Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Řemenda v zajetí mini

[pondělí, 25. únor 2013]

Myslím, že o Řemeslnické besedě jsem zde již psal. Minulý týden jsem ji navštívil po poměrně dlouhé době. Na čepu mimo "klasických" piv - PU, Gh, Svijany, Bernard a sortimentu od Lobkowiczů - i čtyři piva ze západočeských minipivovarů. Celkem zde mají na devatenáct kohoutů. Dříve byl docela problém v tom, že piva, která neměla dostatečnou výtoč, jste mohli dostat naprosto kyselé, zkažené. Proto jsem byl zvědav v jaké kondici budou nefiltrovaná piva z minipivovarů.

Jako první dávám Chudenice - snad Houwárka - jenž je výborně pitelný, jemný, přesně takový jakého si pamatuju v sudovém provedení. Druhý na řadu přichází šťáhlavského Radouše - prý také 12, nicméně na otázku, zda je to Pilsner Ilgner nebo Nový ležák, mi slečna nedokázala odpovědět. Moc mi neoslovuje, z čehož usuzuju, že jde o druhou variantu. Třetím ochutnaným je Modrá Hvězda z Dobřan - snad též 12 - která mne však moc nejede. Pivo se zdá býti vyčpělé, nicméně vypít se dá, zkažené není. Poslední mini pivo je čižická Karolína Světlá 13, která je hutnější, trošku sladší pivo.

Ze studijních důvodů objednávám malý nefiltrovaný Gambrinus Premium, který se dá vypít, ale raději se vrátím k pivům okoloplzeňským. Z dosavadní ochutnávky mi nejlépe vychází Chudenice a tak nic nebrání, abych si neobjednal ještě žejdlík. Ale co to? Pivo mi moc nechutná. Co se stalo? Je toto možné? No vyzkouším ještě Bizona a tady je vše jako v prvním kole, tudíž dnes u mne vyhrává Karolína Světlá. Až pojedu kolem Čižic jistě vezmu sud Karolínky na celovečerní prozkoumání...

S potěšením mohu konstatovat, že ani jedno pivo nebylo zkažené - a že jsem se toho předem bál. Pivní lístek v podobě stojánku na stole chce malinko šířit osvětu, ale moc mu to nejde. Nehledě na uvádění stupňovitosti, jsou v popiskách piv pro mne dost hrubé nepřesnosti. Pivovary Lobkowicz jsou zde jmenovány jako Lobkovické pivovary, Lobkowicz Premium se prý vaří ve Vysokém Chlumci a pivovárky Chudenice a Čižice mají vyměněný rok založení. Jako klad je třeba připomenout, že Dobřany, Radouš i Chudenice jsou podávána do logovaného skla (z toho alespoň mně chutná více).

Celkově se mi dnešní posezení v Řemendě líbilo, ani moc nasáklý kouřem jsem nebyl. Je těžké najít v centru Plzně dobrou restauraci s více druhy piv a teplou kuchyní. Piva z minipivovarů zde stojí 35,-Kč a o ceně zřejmě nerozhoduje druh a stupňovitost piva.

autor: pi | Blok 23:59 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Chody

pondělí, 29. duben 2013
19:16

Chody

Dnes na čepu nejlepší Pilsner Ilgner ze Šťáhlav...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

úterý, 26. únor 2013
10:05

Jana

nefiltrovaný Gambrinus Premium, který se dá vypít

Jseš masochista! :D Já nedopila ani to malé. Ale holt tam u vás máte jiné chutě. :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI