Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pouliční pivo v depu

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Pouliční pivo v depu

Pouliční pivo v depu

Depo 2015 už jistě zažilo, co se piva, týče již jiné, na množství nabídky bohatší, akce. Já jsem v jeho prostorech byl naposledy na střední škole a to se tu ještě udržovaly a opravovaly trolejbusy. Vše tedy musí jednou přijít a tak mne na Facebooku zaujala pozvánka jednoho ze dvou zúčastněných pivovarů na Depo Street Food Market, tedy festival pouličního jídla. V sobotu 10. února jsme tedy na chvilku zaskočili do Depa na něco dobrého.

Depo
Depo

Ochutnávat se dalo u pětadvaceti stánků, zakousnout jste mohli různé hamburgery, hot dogy (měl jsem bavorský a nebylo to špatný), sladkosti, mořské plody, těstoviny, preclíky, sendviče a i něco pro vegetariány. K pití pak různé kávy, domácí limonády, vína, kořalky. Pro mne pak hlavně dva pivovárky od písmene R. Plzeňský Raven jsem navštívil nedávno, tak dávám jen Cream Porter Vanilla, který chutná jako když si do kávy nalijete likér, vanilka byla cítit jen vzdáleně. Celkově byla tato osmnáctka výborná na závěr.

Cream Porter Vanilla
Cream Porter Vanilla

Hodila se po postupce piv od šťáhlavského Radouše. Na začátek dávám klasiku Pilsner Ilgner, chmelenou Rubínem a Kazbekem - výborný světlý ležák. Pokračuju po deckách třemi svrchňáky. IPA Magický motýl je nachmelena Agnusem, Cascade a Citrou. Už dochází sud a je to na ní znát, nicméně jsem na to upozorněn a tak to má být. Radoush IPA Hardrock je o poznání svěžejší, je o dva stupně silnější (14%) a na bylo na ní použito čtvero chmelů: Magnum, Simcoe, Chinook a Northern Brewer.

Radoušova pojízdná prodejna
Radoušova pojízdná prodejna

Posledním šťáhlavským pivem byl krásně sametový Radoush Stout. Může se mi někdo divit, že u Ravena vybírám také právě černé pivo? Všechna ochutnaná piva svědčí o tom, že oba pivovary vařit pivo umí.

Bylo piva málo? Pro nás pivaře asi určitě, nicméně pro ostatní návštěvníky plně dostačující. Vždyť na jídlo se stály dost velké fronty, na pivo nikoliv. Tak samozřejmě, že načepujete pivo rychleji než připravíte porci občerstvení. V letních měsících by možná mohly být dva stánky s pivem málo.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3295x] [14. únor 2018]
[Události] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jan Ilgner

středa, 14. únor 2018
20:25

Prosil bych opravu. Radouš je ze Šťáhlav. :)


napsal(a): Jan Ilgner [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 15. únor 2018
07:09

Chody

Jan Ilgner: Díky za upozornění. Jsem to ale popleta. Opraveno.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI