Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

srpen 2014

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv srpen 2014


Pivovar Chotěboř zve na Freš fest

[středa, 20. srpen 2014]

Druhý ročník multikulturního festivalu Freš fest chystá Pivovar Chotěboř na sobotu 23. srpna. Doslova nabitý program odstartuje ve 14 hodin. Hlavními hvězdami letošního ročníku jsou Jiří Schmitzer, Blue Effect, Fast food orchestra, Už jsme doma, Czech Frogs, Volant a havlíčkobrodský Našrot, pro děti pak Kašpárek na valníku.

Pořadatelé si dali záležet i na doprovodném programu, který je zaměřený na zábavu pro celou rodinu. V krásném prostředí chotěbořského zámeckého parku najdete desítky atrakcí, nebude chybět škola vaření pro děti, zumba, bubenický workshop, skákací hrad, zahraje i tak trochu jiná kapela Benebend.

Pivovar si dal za cíl v rámci Freš festu v Chotěboři vybudovat tradiční akci, kde se na sklonku léta sejdou lidé všech generací a prožijí společně příjemné odpoledne doplněné příjemnou hudbou, dobrým pivem, jídlem a pohodou. I díky velké podpoře Města Chotěboř a partnerských firem, se tento cíl daří plnit.

Vstupenky jsou v předprodeji do čtvrtka, 21. 8. v chotěbořském info centru za 99 korun, na místě pak za 150 korun. Děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma.






Když ženy vaří pivo

[středa, 20. srpen 2014]















Generálním partnerem letošního XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu je opět Měšťanský pivovar DUDÁK. Na tento jedinečný festivalu přispívá jedním milionem korun. Vedle toho je pivovar DUDÁK i letos největším sponzorem kulturních a sportovních akcí na Strakonicku.

Z této výborné tradice má užitek celé Strakonicko. Díky dobrému hospodaření pivovaru DUDÁK zůstává i v roce 2014 nejštědřejším sponzorem a podporovatelem dlouhé řady sportovních akcí a klubů, miliony korun posílá i do strakonické kultury. Jen letos pivovar Dudák přispěje částkou téměř tři miliony korun.

Největší sumu poskytnou letos pivovarští po třetí v řadě organizátorům XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu, který svou dlouholetou tradicí stejně jako pivovar ke Strakonicím neodmyslitelně patří. Festival je svým rozsahem a zaměřením pouze na dudy jednou z největších akcí svého druhu v celosvětovém měřítku. A pivovar DUDÁK je již po třetí za sebou generálním partnerem. Letošní XXI. ročník začíná 21. srpna a končí o tři dny později. Poslední ročník před dvěma lety navštívilo více než 30 tisíc lidí, doslova z celého světa.

Stejně jako před dvěma lety přispíváme na pokrytí bohatého programu festivalu jedním miliónem korun. Plníme na Strakonicku klíčovou kulturně - společenskou funkci. Jsme pyšní na to, že peníze, které pivovar vydělává, vracíme touto formou zpátky do našeho regionu. Tím mají z našich úspěchů prospěch všichni,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru Dudák.

Jiná města v České republice takové štěstí nemají. Strakonický pivovar je posledním tradičním městským pivovarem v Čechách.

„Pro kulturní a sportovní život ve Strakonicích je existence a současná ekonomická kondice pivovaru DUDÁK naprosto nezbytná. Jako prosperující firma si může dovolit dlouhodobě sponzorovat řadu důležitých aktivit, které ve Strakonicích připravujeme pro místní i turisty. Z dnešního pohledu jsme opravdu moc rádi, že jsme strakonický pivovar získali do vlastnictví města,“ uvádí Pavel Vondrys, starosta Strakonic.

Vedle Mezinárodního dudáckého festivalu, na kterém letos kromě tuzemských souborů všech věkových kategorií vystoupí i 20 zahraničních souborů ze 17 zemí, pivovar sponzoruje i tradiční strakonické Jamboree.

V letošním roce, kdy pivovar DUDÁK slaví 365. výročí od založení, navíc zaměstnanci pivovaru zorganizovali několik kulturních akcí. Na dvoře pivovaru se konal koncert rockové legendy 80. let kapely LABYRINT a na celém strakonickém Podskalí již XX. ročník tradiční červnové Pivovarské poutě. Na tu dorazilo přes 9 tisíc lidí. Obě akce byly pro všechny návštěvníky tradičně bez vstupného. Pro tyto příležitosti připravila sládková pivovaru Dagmar Vlková nefiltrovaný speciál, který svou chutí potěšil nejednoho příznivce strakonického piva.

Pivovar DUDÁK také finančně podporuje legendární kapely různých hudebních žánrů Parkán a Nektarka.

Obě kapely, které hrají pro různé skupiny svých posluchačů, jsou ze Strakonic, patří mezi špičku v rámci regionu jihozápadních Čech. Navíc svým repertoárem propagují naše pivo Dudák,“ vysvětluje ředitel Jaroslav Tůma.

Vedle kulturních aktivit je naprosto klíčová pomoc z DUDÁKU pro strakonický sport. Každý rok pivovar věnuje stovky tisíc korun pro sportovce na všech úrovních. Stejné je to i letos.

Podporujeme fotbal, hokej, basketbal v dospělých kategoriích a všech výkonnostních úrovních, které se ve Strakonicích hrají. I to je naše poslání, které rádi plníme,“ říká Marek Pohanka, ředitel obchodu a marketingu pivovaru.

Bez pomoci našeho pivovarského mecenáše si nedovedu fungování basketbalu ve Strakonicích představit. Jsem opravdu rád, že pivovar zůstal v rukou města. DUDÁK tak prospívá naprosto všem,“ pochvaluje si Miroslav Vondřička, strakonická basketbalová legenda, která vedla naše reprezentační mužstvo i na olympiádě.

Peníze pocházející z pivovaru DUDÁK zásadně pomáhají i při provozu plaveckého areálu, známém v širokém okolí, ve kterém trénují a hrají svá mistrovská utkání mnohonásobní mistři ČR ve vodním pólu v kategorii mužů i žen různých věkových kategorií.

Vedle toho pivovar výrazně podporuje i Šumavskou hasičskou ligu, známou též jako DUDÁK CUP. Jedná se o soutěž v požárním sportu, které se účastní hasiči dospělých věkových kategorií, muži i ženy.

Sponzorské příspěvky pivovaru DUDÁK:

Podpora kultury – 1,6 milionu korun

XXI. Mezinárodní dudácký festival: 1 milion korun

Pivovarská pouť – 400 tisíc korun

Podpora sportu – 1.262.000 korun

DUDÁK – plavecký areál – 600 tisíc korun

Lední hokej - HC Strakonice – 96 tisíc korun

Fotbal - Okresní fotbalový svaz Strakonice – 100 tisíc korun

Basketbal muži – 120 tisíc korun

Basketbal ženy – 180 tisíc korun

Házená – MSBC Strakonice – 96 tisíc korun



V sobotu 13. září benešovský pivovar Ferdinand otevře své brány a nabídne spoustu dobré zábavy nejen pro dospělé. V pravé poledne budete moci vstoupit do areálu pivovaru, kde pro vás i pro vaše děti bude připraven odpolední nabitý program.

Návštěvníci a zejména milovníci piva budou moci v Benešovském areálu pivovaru Ferdinand od 12 – 22:00 ochutnávat pivní speciály, nefiltry a limonády v čele s místní Ferdinádou. Při slavnostech budou otevřeny i prostory samotného pivovaru, kam můžete vyrazit na prohlídku, na které zjistíte, jak se takové skutečné pivo vlastně vaří. Po celou dobu slavností si budou moci návštěvníci změřit síly v podobě různých soutěží, jako pivní bříško, či závod v pití piva. Pro děti budou připraveny aktivity z Domu dětí a mládeže Benešov, bude se tančit a hrát divadlo, novinkou bude zátková burza. Dále jsou připraveny soutěže, pohybové hry i oblíbené malování.

Hudební program bude probíhat na dvou scénách a vystoupí zde třeba místní kapela Čejka band, Štěpán Kojan, Lahvátor nebo rocková kapela Bílá nemoc. Pro odlehčení atmosféry vystoupí dechovka Týnečanka a další.

Vstupné do areálu pivovaru je 100,-Kč (v ceně vstupného jedno pivo zdarma), děti mají vstup volný.













Překvapení možná budou někteří lidé, kteří vyrazí do pivnice vyšebrodského minipivovaru. Pajzl U Jakuba totiž na původní adrese nenaleznou... Neznamená to však, že by byla oblíbená pivnice zavřena. Naopak! Provozovatelé pivovaru ji jen přestěhovali do nových prostor, které se nacházejí o několik metrů dál - na adrese Náměstí 30.

Staré prostory nám už byly malé,“ vysvětluje provozovatel a sládek Minipivovaru Vyšší Brod Jiří Fojtl. „Nyní můžeme zákazníkům nabídnout mimo jiné i velkou letní terasu s grilem.

Jak nový Pajzl U Jakuba vypadá, se pivaři mohli přesvědčit v sobotu 9. srpna, kdy byl slavnostně otevřen. Nyní již funguje naplno, otevřeno je denně od 11.00, takže ho můžete navštívit kdykoliv.

Vyšebrodský minipivovar vyrábí světlý ležák Jakub 12° a tmavý speciál Jakub 14°. Obě piva letos zabodovala v soutěži Pivo České republiky 2014. Tmavý ležák skončil na prvním místě kategorie Tmavé speciální z minipivovaru a světlý ležák ve své kategorii na místě třetím. Kromě toho obsadil druhé místo v kategorii Pivo s výstavem do 10 tis. hl/rok osmého ročníku soutěže Chutná hezky. Jihočesky.

Nová adresa:

Pajzl U Jakuba

Náměstí 30, Vyšší Brod

Otevírací doba:

po - čt: 11:00 - 23:00

pá - so: 11:00 - 23:45

ne: 11:00 - 23:00






Pivo na známkách

[středa, 13. srpen 2014]

[Svijany] 09:26 [permalink] [reaguj]









Pivo teklo proudem z desítek píp

[pondělí, 11. srpen 2014]

[Litovel] 15:34 [permalink] [reaguj]



«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI