Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


PRK znovu úřadovala

[úterý, 8. prosinec 2015]

Prvního prosincového pondělí roku 2015 se opět sešla Pivní revizní komise v počtu 9 degustátorů a 1 nalévače (díky, Míro!), aby ve svém domovském působišti (pivnice Zlý časy v Nuslích) zhodnotila kvalitu pivních vzorků. K degustaci bylo zvoleno téma „České světlé speciály v rozsahu 13 – 15 % extraktu původní mladiny“. O vzorky se vzorně postarala Jana, velké díky směřují do Berouna, Hostomic a Zbraslavic za poskytnutí vzorků zdarma, v neposlední řadě se sluší poděkovat majiteli a obsluze výše zmíněné restaurace za to, že nám umožňují tyto degustace pořádat.

Do soutěže jsme zařadili tyto vzorky:

Lord, 15 % EPM, pivovar Beroun, Baronka Premium, 13 % EPM, pivovar Žatec, Poutník, 14 % EPM, pivovar Pelhřimov, Krakonoš, 14 % EPM, pivovar Trutnov, Spytihněv, 14 % EPM, pivovar Vratislavice, Ferdinand d´Este, 15 % EPM, pivovar Benešov, Mikuláš, 14 % EPM, pivovar Zbraslavice a Fabián, 15 % EPM, pivovar Hostomice.

Musím konstatovat, že dodané vzorky prokázaly svou kvalitu. Nenašel se vyloženě havarovaný kus, vyskytly se drobné výtky vůči vůni několika vzorků (myšina, stařina, DMS), jemné nedostatky byly odhaleny i v chuti (chuť vápna nebo křídy, nesoulad mezi hutným tělem a přechmelením u jednoho vzorku). Za nedodržení stylu někteří z nás srazili hodnocení zbraslavického Mikuláše, jehož výrobce deklaruje jako světlou čtrnáctku (barva piva polotmavá, v chuti výrazně zastoupena karamelová stopa), přitom šlo o pivo velmi pitelné. A jak vše nakonec dopadlo?

1. Fabián (Hostomice) – 38 bodů

2. Poutník (Pelhřimov) – 44 bodů

3. Spytihněv (Vratislavice) – 45 bodů

4. Mikuláš (Zbraslavice) – 47 bodů

5. Krakonoš (Trutnov) – 48 bodů, rozpij 5:4

6. Ferdinand d´Este (Benešov) – 48 bodů, rozpij 4:5

7. Baronka (Žatec) – 52 bodů

8. Lord (Beroun) – 53 bodů

PRK znovu úřadovala

autor: pechi | Blok 13:58 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI