Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jiříkovo vidění pokračuje

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Jiříkovo vidění pokračuje

Jiříkovo vidění pokračuje

Charitativní pivní projekt - pomoc nevidomému panu Jiřímu- se setkal u veřejnosti s nebývalým zájmem. Nejen u jednotlivců, ale postupně se k němu přidávají i další, ne pouze vyloženě pivní, spolky a organizace. Jak bylo zmíněno v článku o PBFestu, projekt podpořil i americký pivovar Human Robot, který věnoval svá trika k prodeji, jehož výtěžek půjde na účet projektu.

Pan Jiří
Pan Jiří

Organizátoři se proto rozhodli v projektu pokračovat. Již dříve se spojili se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých ČR a z financí získaných prodejem piva se mohou zaplatit kompenzační pomůcky i pro další handicapované. V říjnu 2023 udělil projektu záštitu primátor hlavního města Prahy. I to je dalším stimulem po pokračování. Jeden z hlavních aktérů projektu, Agentura ALI 21, spolupracuje s organizací ALSA, z.s., která jako jediná se věnuje nemocným s vážnou nemocí ALS (Amyotrofická laterální skleróza). S touto organizací pak byla dohodnuta spolupráce na dlouhodobém charitativním projektu, pomoci vždy konkrétně vybraným potřebným lidem, jež ALSA doporučí. V současné době jsou již vybráni dva nemocní, muž z Prahy a žena z Třebíče (za Čechy a Moravu).

Jiřík a sládek pivovaru Psychovar
Jiřík a sládek pivovaru Psychovar

Do projektu bude opět zapojeno 6 pivovarů, 3 stávající (Přeštice, Hulvát, Psychovar) a 3 nové, které zatím ještě nejsou zveřejněny, které uvaří své pivo pro charitu. Představení nového projektu proběhne na podzim,v rámci festivalu Slunce ve skle. Už teď ale bylo "odtajněno" jedno pivo -Kaštánek, uvařený v Přešticích ve spolupráci se sládkem Milanem Rambouskem. Ten před lety vytvořil původní Kaštánek. Teď ho sládek s drobnou úpravou uvařil opět. Jedná se o 14°, s 5,7% alk., se slady plzeňským a pšeničným, chmelem Styrian Golding a medem z kaštanových květů ze Slovinska (odkud je i použitá odrůda chmele).

Jiříkovo vidění a pan Rambousek
Jiříkovo vidění a pan Rambousek

Piva budou opět představována na Tap takeover, kdy budou na čepu všechna uvařená piva najednou. Takže opět můžete "chlastat na charitu". A pokud nemáte příležitost, na stránkách www.jirikovovideni.cz najdete číslo transparentního účtu u KB, na který můžete přispět.

Asi nejbližšími akcemi, na kterých se můžete se stánkem "Jiříkovo vidění" s charitativními pivy potkat, je Žižkovské pivobraní (31.5. a 1.6.) a plavecký závod v Yacht klubu v Podolí, Prague City Swim 15.6., pořádaný organizací ALSA.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 605x] [23. duben 2024]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI