim, ze skoncil u slov "v pivnim platku".


napsal(a): paja [Odpovědět]

CzechBeerMan

úterý, 30. září 2008
11:35

CzechBeerMan

Tomuto muži jsem napsal před 3 týdny otevřený dopis :

Dobrý den pane Marečku ,
Se zájmem jsem si přečetl Váš malý příspěvek v pivním plátku (zapomněl jsem jeho název) o tom že je nyní moderní
pomlouvat Gambrinus a Prazdroj , a o tom že se vyrojilo mnoho samozvaných odborníků na pivo kteří chválí piva z malých pivovarů a haní ty pivní obry jako je Prazdroj. Souhlasím ale i nesouhlasím. Zde je můj názor . Podívejte se : k čemu je tzv. "odbornost" ? Není potřeba mít v republice 15 milionů odborníků, stačí když budeme mít 15 milionů lidí co mají rádi pivo a poznají v něm rozdíly. Pivo musí konzumentovi hlavně chutnat ...... až pak jako druhá věc je důležité co či někdo vystudoval vysokou školu chemicko-technologickou a rozumí pivní technologii a procesu. Pivo musí chutnat ! Když nechutná , všechny řeči okolo jsou na nic a zbytečné. A prosím nezlobte se, Vy jste pivovarský zaprodaný gigant ! Česká hrdost
z Vás nevyzařuje. Peníz je u Vás více než tradice. Plzeň není více Plzní , a kouzlo je nenávratně v čudu ! A to nejsem zapšklý přízemní český hlupáček-nacionalista. Miluji např. USA kde jsem pár lét pobýval a má žena je např. až z dalekých Filipín. To co jsem napsal vůbec nemá nic společného s tím že bych byl ušlaplý nacionalista. Víte, Vy potřebujete kvantitu , ne kvalitu. Vy potřebujete aby pivo dlouho vydrželo na skladech, čím větší záruka tím pro Vás lépe. Vy potřebujete kvantitu. Obrat, miliony hektolitrů a korun českých. Chápu Vás, musíte dávat lidem práci. Ale máte smůlu : u nás rostou minipivovary jak houby po dešti. V nich se sládci s pivečkem mazlí a v dobrém slova smyslu "serou". A české pivní jazýčky se kultivují , poznávají a tříbí se. To je další Vaše smůla. Vy nikdy nemůže co se kvality týká konkurovat pivům jako jsou ony z Pivovarského dvoru Chýně (s profi sládkem p.Mikulicou) , ze Zámeckého pivovaru Chyše, z pivovaru Modrá hvězda v Dobřanech, atd. NIKDY ! Už z podstaty věci. Takže Váš příspěvěk byl jen sebeobranný, nikoliv pravdivý . Já vím co říkám, ochutnal jsem Vaše kvasnicové (tedy nefiltrované). Jen pitomec si poručí Gambrinus , je-li k dispozici na druhé pípě třeba Belveder 12° z Minipivovaru železná Ruda. Vy musíte sázet na kvantitu, modernost, podbízení se mladým a "hloupým" (kéž bych byl mladý a hloupý, byly to krásné roky), reklamní tahy ("pijte špešl" a jiné kraviny) , atd.. Opravdové znalce (neříkám odborníky) nikdy neoslovíte. To je Vaše cesta a osud. ............
A prosím tohle není osobní útok na Vás , Vy jste mi nic neudělal, jste jistě čestný a poctivý člověk. My dva jsme muži co mají mnoho společného ..... máme rádi pivo ! Říkám -li Vy, nemyslím tím pana Marečka ale Vás, Plžeňský Prazdroj a.s.., neb Vy jste jeho hlas a jeho mluvčí. Vyjadřuji svůj upřímný názor . Jmenuji se Libor Vojáček a jsem amatérský pivní reportér Cestuji po ČR i po světě po pivovarech , ...sleduji, ochutnávám, učím se a tříbím názory. ......... ano můj názor je amatérský !


Dwarf

pátek, 19. září 2008
21:48

Dwarf

http://zpravy.idnes.cz/obrazem-u-kyjova-shorel-kamion-nalozeny-pivem-f46-/
---------------------------------
Zpráva byla upravena adminem 21.09.2008 ve 13:14:22


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Njorloj

pátek, 19. září 2008
18:10

Njorloj

Kdyz uz i takovej bulvar jako xman si neco takoveho dovoli, tak by meli manageri SAB Mileru zasahnout - docela me ten bod 4) pobavil - ono jakapak je treba Plzen premiova znacka (natoz G), kdyz ji "nalejvaji" v kdejake zaplivane nadrazce, ale takova je uz obchodni politika SABu :-)


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Chody

pátek, 19. září 2008
12:22

Chody

to ladin:
Mě potěšil bod 4)
V nápojovém lístku jsou zajímavá piva.
(To je velice důležité poznávací znamení. Jestliže má majitel na lístku "jenom gambáč", dokládá to, že ho skutečná přání hosta moc nezajímají – všichni přece pijou gambáč. Majitel je pohodlný, a/nebo myslí především na peníze, protože u velkých pivovarů má mnohem výhodnější podmínky. Nic proti gambáči, když má své zákazníky, ale hospoda by měla mít i nějaká lokální či zajímavá zahraniční piva alespoň v lahvi.)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Honza www.SvetPiva.cz

pátek, 19. září 2008
11:50

Tak to vypada, ze na Svete piva si uz "zpoza brany" nekdo cte. Nebo se Karel Kvapil schoval za novou identitu:). Toz tak(CR-RH) http://www.pivniblog.cz/clanek/3580/Vsude-dobre-doma.htm


napsal(a): Honza www.SvetPiva.cz [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 17. září 2008
08:32

Roman Holoubek

Však mu píšeme. On si naše poznámky čte. Takže Vás zdravím pane Marečku.


Jura

úterý, 16. září 2008
18:47

Mám návrh, napišme panu Marečkovi! Koneckonců, žádá přeci ať mu napíšeme nej nesmysly. Tak do toho:-))


napsal(a): Jura [Odpovědět]

Slávista

úterý, 16. září 2008
14:36

Slávista

Rozhodně nezazlívám tiskovému mluvčímu, že šíří propagandu okolo výrobku z podniku, v němž je zaměstnán. Ostatně, Goebbels to dělal taky. Smutné je, jsou - li do toho zatahováni i řadoví zaměstnanci. Jistě, měli by to asi být patrioti, kterým chutná to, co vytváří. Ale výzva p. Marečka na mne působí dojmem "ozvi se, že jsme fajn, nebo máš problém". A pak - pivo piju kolik let, pokládám se za konzumenta, ne za znalce. Uchutnal jsem značné množství rozličných piv, některé chutnaly více, jiné méně, další vůbec. To je snad normální. Ale podle logiky p. Marečka tomu rozumím míň, než poslední zaměstnanec PU :-? Kdyby to nebylo tak smutné, smál bych se ::cry


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

siki

úterý, 16. září 2008
13:30

siki

- http://www.gambrinus.cz/studio-gambrinus/reklama/tv/archiv-2008.php#page
příliv, odliv, jojo, mořská voda, zde počítám v Chorvatsku, má cca 21°C, to musí bejt lahoda. Hnusný pivo a ještě teplý.....Jarda je zřejmě tuplovanej blb, nepije pivo, nezná příliv a chladí pivo v teplé vodě....
---------------------------------
Zpráva byla upravena adminem 21.09.2008 ve 13:15:27


napsal(a): siki [Odpovědět]

Paja

úterý, 16. září 2008
12:24

Paja

Tak na tu reklamu jsem zvedavy. Coz o to, morska voda mrzne pri -1,9 C, takze pak by bylo G spravne vychlazeny, aby bylo pozivatelny :-). Ale obavam se, ze labuznici jsou nekde daleko jizneji.


napsal(a): Paja [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 16. září 2008
09:43

jiri.kana

A což teprve jejich nový reklamní klip, to je skvost! Tam si skuteční odborníci a labužníci chladí (!) plechovkový Gambrinus v moři!!!
Snad jen konec klipu má v sobě náznak něčeho ze života - totiž zjištění, že po přílivu G může u citlivějších jedinců následovat odliv. Blicí scéna byla vystřihnuta.
Chody, hoď sem tu reklamu do pivního videa :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Paja

úterý, 16. září 2008
09:00

Paja

Hm, pan Marecek je sympatak, asi jako Standa Gross, urcite to taky mysli uprimne :).

Houby, akce pana M. ma za ukol vzbudit presvedceni v pivni verejnosti (myslim tim tu cast konzumentu, co vypiji 90% piva...). Presvedceni o tom, ze minipivovary sidi, pivo maji hnusne a slouceninam G9 a PU11 se nic nevyrovna. Rekl bych, ze zaprodanost sladku je horsi nez zaprodanost tiskoveho mluvciho - ten to ma v popisu prace, to je vpodstate propagandista, co jinak nic neumi...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Libor

úterý, 16. září 2008
08:53

Libor

vypadá to tak, že páni z PP sa začínajú báť.....

mám tu jeden fantastický nezmysel:

Gambrihnus je skvelé pivo.


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Njorloj

úterý, 16. září 2008
08:48

Njorloj

Mam velkou radost a i pocit zadostiucineni, pokud uz gigantovi zacina vadit ono "tlachani radobyodborniku", je videt, ze kampan techto "radobyznalcu" mezi ktere se hrde radim, nese sve ovoce. Vzdyt neni lepsi reklamy, nez ukazat osobne kamaradovi ci znamemu, ze svet piva je opravdu bohaty s neprebernym mnozstvim chuti a ze lze zit i bez G9 a jemu podobnych.

Dovolim si primerem pouzit citat pana Ghandiho: "Nejdriv vas ignoruji, potom vas zesmesnuji, pak s vami bojuji...a nakonec zvitezite." :-)


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Moro

úterý, 16. září 2008
06:35

Moro

Pánové, vám nikomu nedošlo, že naprosto účelová akce pana Marečka má za úkol vzbudit alespoň v zaměstnancích Plzeňského Prazdroje pocit, že oni vaří nej pivo v republice (minimálně) a my - tlučhubové na pivních serverech jsme ti zlí a žijící v nevědomosti a rebelii? Vždyť je přece zřejmé, že na vysoké spotřebě Gambrihnusu se nejvíce podílejí tzv. těžcí konzumenti (25-30% konzumentů, kteří spotřebují až 90% produkce) a těm jsou nějaké diskuse na webech úplně putna.
Musím se tomu smát, jaký je to zoufalý pokus člověka, který možná za pár let bude tiskovým mluvčím firmy Jánevímco a.s., protože dostane lepší nabídku.
Smutné je to, že se v Prazdroji už zaprodali sládci, teď tiskový mluvčí a jak vidno - do hluboké demagogie jsou už vtahováni i řadoví zaměstnanci. :(
---------------------------------
Zpráva byla upravena 16.09.2008 ve 06:36:44


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Kejna

pondělí, 15. září 2008
20:31

Kejna

to neMareček: brzy, jazyk, .. co bylo sakra to třetí :-), vyzívat si můžeš možná "ústa z pantu". Vím, že to s tématem nesouvisí, ale nemohu si pomoci. Jinak pan Mareček je vážně legrační a asi mu brzy napíšu.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Jiri.j

pondělí, 15. září 2008
19:14

Já myslím, že jeho životopis a odbornost hovoří za vše. 5 let mluvčí Philip Morris. Myslím, že to už nepotřebuje žádné další komentáře.


napsal(a): Jiri.j (Jiri(a)seznam.cz) [Odpovědět]

neMareček

pondělí, 15. září 2008
18:50

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/372 ... myslte, že tenhle klučina někdy ochutnal klasicky vařené pivo z minipivovaru, nebo středního pivovaru ? Jak vůbec může vyzívat někoho k odborné diskuzi ? !


napsal(a): neMareček [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 15. září 2008
16:37

Roman Holoubek

Chtěl bych pana Marečka pochválit. Donutil mne podívat se na jejich web a na této stránce http://www.gambrinus.cz/studio-gambrinus/pivo/technologie-vyroby.php jsem objevil, že v ní NELŽOU. Je zde postup výroby GGGG a nejzajímavější pasáž je o studeném procesu. Mladina se v CKT zakvasí a po intenzivním kvašení se v nich i dokvasí a následně filtruje. Jen mne tam jaksi chybi mezistupeň s HGB - to jim vypadlo. Proč se pane Marečku nechlubíte i tímto moderním výdobytkem technologie, vždyť výrazně ovlivňuje tolik vámi propagovanou jedinečnou chuť piva. I díky ní můžete používat reklamní slogan - pivo, které má říz.


Jura.z.Brna

pondělí, 15. září 2008
15:52

Jura.z.Brna

(okopíruji sem svůj příspěvek z fóra lide.cz z 14.7.08; časák už asi bohužel nemám)
Dostal se ke mně plátek "Pivovarnictví", příloha Hospodářských novin, z 5.5.08. Má to asi 40 stran, jsou tam pivní reklamy a články, o konkrétních pivovarech, ale i obecné. Právě jeden z těch obecných mě zaujal. Tváří se objektivně, ale mnohem spíš to vypadá jako reklama na Gambrinus:-/
Těžko se pak divit zmanipulovanosti mas.
Vzorek (článek Mýty opředené české pivo): http://kruci.vasnovyweb.cz/pivovarnictvi.jpg .


siki

neděle, 14. září 2008
21:02

siki

Koukám, koukám, že se zatím většina odborníků vařících to pivo zdráhá do diskuzí zapojit....A že se nezapojí i třeba odborník jistě na slovo vzatý, pan Mareček? Celkem by mě zajímalo, kolik nesmyslů již tiskový mluvčí na svůj mejl dostal....


napsal(a): siki [Odpovědět]

umbob

neděle, 14. září 2008
20:57

umbob

Já věřím, že existují lidi(a nebude jich málo), kterým Gambrinus chutná. Ale ti jsou hodně ovlivněni všudepřítomnou reklamou. A nebál bych říct i klamavou, když v ní tvrdí, že "toto pivo vzniká z toho nejlepšího".Takže pane Marečku, vaši G devítku no more!!!A pomalu, ale jistě se mi daří mé známé obracet od piv velkovýrobců k těm menším pivovarům, chuťově bezpochyby lepším a rozmanitějším.


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Jarda

neděle, 14. září 2008
20:03

Nejsem odborník, jsem prostě konzument. Mé zásadní hodnocení je chutná-nechutná. Až v druhé řadě jsem začal řešit proč a zajímat se o technologii výroby. Reaguji tedy na jedinou smyslnou větu v článku: Většina samozvaných odborníků ho jen pije. Ano, a pro normálního výrobce čehokoliv by názor spotřebitelů měl být alfou omegou. Ne ale pro naduté palice z PP! Pane Marečku, smiřte se konečně s tím, že kdo ochutnal dobré pivo, tomu chutná Gambrinus asi tak stejně jako Braník, Měšťan, různé hypermarketové značky atd. Ale ty si na nic nehrají a prodávají se asi za 6,- Kč. Já osobně nevytýkám Gambrinusu ani tolik způsob výroby, jako fakt, že si hraje na něco víc než je a že mi jednoduše nechutná! A když něco takového vidím v hospodě za nějakou cenu a vedle výborný ležák za stejnou nebo až o 5,- Kč nižší, tak se nedivte, že na Vás nenechám nit suchou!
---------------------------------
Zpráva byla upravena 14.09.2008 ve 20:07:26


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Moro

neděle, 14. září 2008
18:06

Moro

Co napsat panu Marečkovi, že na http://pivni.info pivo Gambrihnus pranýřujeme velmi často? Třeba něco vyhrajeme :) ? Myslíte, že by dostal odvahu sem přispět?????
---------------------------------
Zpráva byla upravena 14.09.2008 ve 18:07:09


napsal(a): Moro [Odpovědět]

jiri.kana

neděle, 14. září 2008
18:02

jiri.kana

Tak já bych jeden nesmysl měl, týká se ležáku Gambrinus a našel jsem ho na www.gambrinus.cz:
Klasický představitel českých ležáků s historickou tradicí (pivovar Gambrinus byl založen v Plzni už v roce 1869) vyznačující se lahodně hořkou chutí, sytě zlatou barvou a bohatou pěnou smetanové konzistence. Nenapodobitelnost této chuti je dána použitím nejkvalitnějších domácích surovin, proslavené plzeňské vody a po generace rozvíjenými zkušenostmi místních sládků.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

jiri.j

neděle, 14. září 2008
13:46

Chudáci zaměstnanci. Ještě by jim měli dát do pracovní smlouvy podepsat, že budou ve všech volných chvílích propagovat produkty PU a G a zamořovat internetové pivní stránky podnikovou propagandou. Možná by si na to měli v PU zřídit speciální oddělení, které by speciálně na internetu ohajovalo jejich výrobky, pokud už jej namají.
Jinak panu Marčkovi bych rád vymluvil blábol, že každý kdo je zaměstnancem (tedy dle jeho slov "vaří pivo", dá- li se takto ještě nazvat proces velkovýroby v PU) není automaticky tímto předurčen být i znalým piva. Ono užití termínu "samozvaní odborníci" jako by vypadlo ze slovníku normalizačních funkcionářů, že by jen náhoda? Zeptal bych se pana Marečka, zda znalec vína a sommeliér musí taktéž být současně i výrobcem vína? Pan Marečku, asi by jste se divil, ale většina diskutérů na těchto stránkách o pivu ví více než dost a mají velmi solidní přehled, o kterém se Vám asi ani nezdá.


napsal(a): jiri.j [Odpovědět]

emu

neděle, 14. září 2008
13:16

emu

Hehe, zdá se, že klesající prodeje jejich vodového Géčka začínají našeho největšího výrobce poněkud znervózňovat, že?


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI