Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

prosinec 2013

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv prosinec 2013



Zapomeňte na místo původu!

[sobota, 28. prosinec 2013]





[Litovel] 12:31 [permalink] [reaguj]


Představenstvo společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s., pod kterou patří sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, rozhodlo o umístění svých akcií na Burze cenných papírů Praha. Na základě kladné odezvy z finančního trhu se Pivovary Lobkowicz rozhodly plně využít možného potenciálu emise, a proto na místo původně uvažovaného privátního úpisu své akcie nabídnou veřejně formou IPO.

Již v polovině prosince společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s. oznámila možné navýšení základního kapitálu úpisem nových akcií, které by mohly být nabídnuty externím investorům. Nyní tuto skutečnost potvrzuje. „Na základě kladné odezvy z trhu, kdy o naše akcie projevili zájem jak velcí, tak i ti nejdrobnější investoři, a také na základě doporučení manažera emise České spořitelny, a.s. se představenstvo společnosti rozhodlo navýšit základní kapitál veřejným úpisem nových akcií, tedy formou klasického IPO,“ uvedl Zdeněk Radil, generální ředitel Pivovarů Lobkowicz.

Společnost aktuálně připravuje dokumenty založené na mezinárodních standardech účetního výkaznictví (IFRS) nezbytné k první veřejné nabídce akcií, což umožní i listing na zahraničních burzách. Společnost má zájem na burze prodat 30-40 % svých akcií, přičemž výnos plánuje využít na další rozvoj a na vypořádání vlastnických podílů.





[Cvikov] 14:51 [permalink] [reaguj]




Nejstarší pivo vařili ve Španělsku

[pátek, 20. prosinec 2013]



Minipivovary jedou! Jejich počet roste

[pátek, 20. prosinec 2013]

Vánoční speciál BOCK

[středa, 18. prosinec 2013]

Od 20.12.2013 ve Valašské Pivnici v Praze 1, ulice Úvoz 26, www.valasska-pivnice.cz na čepu Vánoční speciál BOCK, alk.6,2 z pivovaru BON Zašová.





Ochutnávka Mikkeller Forêt v Beergeeku

[úterý, 17. prosinec 2013]






Ponořte se do světa piva

[úterý, 17. prosinec 2013]


Nenechajte sa zaMordovať! Alebo aj ano…

[pondělí, 16. prosinec 2013]


Dobře vař, jinak svůj veřtat ztratíš

[pondělí, 16. prosinec 2013]


[Litovel] 09:00 [permalink] [reaguj]


[Litovel] 08:53 [permalink] [reaguj]


Kromě tradičních piv dozrávají v této chvíli v unikátních skalních sklepech Rodinného pivovaru Chodovar také, mezi milovníky piva stále oblíbenější, limitované edice speciálních piv. Postupně vzniká nová řada lahvových speciálů pod názvem Mr. Albi.

První dva speciály obohatí předvánoční trh v našem kraji a k zákazníkům se dostávají právě v této chvíli. V prodeji budou tyto speciály do března 2014. Svou úspěšnou premiéru měla tato piva již v květnu při gastronomickém veletrhu v Soči a to v souvislosti se zahájením dodávek speciálních piv Chodovar do metropole zimních olympijských her 2014.

Zimní speciál

Pivo chmelené ve čtyřech dávkách s využitím postupů chmelení užívaných například v belgických klášterních pivovarech. K jeho přípravě se však používá výhradně českého aromatického chmele – Žateckého poloraného červeňáku.

Foto

Tento noblesní ležák svým charakterem chuti a výraznou vůní připomíná bílá vína odrůdy Sauvignon. Sytá zlatá barva, velice jemná hořkost a říz dotváří chuťový zážitek z tohoto piva. Je vhodné např. jako aperitiv, nebo ke studeným předkrmům. Velmi dobře ladí k rybám s výraznější úpravou, nebo bílým masům se smetanovou omáčkou.

Alc. 5.1 %

Černý ležák

Pivo charakteristické svou temně hnědou až černou barvou vařené podle starých receptur rodinného pivovaru Chodovar.

Foto

Okouzlí hned při prvním doušku nádherným karamelovým aroma, harmonickou chutí po čokoládě, kávě a karamelu doprovázenou jemnou hořkostí praženého sladu v závěru. Je ideálním doplňkem ke zvěřinovým specialitám, výrazným sýrům a k čokoládovým dezertům s ovocem.

Alc. 5.0 %

Zdroj: Chodovar.cz





Pivovary Lobkowicz zvažují vstup na burzu

[čtvrtek, 12. prosinec 2013]

Společnost Pivovary Lobkowicz Group, a.s., pod kterou patří sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, zvažuje prodej svých akcií na Burze cenných papírů Praha. Zástupce tradičního českého odvětví by tak chtěl své akcie nabídnout externím investorům a umožnit jim tak investování do oboru, v němž jsou Češi mistry světa a na který jsou náležitě hrdí.

Mimořádná valná hromada společnosti v listopadu rozhodla o záměru navýšit základní kapitál úpisem nových akcií, které budou nabídnuty omezenému počtu externích investorů formou tzv. neveřejné nabídky dle platné právní regulace. Nyní se tímto záměrem vážně zabývá představenstvo společnosti. Vlastníci společnosti si od případné emise slibují nejen nabídku možnosti investovat do tradičního a stabilního českého odvětví pro subjekty stojící mimo skupinu, ale také zvýšení povědomí o společnosti mezi širokou veřejností.

V tuto chvíli uvažujeme o primární emisi akcií mateřské společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s., která by měla být bezprostředně po emisi přijata k obchodování na trhu START provozovaném Burzou cenných papírů Praha, a.s. Aktuálně je finalizován informační dokument, který bude předložen vybraným investorům a burze,“ uvedl Zdeněk Radil, generální ředitel Pivovarů Lobkowicz. Manažerem případné emise by byla Česká spořitelna, a.s.

Na myšlenku zabývat se úvahou o emisi akcií vlastníky společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s. přivedla poptávka ze strany lokálních investorů. „Poptávku po cenných papírech naší společnosti registrujeme jak od našich obchodních partnerů, tak i od našich konzumentů, kteří si piva z našich regionálních pivovarů oblíbili a jejich konzumací by tak po zakoupení akcií vlastně tvořili vlastní hodnotu,“ sdělil Radil.

Současně se záměrem umožnit nákup akcií ze strany externích investorů dále mimořádná valná hromada společnosti rozhodla o navýšení základního kapitálu formou kapitalizace osobních půjček akcionářů společnosti, a to zejména půjčky Martina Burdy, který tímto potvrzuje své postavení majoritního akcionáře ve společnosti a svůj cíl dlouhodobě do skupiny investovat.

V přepočtu na osobu si Češi drží své první místo ve spotřebě zlatavého moku nad všemi ostatními zeměmi světa. A třebaže vlivem změn v životním stylu spotřeba piva v restauračních zařízeních mírně klesá, celkovou produkci vyrovnává zvýšená spotřeba piva v lahvích, prodej inovací a zvýšený export. Pivovarnictví se proto dá považovat za poměrně stabilní odvětví.

Společnost Pivovary Lobkowicz vlastní sedm regionálních pivovarů – v Protivíně, v Jihlavě, v Uherském Brodě, v Hlinsku v Čechách, v Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a v Černé Hoře. Vlajkovou lodí společnosti je prémiový ležák Lobkowicz Premium se sloganem „Šlechtic mezi pivy“, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

Největší konkurenční výhodou Pivovarů Lobkowicz je ovšem široké portfolio značek, které čítá na 70 různých piv. Takové množství je mezi pivovary operujícími na českém trhu opravdu unikátní. Zákazníci si mohou vybrat vedle světlých výčepních piv a ležáků také z řady pivních specialit – od polotmavých, vícestupňových přes tmavé ležáky a piva pšeničná až po kvasnicová či nefiltrovaná piva. V posledních letech pak pivovary této skupiny začaly vařit i anglosaský typ piva Ale, či německý Bockbier nebo Rauchbier, neboť ze strany konzumentů je po takovýchto pivních specialitách stále větší poptávka. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

Majoritní podíl ve skupině má v současnosti Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele společnosti Pivovary Lobkowicz, a podnikatelka Eva Kropová.





Za digitální komunikaci společnosti Pivovary Staropramen, která je jedním ze základních pilířů marketingové komunikace společnosti, bude zodpovědný Michal Šlechta.

Šlechta bude ve své nové pozici Brand Manager Staropramen Cool and Digital Media zodpovídat za veškerou digitální komunikaci společnosti a zároveň kompletně řídit značku Staropramen Cool.

Michal Šlechta pro Pivovary Staropramen pracuje od roku 2011, kdy po svém čtyřletém působení ve společnosti Red Bull nastoupil na pozici Junior Brand Manager.





Všichni milovníci piv méně známých značek by měli zbystřit! Minipivovar Vyšší Brod, který je nejmenším jihočeským pivovarem, si totiž na období Vánoc připravil Vánočního Jakuba - světlou 19°. Slavnostní naražení piva, které můžete ochutnat například v pivnici Pajzl u Jakuba ve Vyšším Brodě, se konalo 6. prosince, přičemž nechyběly zabijačkové speciality ani živá hudba.

Aby bylo pivo správně uleželé, navařil ho náš sládek již v létě. Pivo pak zrálo celou dobu v pivovarském sklepě. Nyní si ho mohou zákazníci vychutnat a ocenit jeho výjimečnou chuť a sílu,“ řekl majitel pivovaru Jiří Fojtl.

Pivovar, který ve Vyšším Brodě navázal mimo jiné na dávnou tradici mnichů, jenž v místním klášteře kdysi pivo vařili, byl postaven a zprovozněn v roce 2008 ve sklepě jednoho z historických domů vyšebrodského centra. Jiří Fojtl se do své práce pustil s vervou a láskou. Kapacita pivovaru je pouze 500 hektolitrů ročně. I tak si pivo z Vyššího Brodu dokázalo získat velmi dobré jméno mezi pivními znalci po celé republice. Vánoční Jakub budiž jim dárkem!

Standardně Minipivovar Vyšší Brod vaří světlou 12° a tmavou 14°. „Pivo stáčíme i do lahví, které je možné zakoupit ve vybraných obchodech,“ dodal Jiří Fojtl.

Jiří Fojtl se k vaření piva dostal zhruba před sedmi lety. Tehdy ho zaujalo pivo z rakouského Aigenu. A to natolik, že se rozhodl si zkusit vyrobit pivo vlastní. A proč pivo dostalo název Jakub? Podle jednoho z prvních klášterních sládků!



Strana 1 z 2 » »»
1 2

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI