Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Letní pivo s Josefem

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Letní pivo s Josefem

Letní pivo s Josefem [p222][p2058]

Když už jsme "pomáhali" Měšťanskému pivovaru Strakonice s vařením Letního piva, tak jsme ho přijeli o letním slunovratu také pokřtít a, nelžeme si do kapsy, hlavně ho ochutnat. Je sobota 20. června a ve Strakonicích prší, tu jen tak mrholí, tu leje jako z konve. No před pivovarskou prodejnou je střešní přesah, kam se v pohodě všichni zúčastnění mohou schovat.

Sládek čepuje Letní
Sládek čepuje Letní

Letní pivo před prodejnou čepuje sládek strakonického pivovaru pan Vlastimnil Matej, ale to už kamarád a dobrá duše propagace pivovaru Pavel Pechoušek zve na "pódium" vodní pólistky z klubu TJ Fezko Strakonice, aby pokřtili nové pivo. A proč zrovna je? Vězte, že strakonické vodní pólistky získaly po patnácté v řadě titul republikových šampionek, což se ještě nikomu u nás nepovedlo. Byly tak agenturou Dobrý den z Pelhřimova zapsány do české knihy rekordů.

Kmotry
Kmotry

Ale to už i my ochutnáváme. První dojem byl takový, že byste neřekli, že se jedná o slabší pivo. Kombinace chmelů mu dává docela plnou chuť a dojem je velmi příjemný. Čekali jsme nějaký chmelový nářez, nějaké IPL, ale ani vůně ani výsledná chuť nejsou nijak přemrštěné. Je fakt, že každým dalším napitím (pivem) je pivo trošku prázdnější. Je to možná tím, že dnes opravdu není letní počasí. Počkejte až bude hic a při či po sportu Vám Letní pivo svlaží hrdlo.

Dudák Letní
Dudák Letní

Děvčata z vodního póla se odebrala do domovského areálu Na Sádkách, kde oslavila svůj fenomenální úspěch, jak jinak, i strakonickým pivem. My se odebrali na oběd do pizzerie Maxim, protože cestou do pivovaru jsme si všimli, že by měli mít na čepu pivo z Čížové. Poutač hlásá Josef 11° a Olaf 12°. Bohužel Olafa prý včera vypili, musíme se tedy spokojit s Josefem.

Josef 11
Josef 11

Ten je dost dobře pitelný. Jedná se o hutnou, kalnou nefiltrovanou jedenáctku. Hurá ochutnali jsme další nám zatím nepřístupný pivovar, který však máme za humny. Až otevřou pivní klub přímo v pivovaru, určitě si uděláme výlet do Čížové na čerstvě čepované čížovské pivo.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1615x] [23. červen 2020]
[Události] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Michal_CB

pátek, 26. červen 2020
15:48

Michal_CB

Loni byl v Čížové velice povedený Oktoberfest; pokud se bude opakovat, můžu jenom doporučit.


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI