Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Metternich se pomalu chystá

[čtvrtek, 30. leden 2014]

O informaci, že se chystá v Plasích pivovárek, se zde strhla poměrně ostrá diskuse. Nakonec se ukázalo, že pravdu nemá paní či slečna Monika, jež se považuje za někoho, kdo ví o všem, co se v městečku na severu Plzeňska šustne.

Před časem začali plasské pivo čepovat v restauraci Rudolf II, kde jsou jinak na čepu Krušovice. Místní mok nese značku Metternich a prozatím se vaří v Sokolově, takže mne ani nemrzela nemožnost jeho ochutnání, když jsem se tam zastavil na oběd cestou ze služebního jednání.

Nevím, zda plasští mají na pivo Metternich ochrannou známku. V roce 2001 si tuto známku chtěl zaregistrovat Chodovar, ale byla negativně ukončená po podání.

Na dohled komplexu Rudolf II. se nachází Klášter Plasy, jehož součástí je i pivovar, který byl koncem loňského roku opraven a dnes slouží jako výstavní expozice. V jedné z vedlejších budov, která naposledy sloužila jako sodovkárna, bude po nezbytné rekonstrukci instalována pivovarská technologie a bude tam zřízena i pivovarská pivnice s dvěmi sty místy.

A kdy se má začít vařit? Dle sdělení obsluhy restaurace někdy v květnu či červnu. Takže, když vše dobře dopadne, ochutnáme pivo Metternich již o letošních prázdninách. Myslím, že Plasy budou mít návštěvníkům co nabídnout - krom vlastního piva i areál Rudolf II, kde krom restaurace naleznete i penzion či fantasy golf kombinující minigolfové hřiště se zoologickou a botanickou zahradou (v blízké budoucnosti se můžete těšit třeba na tygry).

Já si do Plas v létě výlet určitě udělám a Vy?

autor: Chody | Blok 12:36 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI