Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výstava, konference i Pivní koruny

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Výstava, konference i Pivní koruny

Výstava, konference i Pivní koruny

Výstava Pivo Bier Ale EXPO 2019 probíhala 29. až 30. ledna v Kongresovém centru Praha, přednášky konference Pivo Bier Ale FORUM 2019, obě s podporou národního pivovaru Budějovický Budvar, pak ještě pokračovaly 31. ledna v hotelu Clarion v Českých Budějovicích. Souběžně s výstavou se uskutečnila i národní degustační soutěž o nejlepší pivovar s národní porotou České a moravské pivní koruny 2019, jakož i národní degustační soutěž o nejlepší české pivo a pivovar s mezinárodní porotou Golden Bohemia 2019. Tolik suchá fakta.

Z přednášky
Z přednášky

Návštěvníci výstavy měli možnost shlédnout téměř 40 expozic s cca 80 značkami z domova i zahraničí. Prezentována byla technologie (např. automatická stáčecí linka pro minipivovary, zařízení pro filtraci i mikrofiltraci, myčky, měřící přístroje...), suroviny pro výrobu piva s řadou technologických novinek (např. firma Brelex představila nový chmelový produkt Wethops, americká značka Glacier Hops Ranch pak HopzOil, k disposici byly vzorky nových chmelových odrůd, speciálních sladů, sušených kvasnic), sanitární prostředky, obalová technika, sklo, propagační předměty, jakož i další zajímavé exponáty.

Expozice technologie
Expozice technologie

Konference Pivo Bier Ale FORUM 2019, konaná pod záštitou Českomoravského svazu minipivovarů, měla na programu tři okruhy přednášek - první se zaměřením na kvalitní suroviny a technologická zařízení, druhý na obaly, marketing a zviditelnění na sociálních sítích a třetí (v Českých Budějovicích) na téma prezentace pivních stylů a vaření piva. Přednášeli naši i zahraniční odborníci. V bloku přednášek v Českých Budějovicích proběhly i moderované ochutnávky zahraničních pivních stylů.

Nabídka chmelů
Nabídka chmelů

Degustace přihlášených piv do soutěže (z celkem 90 pivovarů) probíhaly po oba dny v Praze. V porotě národní soutěže zasedli odborníci z českých a moravských pivovarů, z výzkumu i novináři. Porotu Golden Bohemia zastupovalo 13 zahraničních odborníků, nejen z Evropy. Slavnostní vyhlášení výsledků degustační soutěže České a moravské pivní koruny 2019 se uskutečnilo 31. ledna v Českých Budějovicích v pivovaru Budějovický Budvar. Ceny vítězům pak budou předány později na slavnostním večeru v Praze.

Organizátoři a část mezinárodní poroty
Organizátoři a část mezinárodní poroty

Výsledky degustační soutěže nám nebyly včas publikace tohoto článku ještě známé...


Další fotografie najdete zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 3225x] [4. únor 2019]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI