Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V České chuťovce bodovaly i pivovary

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

V České chuťovce bodovaly i pivovary

V České chuťovce bodovaly i pivovary

Letos se konal již 13. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2021 a Dětská chuťovka 2021. Soutěž se koná tradičně pod záštitou Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a ministra zemědělství. V letošním roce uspělo celkem 53 českých firem, jejichž představitelé převzali na slavnostním vyhlášení výsledků v úterý 2. listopadu v Senátu, v Rytířském sále Valdštejnského paláce v Praze, ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice.

Zahájení
Zahájení

Značkou Česká chuťovka 2021 se tak může nově pyšnit 184 výrobků a značkou Dětská chuťovka 2021 pak dalších šestnáct. Nejvíce cen si odnesly firmy z oboru masa a uzenin, ovšem ani pivovary nezůstaly outsidery. Ceny převzaly pivovary Rebel, Bakalář, Chotěboř, Svijany a Žatec za některá svá piva.

Ocenění pro pivovary
Ocenění pro pivovary

Pivo Rebel Hořká 11° bodoval i u novinářské poroty. Ta ocenila tři výrobky Cenou novinářů 2021. Kromě piva to byl ještě chléb Kuba vícezrnný od společnosti BEAS a Luncheon Meat Globus polokonzerva od společnosti Globus ČR. Přiznám se, že bylo těžké vybrat jen tři výrobky z nabízeného širokého sortimentu k hodnocení.

Rebel
Rebel

Titulem Rytíř české chuti byl poctěn Jiří Souček, obchodní ředitel firmy Uzeniny Beta. Česká chuťovka si jako nezávislá iniciativa potravinářských odborníků vybudovala za 13 let své existence pevné postavení mezi uznávanými značkami kvality potravin vyrobených v České republice. Jak opět potvrdily i výsledky letošní soutěže, rozmanitost, ale zejména kvalita a vynikající chuťové parametry potravin ucházejících se o obě značky, se rok od roku zvyšují a spotřebitelé si tak mají opravdu z čeho vybírat.

Bakalář
Bakalář

Odborný patronát nad soutěží převzal od jejího 8. ročníku rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, kterým je v současné době prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka. O odbornou garanci se starají: VŠCHT Praha a VOŠ, Gymnázium, SPŠ a SOŠ Podskalská.

Přehled výrobků oceněných značkou Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2021

Další fotky najdete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1170x] [5. listopad 2021]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI